Коментуючи «війну» у Києві, Клімчук цитував Висоцького і страхав «демократією часів Кольта»

Коментуючи «війну» у Києві, Клімчук цитував Висоцького і страхав  «демократією часів Кольта»
Поради з-за кордону можна слухати, але потрібно приймати власні рішення, – сказав голова Волинської ОДА Борис Клімчук, коментуючи масові протистояння у Києві, які почалися в неділю, 19 січня.

Про це він говорив під час оперативної наради у понеділок, 20 січня.

Борис Клімчук охарактеризував заворушення у Києві, які відбулися у неділю, 19 січня, «втратою контролю» і процитував рядки Володимира Висоцького: «Я не люблю насилия и безсилия, но только жаль распятого Христа».

«Впору помолитися, хоч Водохреще вже другий день сьогодні, тим, хто втратив вчора контроль. Можна зберігати гарну міну про поганій грі, але гра вже небезпечна, погана гра, погана для держави, якщо хтось її любить там», – висловився губернатор Волині.

Окрім того, говорячи про ситуацію в державі, Клімчук зазначив, що українці мають слухати «добрі поради», в тому числі і з-за кордону, але «приймати свої рішення».

«Добрі поради з-за корону йдуть, різні: від європейців – дуже тривожні, далі з-за океану – виходячи із загальних тез демократії. Але часів Кольта, який свого часу встановлював там демократію, спаси нас, Господи, в Україні мати. Рецепти – хороша штука, але треба готувати свою державу і свою страву в цій державі», – зазначив очільник Волинської ОДА.

У цьому контексті Клічмук згадав про заплановані переговори робочої групи під керівництвом секретаря РНБО Андрія Клюєва із опозиційними лідерами. «Президент готовий до переговорів, дискусій. Визначений керівник робочої групи. Дай їм Боже гарних переговорів і нам усім», – резюмував губернатор Волині.

Довідка

Семюел Кольт – американський зброяр, винахідник револьвера свого імені.

Існує відомий вираз, що відбиває значення винаходу Самюеля Кольта для становлення демократії в США: «Бог створив людей, а полковник Кольт зрівняв їх в правах».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Клімчук недоцитував Висоцького:
Я не люблю себя, когда я трушу,
Досадно мне, когда невинных бъют,
Я не люблю, когда мне лезут в душу,
Тем более, когда в нее плюют
Відповісти
Чудово!
Відповісти
Доречно згадати й розповісти про "Друзів Клімчука". Ті хто забули - нагадую, кожного посадовця та його друзів чекає не одна кримінальна стаття! Моліть Бога, щоб дожили до суду!
Відповісти
май даліт!;)))
Відповісти
i зекiвськоi праски:

Дабго пажалавть!
Мi ждьом вас!!!
Відповісти
Кордоны разные бывают, не только западные, если бы не сунулись с советами с севера и востока, все было бы нормально.
Відповісти
Думаю, что даже фашисты до такого не додумались в 1941-1945. Озверевшие беркутята раздели митингующего, облили его на морозе -10 водой и стреляли в спину! Вот на этом фото истинное лицо Яныка и его подельников!
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/1557543_237482746431435_242083646_n.jpg
Відповісти
Вот как раз фашисты до такого и додумались, считается что именно так они заморозили генерала Карбышева.
Відповісти
Саме так фашисти з Карбишевим і вчинили у Володимир-Волинському концлагері для радянських військовополонених. Це ви правильно відмітили. Так тепер роблять неофашисти Яника з громадянами України. Найстрашніший окупант - внутрішній.
Відповісти
це не Водохреща, цо Вогнехреща!
Відповісти
Все что происходит сейчас на улицах Киева – спровоцированная властью агрессия. Она слепа и, зачастую, некрасива – и очень бы хотелось избежать этого. Но - накипело! И режим шел к этому долгие дни мирной революции с 21 ноября..
Відповісти
Опозиція!!! Не проібіть подарунок долі!!!! Негайно розіслати у західні ЗМІ фотографії і репортаж про побиття беркутом сплячих будівельників,садистське катування,обливання водою на морозі і стрільбу в спину. Негайно!!! Це ваш шанс,який есесівці з беркуту вам подарували. Давати в парі із посиланням на аналогічні злочини нацистів під час голокосту. Потрудіться хоч так,якщо інакше не получається у вас. Скликайте пресконференцію для послів і іноземних ЗМІ. Це той бал,якого не вистачає для введення санкцій проти режиму. І не кажіть що я не попереджав.
Відповісти
ага швидко біжіть ,америка нам допоможе-повний маразм
Відповісти
Поради з-за кордону можна слухати, але вони чомусь тільки радять, а самі роблять не краще, а гірше беркуту. Капітал править Світом і наймає кого хоче і бють, і убивають.
Відповісти
Буквально несколько слов тем, кто по-прежнему защищает сотрудников спецподразделения "Беркут". Мол, парни присягу давали, вынуждены выполнять приказы etc. Так вот, все это чушь, все это от глупости и необразованности оных. Объясняю почему.

Во-первых, присягу они давали не хаму лично и не министру, а украинскому народу. Это разные вещи - гарантирую.

Во-вторых, согласно ст. 33 Конституции Украины, "кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування". Из этого следует, что спецподразделение "Беркут" в нарушение указанной нормы Конституции заблокировало ул. Грушевского, незаконно лишив граждан Украины их права на свободу перемещения,на и никакой из свежепринятых законов не может отменить конституционную норму прямого действия.

В-третьих, согласно ст.60 Конституции Украины, "ніхто не зобов'язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази". Лицо, отказавшееся выполнить заведомо преступный приказ не подлежит уголовному преследованию на основании ст.41 УК Украины.
Відповісти
Ні Європа, ні США не є адекватними союзниками. Лише ми самі можемо дати лад! А ті союзнички вже продемонстрували свою безхребетність. Про війну Росії протигрузії й не варто згадувати! Щодо Клімчука, то вже всі знають де його помістя, то хай міркує чи варто, як казав Висоцький" в душу плювати?
Відповісти
Чуєте, журналісти?:
"Я не люблю, когда мне лезут в душу,
Тем более, когда в нее плюют!"
А ваші новини, майже завжди плювок.
Відповісти
Останні новини
Коментуючи «війну» у Києві, Клімчук цитував Висоцького і страхав «демократією часів Кольта»
20 січень, 2014, 10:56