Кодове ім’я «Карабас Барабас». Смачного Луцька!

Кодове ім’я «Карабас Барабас». Смачного Луцька!
До редакції потрапив унікальний лист: шифрограма іноземного агента, який працює «під прикриттям» у Луцьку.

В дусі часу кажемо рішуче «ні безхмарному існуванню іноземних агентів!» - і після дешифровки і перекладу оприлюднюємо його звіт.






(читати під музичний супровід головної теми «Рожевої пантери»)


Керівникам Моссаду, Аману, ЦРУ, AW, BND, CSIS і т.д. Особисто в руки. Після прочитання – з’їсти. Можна запити пивом.

ЗВІТ

В Луцьку за адресою вул. Винниченка, 4, просто під торговим центром «Буратіно» віднедавна працює пивний клуб «Карабас Барабас». Підозріла активність місцевих мешканців, які натовпом ходять сюди їсти і пити, змусила відправитися у цей клуб, аби з’ясувати обстановку на місці.

Вхід зручний і просторий. Але далі – довгі і досить круті сходи. Ідея для обдумування: їх можна використовувати, як тест для курсантів льотчиків і моряків на витривалість вестибулярного апарату чи стан алкогольного сп’яніння.

Увага! Бачу дивні резервуари і якесь підозріле обладнання! Підійду ближче…



Спускаюся – ліворуч гардероб. Тут достатньо місця для розміщення не менше 200 одностроїв і деякої амуніції. Але немає вішалок! Як тоді бути, наприклад з офіцерськими шинелями?... Та ще й вчепленими орденами і медалями – таких гачки у стіні точно не витримають.

Фіксую напис: «Броварня «Карабас Барабас». Власне живе нефільтроване пиво! (вода потрійної фільтрації, жатецький солод, німецькі дріжджі, карпатський хміль в гранулах; міцність – 4%, термін зберігання в кегах – 4 доби). Справжнє! Живе! Душевне!»

Підозрілий оптимізм. Але з’ясувалося питання про таємничі резервуари за склом. Це обладнання для варіння пива. Певно, для солдатів наших армій цей заклад буде особливо затишним.



Єдине - трошки пахне дріжджами (місцеві жителі кажуть – «бражкою»). Тому офіцерських дружин, що перебувають при надії, сюди запрошувати не варто.

* * *

Праворуч, за сходами – туалети. Бачу проблему: вони розділені на чоловічий і жіночий. Дикунство аборигенів! Це ж очевидні прояви сексизму, з якими борються у всі сучасних арміях.

Заходимо в зал. Він величезний. Добротні дерев’яні столи. Тут спокійно можна розмістити роту солдат з табельною зброєю, або офіцерський клуб (казино), або бомбосховище. 270 посадкових місць!!!



Ще й дві банкетки кожна на 10 місць. Одна, за завісою – для молодших офіцерів, друга, у вигляді хатинки – для старших.

В залі не видно жодного військового у формі. Відвідувачі ведуть себе мирно, антиамериканських та інших закликів не чути.



Дуже голосна західна музика: добре як додатковий захід для маскування. Бо інколи і співрозмовника за столом не почуєш, що вже казати про підслуховування з сусіднього столика!

На стіні висять телевізори, транслюють місцевий російськомовний канал М2. Є Wi-Fi.



* * *

Важлива деталь: я прийшов з групою маскування. Легенда: колеги по роботі. До нас підходить адміністратор (словесний портрет: хобіт-переросток). питає: «А ви замовляли столик?».

Дивне питання. Було б доречним, якби не спостерігалося вільних місць. Ні, є трохи вільних столиків... Ну добре… Підстав для підозр, що нас розсекретили, недостатньо, але пильність втрачати не можна.

Нас проводять за вільний стіл, залишають меню. З нами буде працювати офіціант Христина. (в подальшому варто вивчити можливість для вербовки).



Оглядаю меню. Дерев’яна палітурка і зшиті між собою яскраві листки у файлах. Апетитні фото страв. Дотепні назви. Страви з європейської кухні, кавказької, місцевої.

* * *

Додаток до звіту: опис меню

«Закуски до пива – до пляшки» - 18 позицій. Зверніть увагу на «Свинні вуха вуджені» - 19,99 грн (рекомендую агентам «Моссаду» – для збереження конспірації), лушпайки з часником та соусом тар-тар – 6,99 грн, цибулеві кільця в клярі – 6,99 грн.

«Закуски до пива» - 10 позицій. Крила півня - 15,99 грн, смажені сирні палички – 23,99 грн.

