Чотирьох підозрюваних у справі Чорновол суд відправив до СІЗО

Чотирьох підозрюваних у справі Чорновол суд відправив до СІЗО
Запобіжний захід у вигляді утримання під вартою чотирьом підозрюваним у справі про побиття журналістки Тетяни Чорновол обрав суд.

Лише один з них – Сергій Котенко (на фото) – був безпосередньо присутній на місці події. Інші підозрювані заявляють про наявність алібі, – пише Українська правда.

Брат Сергія Олександр Котенко каже, що у ніч, коли стався інцидент, перебував вдома.

«Я спілкувався з мамою по телефону, говорив їй, що я вдома. Я був на Оболоні в своїй квартирі. Я спілкувався з людьми через інтернет», - сказав Котенко-старший. Те, що він був вдома, підтвердила його мама в суді.



У свою чергу Олександр Храмцов, який за рішенням суду також перебуватиме у СІЗО до 23 лютого, стверджує що в ніч на 25 грудня був з друзями у ресторані.

На відео з ресторану «Хрещатик» видно, що він прийшов в ресторан приблизно о 22:00, а пішов звідти приблизно о 1:30.

На Храмцова зареєстровано авто Porsche Cayenne, яке є на реєстраторі з машини Тетяни Чорновол.

Котенко-молодший придбав це авто півроку тому в Олександра Храмцова, однак виплатив лише 17 тисяч з 24, тому авто все ще зареєстроване на колишнього власника.

Підозрюваний Андрій Насіковський, у якого Сергій Котенко ночував після того, як повернувся з місця побиття журналістки, каже, що весь вечір також був зайнятий своїми справами – ходив у магазин, на урок англійської, спілкувався за допомогою телефону та Інтернету з другом.



27 грудня також затримали п'ятого підозрюваного у справі Чорновол, однак він ще не постав перед судом.

Як відомо, зловмисники побили журналістку і активістку Тетяну Чорновол у ніч на середу, 25 грудня.

За даними міліції, вона їхала у власному автомобілі і її «підрізало» інше авто. Невідомі витягли журналістку і побили, після чого автомобіль скинули в кювет.

Міліція почала кримінальне провадження за частиною 2 статті 296 (хуліганство), а потім провадження додатково кваліфікували за частиною 2 статті 121 ККУ (нанесення тяжких тілесних ушкоджень).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Чорновол
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цікава історія, і стає все цікавішою і цікавішою. З часом, мабуть, перетвориться в «а-ля отруєння Ющенко».
Я є прихильником правих сил і опозиції, в даний момент, зокрема. До Т. Чорновіл ставлюся прихильно, публікації її по меншій мірі цікаві і змушують подумати, такі люди потрібні.
Давайте на хвильку задумаємося --- а що ми взагалі точно знаємо про цю історію.
1. ТЧ в лікарні, травми отримала в наслідок побиття (вже на це я надивився, повірте, били дійсно її серйозно. Я сам цинік і нігіліст, але жінку мабуть би так не побив би ніколи)
2. ЇЇ слова про переслідування невідомим авто, спроби примусової зупинки, зупинка врешті-решт і побиття (узгоджується з її виглядом)
3. Відео з відео реєстратора з її таки ж автомобіля, на якому меншими, більшими уривками видно спроби автомобіля Порш зупинити авто ТЧ, їхні неодноразові зіткнення між собою при цьому (зіткнення самі цікаві, вони добре узгоджуються з характером і розміщенням ушкоджень на авто ТЧ, що є невеликим доказом івтендичності відео. Про дату і час поки забуваємо, баби є баби, могла і не виставити і так працює) плюс номер порше
4. Знаходять таки те Порше, теж ушкоджене, при чому дані ушкодження добре співвідносяться з ушкодженнями на авто ТЧ і відео (ще один плюс, що відео не змонтоване)
На цьому етапі в мене тільки питання про лакуни в відеозаписі, може хтось пояснити, бажано з ссилками на відповідні сторінки і Інеті?
Дальше стає цікавіше: знаходять людину, на яку зареєстрований Каєн, через нього виходять на фактичного власника, який, ось яка випадковість, саме у цей складний для держави і для нього особисто час подався у біга, заявивши цим на весь Всесвіт якщо не про винуватість, то про в крайній мірі причетність до того, що відбувається. МВС в цей час проводить огляди місця події під керівництвом заступника міністра, затримує усіх, до кого може дотягнутися і взагалі розвиває бурхливу діяльність, що не може не радувати усіх законослухняних громадян (що робиться в територіальних відділах на місцях скоєння цього злочину, я можу уявити, сам колись служив, і можу тільки співчувати хлопцям).
Апогеєм стають дві події: затримка Котенка С.О. (не сама його затримка, а його розповідь на відео у залі суду, про це потім) і заява слідчих прямим текстом при причетність до цього опозиції взагалі і братів Кличків зокрема. І тут, по ідеї, усьому народу має стати зрозуміло: стеження за ТЧ організувала опозиція за допомогою людей з оргзлочинної організації покійного чи то Рибки, чи то Рибалки, яка, організація тобто, чи то діяла за вказівкою Кличків, чи то Клички в неї входять чи входили. А так як стеження само по собі не дуже цікава річ, ост і вирішили організувати нічні гонки, де програвшу сторону дубасять до реанімації. І це при тому, що ми живемо в конституційній державі, з, слава Богу, діючим гарантом, де діє презумція невинуватості (ніби), да і існує таке поняття, як таємниця слідства врешті-решт.
Тепер про пояснення Котенко. По-перше, видно що хлопець щиро хвилюється. Але при тому верзе таке, яке в ніяки ворота не лізе. Продавав автомобіль, на хвилинку --- ПОРШЕ, серед ночі невідомим людям, які з вигляду схожі на боксерів і розмовляють мовою, яку на прямий етер він не рішився відтворити… Сидить на позаду ніби в ступорі, пропустив бачте, таку дрібницю як погоня і побиття. Тобто, він не помітив побиття, однак вирішив, а дай ка я на всяк випадок, зникну на деякий час, залишивши авто невідомо де.
Особисто я чекаю продовження (свідчень самої ТЧ і результатів очної ставки з бузовірами, має ж вона бути), думаю це багато що пояснить. Ну і результатів незалежної (ні від влади, ні від її опонентів експертизи відео реєстратора). Ну і не потрібно сприймати усе на віру, друзі-українці.
Відповісти
Останні новини
Чотирьох підозрюваних у справі Чорновол суд відправив до СІЗО
28 грудень, 2013, 09:00