У Луцьку - фестиваль вертепів. ФОТО

У Луцьку - фестиваль вертепів. ФОТО
У Палаці культури міста Луцька 14 січня відбувся фестиваль вертепів "З Різдвом Христовим!"

Захід уже вп'ятнадцяте зібрав аматорські колективи дошкільних навчальних закладів, шкіл, навчально-реабілітаційних центрів та інших установ.

Учасників поділили на 4 категорії: до 6 років, до 18 років, після 18 років та родинні колективи.

Член журі фестивалю, письменниця Надія Гуменюк розповіла, що він відбувається вже протягом 15 років. "Це вже він 15-ий раз проходить. Я працюю в цьому журі та отримую величезне задоволення", - розповіла вона.

За словами письменниці, такі фестивалі потрібні, щоб відроджувати народну культуру та духовність. "Я вважаю, що це дуже потрібно, бо ми якось говорили про відродження(культури, - ред.), а потім перейшли на якісь такі розважальні жанри. Сьогодні розважального дуже багато, але отакого справжнього, духовного, народного, глибинного, етнічного дуже бракує", - розповіла Гуменюк.

Заступник луцького міського голови Святослав Кравчук зазначив, що такі фестивалі потрібні "щоб формувати українця". "Ми багато говоримо про державу, але, я думаю, що є в Україні традиції, які підтримуються нинішнім покоління, але вони збудовані на традиціях наших дідів", - пояснив Кравчук.

Також він вислови вдячність керівникам аматорських гуртів. "Хочу подякувати людям, які готували ці колективи. Це вчителі в школах, дошкільних навчальних закладах, музичних школах, ті люди, які вишукували все це, щоб дати можливість творчим колективам донести його зі сцени", - пояснив Кравчук.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: свято
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
дуже гарна новина дякую!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку - фестиваль вертепів. ФОТО
14 січень, 2014, 15:01