Салати – 18 позицій (салат з буряка – 4,99 грн (!)). Деруни – 4 позиції (деруни по-панськи – 19,99 грн). Млинці – 3 позиції. Чебуреки – 4 позиції (від 9,99 до 12,99 грн).

Юшки – 8 позицій (журек по-старопольськи – 24,99 грн, подають в хлібині). Горщики – 4 позиції (чанахі кавказькі – 30,99 грн). Вареники - 4 позиції (від 9,99 до 15,99 грн). Пельмені – 2 позиції (по 15,99 грн). Пательня – 3 позиції (пательня куряча по-кавказьки – 40,99 грн). Гаряче від хазяїна харчевні – 23 позиції (гаряча ковбаска гриль – 44,99 грн).

Гарніри – 10 позицій (картопля вчорашня – 5,99 грн). Мачанки та соуси – 12 позицій (до 5,99 грн).

Солоденьке від Мальвіни – 6 позицій. Напої: сік, узвар, газовані напої, мінеральні води, фреші (буряк – 8 грн), кава (8 – 20 грн), чай (ромашка – 12 грн), пиво («Карабас» живе – 7 – 10 грн, пиво «Бабське» (з сиропчиком) – 15 грн), шоти, лонги, мікс-дрінки («Куба Лібре» – 30 грн) (звертаю увагу на антиамериканський зміст напою!), вермути, лікери, настоянки, текіла, віскі, коньяки, горілка, ром, вина, ігристі вина.

* * *

Розглядаємо інтер’єр. Дерев’яні меблі, колони, які підтримують склепіння, нагадують корені величезних дерев. Вздовж стін – столи з диванчиками, зліва – величезна барна стійка, частина якої в разі потреби перетворюється на сцену. Гарна задумка. Тут на ура пройду концерти для окупаційної армії. Та й нових агентів під час концертів і шоу вербувати на порядок простіше.



Робимо замовлення: пиво «Карабас» живе нефільтроване, узвар, лушпайки з часником, свинні вуха вуджені, курячі крильця Баффало, скумбрія на мангалі, свиняча вирізка під шинкою з грибами, хліб.



Колега пошепки дає мудру пораду: «У місцевого населення прийнято до пива замовляти горілку. Існує приказка: «Пиво без водки – деньги на ветер». Замовляй, бо можемо провалитися!». Добираємо горілку «Зелена марка».

Приносять прибори (шведської фірми «Xantia»), тарілки, пиво. Смакуємо пиво – дійсно живе, молоде, цікаве. Хоча я люблю темні сорти пива. Але як-то кажуть «на любителя».



До пива їмо снеки – «лушпайки з часником та соусом тар-тар». Смачно. Але якби побачила моя покійна бабуся, сказала б, що в мене настала біда і я доїдаю за свинями.



Тому відіграюсь на свинях – тобто на «свинних вухах вуджених». Смачні, жирні і достатньо приправлені часником. Вдалий вибір, тому свиням за лушпиння пробачаємо.



А от соусницю я б замінив, вона не зручна для вмочування в соус лушпайок.



Принесли крильця Баффало (для ЦРУ: технологія дотримана, порційність – ні). Чотири нещасних крильцятка губились на дошці. Смішно! Але смачно. Але мало.



Принесли скумбрію на мангалі. Скумбрія буває двох видів: або гидотна, або смакота. Ця була з другої категорії. І не пересолена, і не пересмажена (потім ще приємно здивувала ціна і порція: 100 г – 11,99 грн). У деяких луцьких закладах тобі відвалять 300 – 400 г і ти від жадібності звичайно ж доїдаєш все.



* * *

Захопився. Забув про Завдання. Переходжу до наступного етапу розвідки: отримання інформації «всліпу» від місцевих. Цікавить багато чого: і військові таємниці, й економічний потенціал регіону…

Добре було б підсісти до осіб жіночої статі.. А поряд якраз сиділо три дами. Їх вираз обличчя свідчив: щось знають! І не просто щось, а як мінімум технології заводу «Мотор», Заводу імені Антонова і космічні ноу-хау.

Сказано – зроблено: підходимо, знайомимося, підсідаємо. Підозр, схоже, не викликали.

Для проведення такої спецоперації додатково замовити капусту квашену, помідори квашені, горілку «Медофф» (для економії перейшли на дешеву горілку – Центр обіцяв на пенсії видати запасну), бефстроганов (щоб не думали, що ми іноземні жлоби).

За цим столиком нас обслуговував офіціант Віталька (так написано, чесне слово!). Професійно і грамотно працював (треба вербувати).

