В’їзд у Луцьк перетворився на стихійне сміттєзвалище

В’їзд у Луцьк перетворився на стихійне сміттєзвалище
Купи сміття заполонили окраїни вулиці Дубнівської у Луцьку.

Краєвиди з відходами щодня спостерігають лучани та гості міста. За словами місцевих, воно тут збирається місяцями, – пише ТРК «Аверс».

Місцева жителька Галина Міщук розповіла: «Кожен, хто в’їжджає в наше місто, обов’язково звертає увагу на першу зупинку, яка чомусь завжди наповнена сміттям. Немає ящика для сміття, і звісно люди, які виходять на зупинку, змушені його кидати просто під ноги, хоча це не вихід».

Світлана Пилипюк додала: «Дуже прикро дійсно бачити оцей бруд… Намагалися збирати це сміття з дітками, але це все байдуже, тому що через хвильку другу це сміття розкидається, жодного смітника немає».

За словами мешканців вулиці, ситуацію погіршує невихованість водіїв, які часто ведуть себе, м’яко кажучи, некультурно: «Їуть водії і з вікон викидають сміття. В мене просто віднімає мову», - зауважила Пилипюк.

Вітром сміття несе чи не на кожне подвір’я, що поблизу. З проханням навести лад при в’їзді у місто, місцеві неодноразово телефонували на гарячу лінію міської ради. Проте, результатів немає.

Галина Міщук: «Телефоную до міської влади на 15-80 і прошу, приберіть будь ласка… На мої звертання, відповідають обіцянками і більше ніякої реакції… Сміття просто заховали, запхали в зупинку, притрусили його… Їдучи на роботу, бачила, що їде машина, лопатою підбирає сміття там де їй здається за потрібне, все інше сміття залишається на дорозі».

Такий безлад знаходиться поряд із підприємством «Луцьспецкомунтранс», що займається вивозом побутових відходів. Диспетчер установи Роман Романчук у телефонному режимі повідомив, що комунальники на місце виїдуть та подивляться, чи справді вулицю треба поприбирати, однак зауважив, що обслуговування зупинок у компетенцію їхньої установи не входить: «Зупинки взагалі ЖЕК забирає. Прибираємо сміття по місту, зараз запишемо, поприбираємо, якщо там є сміття… В ЖЕК треба вам звернутися, а якщо там біля знаку понакидали, то поприбираємо».

У ЖКП №7, яке має обслуговувати вулицю Дубнівську, відхрещуються від такої роботи, кажуть, що давно території поблизу зупинок і самі зупинки вони не прибирають: «По-перше, ми вже не прибираємо ні зупинки, ні дороги. Є приватне підприємство, або телефонуйте до міської ради… В «Спецкомунтранс».

Місцеві ж обурюються, кажуть, якщо комунальники не прибрали до Нового року, то нехай наведуть лад до Різдва. А також поставлять, хоча б кілька смітників.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Європа. Нічого не скажеш...
Відповісти
де гузь з підгузниками, чому не пищать?
Відповісти
це з євромайдана возять ті мітингувальники
Відповісти
таке враження зо вам 12 років. Доросла людина зрозуміла би що Євромайдан у Киеві і дешевше його під дачу президента завезти)
Відповісти
В Луцьку ще й на центральних вулицях біля бордюрів, що обмежують проїжджу частину - бруд. Особливо по Винниченка. Грязюка шириною сантиметрів тридцять, як у замазюри під нігтями...
Хто за чистоту понад бордюрами відповідає? Куди поділася куплена Шибою чудо-техніка? А він же ж двірників поскорочував під цей чудо-проект...
Відповісти
Якщо чесно то ваші жарти про такі новини типу "Європа і т.д." вже протухли.
Відповісти
Ну то і протухли ваші мрії про асоціацію, якій вам Євросоюз?:)
Треба з себе почати, а якщо і пишите таке...? То з вами все зрозуміло!:)
Відповісти
3534 нагадую вам ми не в Європі так що нема чого дурниці писати... 3534 а що ви зробили для свого міста??????????
Відповісти
Хм а гузь до чого тут?????? Ви краще візміть зберіть команду та поприбирайте , ато тільки сидите тут займаєтесь дурницями.
Відповісти
ми організували мендаун! Наметів понаставляли...
Відповісти
+1500!! Що їм пояснювати? В них своя "держава" Майдаун, хай тішаться!:)
Відповісти
Пройдіться по вулиці Гнідавській від тролейбусного депо і ло мосту через Стир - всі узбіччя суцільне сміттє звалище. Пройдіться берегами Стира в межах Луцька, пройдіться берегами Затоки - суцільне сміттєзвалище. Всі ці місця "удобряють" мої дорогі лучани. - Чи може це роблять марсіяни?

Часто спостерігаю за поведінкою бидла на зупинках громадського транспорту: стоїть бидло смалить цигарку (що заборонено законом), а недопалок бидло обов"зково кине повз урну, яка знаходиться під носом у бидла.
Відповісти
вот гузь вместо того чтобы организовывать подгузников стены непотребными рисунками разрисовывать, лучше бы организовал уборку територии
Відповісти
Для цього (прибирання) є законно обрана влада з числа колишніх комсюків в особі п. Романюка.
Відповісти