Знайшовся активіст Луценко, ‒ ЗМІ

Знайшовся активіст Луценко, ‒ ЗМІ
Знайшовся викрадений вранці активіст Ігор Луценко.

«За останню добу я мінімум три рази прощався з життям, але зараз у мене все ок», ‒ написав він він на своїй Facebook-сторінці, ‒ пише Українська правда.

«Наразі я виповз з лісу, куди мене завезли і кинули мої викрадачі, і знаходжусь у доброму гуморі, без мобілки і у посередньому фізичному стані. Нічого серйозного, просто майже 15-годинне спілкування з викрадачами було часом дуже важким морально і фізично», ‒ повідомив він.

«Мушу відзначити високий професіоналізм викрадачів, це дійсно фахівці», ‒ сказав він.

«Події були такі ‒ між першою і другою ночі вчора до мене звернулися лікарі з прохання машиною доставити до офатльмологічного відділення такого собі пана Юрія, у нього була травма ока», ‒ повідомив Луценко.

«Я дождався Юрія, і ми поїхали у лікарню. Як тільки зайшли у у приміщення і лікар почала оглядати Юрія, підійшли двоє міцних молодиків, заглянули у кабінет і зразу вийшли. Я зрозумів, що вони за Юрієм і викликав друзів. Але я розраховував, що вони будуть нападати на нас без свідків, на вулиці», ‒ розповів він.

«Вони ж приблизно вдесятьох зайшли і витягнули нас в мінібус на очах у тітоньки-лікаря», ‒ написав Луценко.

«Нас повезли у нічний ліс десь під Києвом і я подумав що все, капець. Пробули ми там достатньо довго, але капець не наступив. Хоча звісно, хорошого було мало», ‒ зазначив він.

«Потім нас повезли кілометрів за 20-30 і кинули у щось на кшталт металевого гаражу, мене з Юрієм розвели по різним відсікам. Після того я його не бачив», ‒ розповів активіст.

«В гаражі ми провели досить багато часу, годин 10-11. Спілкувалися», ‒ додав він.

«Я помітив ‒ це були не просто найняті люди, вони щиро ідейні у своїй масі. Хоча спілкування було непростим, мені здається, багато хто зрозумів дещо про Майдан, і про мою особисту позицію», ‒ розповів Луценко.

«Після цього спілкування я ще раз переконався, що принаймні мій вибір ‒ це ненасильницький спротив. Але про це, можливо, іншим разом», ‒ додав він.

«Потім мене повезли у машині, їхали майже годину, і тут у мене знову почалися думки про капець, бо місцина глуха. Мене у кульку на голові поставили лобом до сосни на коліна і сказали молитися). Я не відмовився. Поки я читав молитву, мої супроводжувачі щезли. Навіть не було чутно, коли», ‒ розповів активіст.

«Я поглянув на світ, ніби вперше. Сліпа хуртовинна ніч була найяскравішим видовищем, мабуть, за все життя», ‒ додав Луценко.

«Далі я майже повз по засніженій дорозі, співаючи пісні. Почав з «Любо братці любо») По дорозі майже втрачав свідомість, але дійшов. Ще раз, друзі ‒ подароване вами життя ‒ прекрасне! Є певні побутові незручності, але вони поступово пройдуть, нічого критичного», ‒ розповів активіст.

«Фоточок поки не буде, бо мобілка йок. І звісно, ми не зупиняємося», ‒ додав він.

Як відомо, близько 4 ранку 21 січня стало відомо, що у Києві зник активіст і один з лідерів громадського сектору Євромайдану Ігор Луценко.

У своїй останній СМС він повідомив рідним, що до нього наближаються 4 осіб у цивільному. Коли активісти прибули на місце події, Луценка там вже не було, його машина залишилися біля лікарні, куди він завіз ще одного активіста.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ситуація з Igor Lutsenko виглядає неоднозначно, фрази "сьогодні, 21 грудня" та "Фоточок поки не буде, бо мобілка йок" викликають підозру, що це писав саме він, його сторінку могли зламати. Сам Ігор не виходить на зв'язок, а родичі кажуть, що від нього немає жодної інформації.
Відповісти
кгбшники
Відповісти
чуваку догуляти... Деталі - потім!
Відповісти
шо в чувачка був "общак"....
Відповісти
...може попасти в таке становище,так,що НЕ КРЕПКО ЗАРІКАЙТЕСЬ,коли маєте справу з цією ФАШИСТСЬКОЮ владою!!! Думаєте,що Янушеску тут ні до чого???
Відповісти
питання до Володимира Пащенка: чому ви перестали виступати на сцені Луцького Євромайдану?
Відповісти