А от, за моїми спостереженнями, інші офіціанти більше були схожі і виглядом і роботою на героїв з серіалу «Елен і друзі». Чи то працюють, чи граються – не розбереш.



* * *

Зав’язалася жвава розмова. Благо, психологічні тренінги за підтримки посольства США у 2000 – 2001 років допомогли.

А квашенина не сподобалась. Помідори мусять бути або червоні, або зелені. А жовті – це для гурманів, а не для закуски.



Свиняча вирізка під шинкою з грибами була смачна. Але грибного соусу могло б бути і більше. Суховатенько.

Бефстроганов був вдалим. Але зайвим.



* * *

Рахунок приємно здивував: 396,68 грн. (49,63 долара США, або 54,28 долара Канади, або 36,58 євро, або 152,10 злотих, або 172,85 шекелів за офіційним курсом).
Це за пиво «Карабас», узвар, лушпайки з часником, свинні вуха вуджені, курячі крильця Баффало, скумбрію на мангалі, свинну вирізку під шинкою з грибами, хліб, капусту квашена, помідори квашені, горілку «Медофф», бефстроганов.

Пропоную після окупації цін не змінювати. Це буде доброю підтримкою доблесним солдатам, офіцерам та місцевим колаборантам.

Кінець звіту.

Смачного Луцька!

Ваш Іноземний АГЕНТ

P. S.

Тих, хто бажає працювати іноземними агентами прошу телефонувати. Клятих комуняк і людей без почуття гумору не турбувати.

P. P. S.

З 16 січня я – «розкритий» іноземний агент. Чому? Читайте Закон України «Про громадські об’єднання», статтю 1 якого доповнили новим визначенням - «іноземний агент». Цим терміном законодавець обізвав «громадське об’єднання, яке отримує кошти чи майно від іноземних держав та інших суб’єктів публічного та приватного права для забезпечення своєї діяльності».

Я – голова саме такого об’єднання.

Тому цим оглядом я віддаю належне фаховій підготовці деяких наших народних депутатів. Почерк професійних шкіл КДБ і ФСБ не приховаєш!

Виявляється, я, починаючи з 1999 року, маскувався під студента, бармена, громадського діяча, юриста, чиновника, правозахисника, чоловіка, батька, директора, дописувача ВолиньPost’у. І навіть не здогадувався, що це все – «робота під прикриттям».

Але все таємне стає коли-небудь явним ;-)

Петро ВЕРЗУН

Інформація від партнера рубрики*
Партнер рубрики «Смачного Луцька» - пиво «Верховина».
«Верховина» - пиво, що вариться за чеською технологією OSTERBRAU із джерельної води Карпатських гір, баварського солоду та справжнього жатецького хмелю.
«Верховину» виготовляють на пивоварні, заснованій у 1998 році в самому серці Карпатських гір - селищі Верховина Івано-Франківської області.
«Верховина» - живе, світле нефільтроване пиво з терміном придатності 5 діб. Масова частка сухих речовин у початковому суслі 12%, об’ємна частка спирту не менше 4,2 об.
Контактні телефони: 050 378 60 92, 096 184 44 88

