У «Свободі» заявили про порушення на виборах в Луцькраду

У «Свободі» заявили про порушення на виборах в Луцькраду
Кандидат у депутати Луцькради Ірина Констанкевич (на фото) планує організувати масовий підвіз людей на виборчі дільниці, що є порушення законів, - кажуть у ВО «Свобода».

«8 січня в прямому ефірі телеканалу «Нова Волинь» відбувся круглий стіл за участю кандидата у депутати Луцької міської ради від фонду нардепа-олігарха Ігоря Палиці Ірини Констанкевич, голови та заступника голови квартального комітету «Малоомелянівський», директора Луцької ЗОШ №2, заступника начальника охорони здоров’я міської ради, працівників сфери освіти та науки», - кажуть в прес-службі ВО «Свобода».

Заступник голови квартального комітету «Малоомелянівський» Петро Глущук, повідомляють в партії, заявив про наміри організувати у день виборів автобуси для масового підвозу людей до виборчих дільниць від Ірини Констанкевич.

Він повідомив, що графік і маршрут курсування таких автобусів буде узгоджено пізніше і також послався на поганий стан доріг масиву. Кандидат у депутати Луцької міськради підтвердила таку інформацію.

«Такі наміри штабу кандидата у депутати Луцької міської ради Ірини Констанкевич порушують ч. 4 ст. 53 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» і їх можна кваліфікувати як спробу підкупу виборців», - заявляють в «Свободі».

«Зокрема, законом забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерей, товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора політичної партії, місцева організація якої є суб'єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріалів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує п'яти відсотків мінімального розміру заробітної плати) та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг», - пояснюють в партії.

Як відомо, проміжні вибори до Луцької міськради відбудуться 12 січня. Кандидатом від опозиційних сил та ВО "Майдан" є свободівець Микола Федік.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вибори
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 18
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
можна подумать що в автобусах доізжають іі прихильники доідуть усі не хвилюйтесь ще рано
Відповісти
Час хвилюватися. "Свобода" вчепиться за будь-які слова, аби позбутися єдиного опонента на виборах. Це значить що? Правильно, "Свобода" боїться. А боїться чому: правильно, бо окрім гасел і Майдану(який, до речі, не є власністю чи ініціативою "Свободи") у них нічого немає. Вони звикли робити багато галасу і мало справ.
Відповісти
пора хвилюватися за Україну і таких кандидатів які купляють голоси
Відповісти
І таких, у яких немає нічого, крім гасел - ні в кишені, ні в голові
Відповісти
зхато вони з народом, а не ховаються в загниваючій європі
Відповісти
Палиця переможе - це об"єктивний процес...
Відповісти
я б не була так впевнена, 50/50 а якщо сволотівці доведуть підкуп, то Палиця і Ко пролітають як фанера над загнивающим європейським містом.
Відповісти
Так-так дуже порушують: "порушують ч. 4 ст. 53 Закону України «Про вибори депутатів"

Головне не вибрати в депутати чергового хабарника і брехуна, яким був "свободівець" Вікторов. А нардеп Вітів запевняв-Вікторов чесний.
Відповісти
Порушують як? Тим, що виявили намір людей довезти до дільниць? Це лише озвучення наміру-1. Великий підкуп - маршрутка в нас 2 грн, аж смішно -2.
Відповісти
Констанкевич пройде як пити дати , а свободівці завши гавкали , гавкають і будуть гавкати поки їх до сибіру не відправлять
Відповісти
але спочатку прочитала як "баба Піська"
Відповісти
В межах агітаційного ефіру було озвучено інформацію про безкоштовні послуги для виборців, це 157 ст ККУ, Але ні прокуратура, ні виборчі комісії (де регіонали виступають єдиним фронтом з палкіними) не відриагують. Купили 10-ий округ, де не було свободівців. Намагаються купити 5-ий. Не проблема хто виступає проти підкупу, проблема, що багато бажаючих взяти учать у цих незаконних купівлях-продажах. (доречі раби в стародавніх цивилізаціях мали вищу ціну!)
Відповісти
Знаючи Констанкевич як викладачку, котра не могла без папірця ані слова по темі сказати, не уявляю, який з неї може бути депутат (в плані корисності для громади). Та й зараз за кожним словом "е-е-е-е-е".
Шестьорка Палиці - от і все.
Для того, щоб крутити чужими грошима - великого розуму не треба.
А гроші зроблять свою справу. Свідомість у наших громадян не така вже й велика. Купити їх елементарно.
Відповісти
Я бидло і алкаш, я тупий засранець, тому я віддам свій голос навіть за 74 гривні!
Відповісти
Прищавий юрист і мілфа - гарний дует депутатів!
Відповісти
Прищавий юрист і мілфа - гарний дует депутатів!
Відповісти
Вчителька ти плачевна зі своіми необгрунтованими доводами.знаю сім'ю Ірини Мирославівни-це порядні і всебічно розвинені люди.таких зараз відсотків 5-10.а що стосується плачу свободівців-так це ж звичайна для них справа...
Відповісти
а підкуп виборців здійснюють порядні люди???
Відповісти