Католики просять депутатів заборонити аборти

Католики просять депутатів заборонити аборти
Керівники Української греко-католицької церкви і Римо-католицької церкви звернулися до Верховної Ради із закликом змінити законодавство й заборонити в Україні аборти.

Про це пише Сегодня.

Як повідомив під час зустрічі з молоддю в Тернополі глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук, зумовлене таке звернення тим, що в Україні в середньому у рік внаслідок абортів гине 2 мільйони ненароджених дітей.

«Я, коли був викладачем морального богослов'я, досліджував зі своїми студентами феномен аборту в Україну. Речі жахливі. За 20 років незалежної України ми свідомо і добровільно вбили 40 мільйонів дітей. Тобто за цей час перестала існувати така нація, як українці – 40 мільйонів. На тлі цієї цифри діти, що народилися за 20 років, – це вцілілі, це ті, яких випадково минула вбивча рука батьків», – сказав Шевчук.

Він також зазначив, що аборти не можна розглядати тільки в площині «жінка-лікар».

«Прийнято вважати, що питання аборту – це тільки гріх жінки. Але насправді гріх аборту зачіпає ціле суспільство. Не тільки жінка винна, але і її чоловік, її мама чи батько, які жінку до цього змушують, члени сім'ї, які не захотіли прийняти це життя. Лікар, який це зробив, зазнає душевних тортур, це потім відбивається на його взаєминах зі своїми дітьми», – зазначив глава УГКЦ.

На його думку, аборти в Україні треба було вже давно заборонити.

«Ви не знайдете лікаря-гінеколога, який скаже, що аборт – це добре для здоров'я і приносить користь жінці. Але при цьому аборт у нас дотепер дозволяється. Більше того, Україна перетворилася на місце вбивства дітей з Європи, приїжджають до нас з Польщі, з інших країн, де робити аборт заборонено робити, і це вбивство виконують тут. Наша земля й так полита кров'ю, але скільки її проливається сьогодні через цей гріх – це просто жахливо. І це зло шкодить всьому суспільству», – підкреслює Шевчук.

«Але якби у Верховній Раді були свідомі борці за людське життя, то у нас би вже давно були прийняті відповідні закони», – зауважив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Дуже мудро" - заборонити аборти. А хто відстежуватиме підпільні аборти? Ніхто і ніколи не примусить жінку народжувати, якщо вона сама того не схоче! І почнеться: то якісь пігулки сумнівні питимуть, то "нетрадиційні" методи застосовуватимуть. Хто тоді гарантуватиме, що жінки не залишаться каліками? Це не вихід!
Відповісти
Останні новини
Католики просять депутатів заборонити аборти
12 березень, 2012, 09:42