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 45
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
кому війна, а кому мать родна....
Відповісти
Підтримую, не на часі
Відповісти
P.S.
Статтю не читав, не зміг...
Відповісти
Волинь пост????? А ви зрозуміли, що зробили? Вам пишеться про пивко з півнячими крильцями? ...
Ніби й розумні хлопці...
Відповісти
Ви так і не зрозуміли, про що тут написано
Відповісти
Зрозуміли, але не сприйняли
Відповісти
ікаво виходить. Трохи більше року тому Козюра А. Г. запевняв ЗМІ, що в реконструйованому приміщенні розміститься дитяче кафе і торгівельний центр. А щодо мешканців будинку, які виступали на ТРК Аверс і і стверджували про розміщення пивоварні, просто висміював. Навіть мене зумів переконати, що резервуари для пива про які говорять обурені грмадяни - то плід їх хворої уяви. Непорядно для депутата так замилювати очі громади.
Відповісти
Шановний, як і говорив Козюра А. Г.
Торговий центр і сімецне кафе є за вул. Винниченка 4
Відповісти
Пиар алкоголизма.
Пивасик с водкой и безудержное веселье. Забываем про все проблемы и заводим мимолетные связи. Тьфу.
А что еще надо людям?
Відповісти
люди,чи ви подуріли ???? ну не час про таке писати!!
Відповісти
н-да...попортили собі карму...тепер і бабка назад не оттопирить))))
Відповісти
Мені у Карабасі ДУЖЕ не подобається. Я не знаю, чому до автора швидко підходили офіціанти, але усі три рази коли я там був, МИ ЇХ ЧЕКАЛИ ХВИНИ 20!!!! І ще: з трьох раз, як ми туди заходили їхного пива Карабас не було ДВА РАЗИ. І таке я чув від багатьох. Галімий генделик кароче
Відповісти
якби Дуже НЕ подобалось би - не ішоб би 3 рази!
Відповісти
Як на мене, то заклад жахливий.!!!!!І причина цього жаху - сервіс. Таке відчуття, що офіціантам треба поклони бити, щоб вони підійшли, а потім з кривим обличчям прийняли замовлення!!!!!
Щодо святкування банкетів, то хто хоче зіпсувати своє свято, будь ласка, заходьте!!!! Скажу з власного досвіду - стіл буде порожнім, бо страви несуть всі в кінці святкування , глечики надщерблені, огдяг буде чути шашликами(бо витяжки працюють вельми погано)а офіціанти надодачу нагло обрахують:)
Відповісти
І це в той час,коли робиться таке жахіття в Україні
http://www.unian.net/politics/875743-berkut-fotografiruet-razdetogo-na-moroze-aktivista-video.html
Відповісти
АДМІНУ! НАВІЩО ВИДАЛЯЄШ КОМЕНТАРІ??? Я ПИСАВ ПРО ТЕ,ЩО В ЦЕЙ ВАЖКИЙ ДЛЯ КРАЇНИ ЧАС,КОЛИ ВІДВЕРТО ВБИВАЮТЬ ЛЮДЕЙ,ЦЕЙ ТАК ЗВАНИЙ "ПОЛІТИК-ОПОЗИЦІОНЕР", ЯКИЙ СЕБЕ В ГРУДИ БИВ НА ЄВРОМАЙДАНІ В ЛУЦЬКУ У ГРУДНІ МІСЯЦІ,ЗАРАЗ РЕКЛАМУЄ СВІЙ ГЕНДЕЛИК. НАВІЩО ВИДАЛЯЄШ КОМЕНТАРІ???????? ХІБА ПРО ЦЕ ЗАРАЗ ТРЕБА ПИСАТИ????????????? ЯКА ДОВІРА ДО ТАКОГО САЙТУ?????????
Відповісти
Ваш коментар першого разу був не так написаний. Тому й видалив.

А цей текст - не реклама. І Андрій Козюра до нього (тексту) не має ніякого стосунку.

А про що і як треба писати - я сказав у коменті нижче
Відповісти
Ну да, Козюра пару років назад ще думав, чи не зробив він великої помилки,ставши так званим опозиціонером.Це ж скільки можна було б намолотити.Рекласа цієї пивнухи свідчить про те,що в душі він простий рвач.який думає тільки про гроші.І чого перся на Євромайдан людям голову дурити?
Відповісти
була в карабасі один раз, більше не хочу. горішки до пива -тухлі, "пива нема, лушпайок нема, свинні вушка - кухня вже не робить", ще й обрахувала надодачу, коза
Відповісти
Шкода, що не всі зрозуміли автора.

Текст Петра Верзуна робить набагато більш важливу справу ніж лайки новин про Майдан чи чорна аватарка в соцмережах.

Ну не всім же плакати! Верзун – висміює. От таким от абсурдним текстом. Висміює, як на мене, тонко і дотепно. Використавши для цього цікаву більшості тему.

І, якщо ви постійно читаєте рубрику «Смачного Луцька», мусили помітити, що навіть у такій беззлобній темі автор завжди має що сказати на злобу дня.
Відповісти
Я теж була, і сподобалось, офіціантка дозволила сісти за замовлений столик, місць вільних не було (отже люди ходять!) Офіціантка була привітною, бистро принесла замовлення, цікавилась чи сподобалось, і взагалі хороший заклад! Не подобається - не ходіть!


P.S. В країні хаос, а ви тут український менталілет розводите...сором товарищі!
Відповісти
скікі платити шоб зробили статтю про мій заклад?)
п.с. форма -дічь
Відповісти
Досить гарний заклад: живий, душевний;)
Обслуговування сподобалося, досить швидко)
Смачно, дешево!

Стаття не радує, автор досить нав'язливо висказує свою думку.

