Через суперечку про Бандеру Луцьк може стати другим Сараєво, - депутат

Через суперечку про Бандеру Луцьк може стати другим Сараєво, - депутат
Депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов заявив, що реакцією Луцька на звернення депутатів Замостя з вимогої не героїзувати провідника ОУН Степана Бандеру має бути не відповідне звернення депутатів, а запрошення до діалогу.

Про це Осіпов заявив у своєму інтерв’ю.

Осіпов вважає, що депутати Луцької міської ради не повинні робити ніяких поступок у вимогах польських колег, проте й повинні уникнути різких заяв.

«Просто зробити те, що досі не зробили: запросити поляків до відкритого діалогу на тему неоднозначних питань нашої історії», - вважає Осіпов.

«Формула дії дуже проста: порозумітись можна лише, пробачивши один одному. Пробачити можна, лише зрозумівши один одного. Зрозуміти один одного може лише той, хто здатний, бодай на мить подумки поставити себе на місце свого опонента», - каже депутат.

«Полякам не потрібно зрікатись своїх героїв, бо їхні герої – це їхня самосвідомість і самодостатність. Українцям – так само.Тому треба говорити. Говорити на теми: «УПА – Армія Крайова», «Пілсудський – Бандера», «Поляк – Українець». – пояснив свою позицію Андрій Осіпов.

Він також додав, що вести діалог повинні не тільки і не стільки депутати. «Це має бути українське та польське студентство, професійні історики, політологи, журналісти. Багато можуть зробити священики Київського Патріархату, УАПЦ, Римо-католицької та Греко-католицької конфесій», - сказав луцький депутат.

Крім того, Андрій Осіпов заявив, що суперечка, спровокована заявою депутатів Замостя, може перерости у масштабніший конфлікт.
«Може початись сварка, можливі взаємні образи. В сварку втягнуться тисячі з обох сторін, і всі попередні зусилля з примирення зведуться нанівець», - заявив Осіпов.

«Хто від цього протистояння виграє? Звісно «третя» сторона! Її представники не лише в Росії, їх не бракує в Україні. Для них європеїзація України – страшніша за смерть», - вважає Андрій Осіпов.

«Масштабні справи часто розпочиналися з «дрібних» непорозумінь. Ще зі школи пам’ятаю, що І-а Світова війна розпочалася в інциденту в Сараєво… Чи стане Луцьк другим Сараєво залежить від багатьох чинників. Легковажити тут не можна», - заявив Осіпов.

Детальніше читайте в інтерв’ю з Андрієм Осіповим.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Осіпов думає, що комусь, крім самих депутатів міськради це комусьь цікаво. Простінться! Люди виживають, їсти нема за що, молодь роботу шукає, пенсіонери кінці з кінцями не можуть звести, ціни піднімаються... А вони - Бандера, Бандера..... Займіться ділом!
Відповісти
Андрій Осіпов здобув собі на 90% негативну популярність як шанувальник скандалів на рівному місці з приводу будь-якої дрібниці, не вартої виїденого яйця. Воно й відомо - з мухи завжди можна роздути слона.
"Общепринято непосредственным поводом начала военных действий в первой мировой войне считать Сараевское убийство эрцгерцога Франца Фердинанда сербским националистом Гаврилой Принципом", - це з історії. Але це лише повід. А Осіпов без поводу стріляє з гармат по горобцях. Може так трапитись, що на сесійному засіданні депутат, який сидить попереду Андрія, спросоння пукне (здається, там сидить Бунда), а наш юрист цей випадок може трактувати початком третьої світової війни.
Андрійку, сину мій, в усьому має бути міра. Головною ж причиною такої "стрілянини з гармат" є те, що в депкорпусі міської ради немає розумних людей - міцних опонентів, які б розвіювали ці страхітливі сентенції Осіпова і хоч трохи присоромлювали його.
Відповісти
Думаю, не варто ворушити волинські події 40х років. Роль СРСР в цих подіях досі не розкрита, бо нікому більше ні українцям ні полякам, які віками проживали на Волині, протистояння не було потрібне. Доти, поки не буде розсекречена інформація про тих, хто спровокував ці події, дану тему краще не піднімати. Історія з часом все поставить на свої місця...
Відповісти
Цікаво, а чому взагалі Бандеру оголосили почесним громадянином Луцька? Як взагалі це прийняли? В нашому місті достатньо людей, доречі європейської свідомості, кому постать Бандери є огидною!!!
Я підтримую поляків!
Відповісти
Останні новини
Через суперечку про Бандеру Луцьк може стати другим Сараєво, - депутат
12 березень, 2012, 10:29