А всім хто говорить про ситуацію в країні , то самі винні. Хто вас туди силоміць тягне?
Відповісти
знайшов час
ні ноги моєї не буде більше в карабасі
Відповісти
це правда - сервіс дуже на низькому рівні. а кухня - жах. то тіста в них вже немає на чебуреки, то шкварок немає до вареників. але взагалі зараз дійсно не час дискутувати над цим кафе-е
Відповісти
Після такої реклами пивного закладу Козюри в той час коли більша частина
Відповісти
.... України в жалобі за загиблими в Києві відкрилося справжнє обличчя цього псевдореволюціонера.
Відповісти
Усі разом накинулись на автора, а чому??? Звичайно, це час не легкий для усієі краіни, але істи всеодно хочеться!!! Чомусь, не зважаючи, на цей важкий час, вільних місць сьогодні немає!!! Отже, чи не варто переформулювати звинувачення? Як усі ці люди можуть сидіти і істи коли в краіні таке робиться? Або інакше??? Як всі ви зараз можете сидіти на сайті, коли в краіні таке робиться?
Відповісти
До дого не ходив в цей заклад а тепер тим паче,ще й з друзями проведу роботу.Ганьба і козюрі і автору за цинізм.
Відповісти
Та як не реклама,що ти мелеш !!!Ось так просто тобі захотілося і ти виклав кучу фоток з текстом про цей заклад,ще й ціни вказав!!! І це не реклама??? І козюра не має до цього відношення??????? Ти брешеш як азіров.
Відповісти
Чувак, це взагалі-то рубрика. Ми тут щотижня "викладаємо кучу фоток з текстом". )))

Усім, хто думає, що хвалити сьогодні можуть тільки за гроші: ламайте шаблони. Так жити цікавіше
Відповісти
підтримую
Відповісти
Добрались до тухлої, жалкої карабасіни... вай-фай є, але не працює, офіціантки несуть картоплю 40 хв..., смердить капустою, куча прокурорських шістьорок навпроти з прокуратури і дамочок за 40, що хляють горілляку стаканами... зато кхорзов приїде на своєму лехусі подивиться-оглянеться і бабло щитає... нізачот... майдан рулить
Відповісти
Тема денег не раскрыта)))
Чьё бабло "осваиваешь" - агент? Кто спонсоры банкета - почём сегодня гранты?)))
Відповісти
Не маю право давати оцінку автору статті чи модератору сайта. Але будівля в якій знаходиться заклад скандальний від самого початку і без серйозного лоббі з боку місцевих градоначальників ніколи не набув би таких форм і об'ємів. Усіх хто вважає, що це норма, нехай запитає себе: чи хотів би ти під своїми вікнами замість зеленого скверу і невеликого дитячого кафе торгівельний центр, пивоварню і парковку для автомобілів. Так - так, саме парковку, бо раніше такого напливу авто по тій стороні Винниченка не було. Багато користувачів сайту пишуть, що зараз такі часи коли все тайне стає явним, тому описувати смажену картопельку в Карабасі забувши про підводні камінчики - це звичайнісінька реклама, під яким би соусом модератор її не подавав)))
Відповісти
Хотіли з подругою зайти в Карабас на пиво, все таки новий заклад,цікаво. Ми були в шоці від жахливого запаху, в результаті- трохи спустились вниз по сходам, і вернулись назад на вулицю, навіть усередину не зайшли.Витяжки погані.
Відповісти
Не треба пока ходити і жерти і шуткувати....
Відповісти
в країні війна з окупантами, а цей андон кабаки описує! шановна громадо, хто знає адресу проживання цього покидька, напишіть, доведеться його відпиздити
Відповісти
Фігня повна. Щоб офіціанти підійшли, які спершись об барну стійку - бамбук курять, треба мабуть гопака як мінімум станцювати. Такого галімого відношення і роботи офіціантів я ніде не
зустрічав.
Відповісти
Так важко написано що капець... якийсь брєд читала щойно
Відповісти
Проблема в тому,що хорошого писати наші люди не звикли...Все негативно,чого ходите???Повна посадка залу щодня,мабуть,про щось свідчить!Одиничні випадки "поганого обслуговування" і всі в коментах.А на рахунок ситуації в країні-взагалі брєд,сидіти в інтернеті і коментувати статті,ходити на "пивко" і картопельку-ха,йдіть на Майдан, якщо такі активні!!!!
Відповісти
І гарно і ціни помірні. Але там запах браги. Аж голова болить від нього.
Відповісти
У Карабасі бобувала, враження жахливі. Холодна дожка до пива,холобні лушпайки, цвіла булка. І головне коли про це повідомили адміністратора реакція була нуль. Впевнена поваги до гостей нема. Просто жах.
Відповісти
Скоріше б закрили цей заклад!!! З своїм ставленням до людей, їм тільки це і світить... обрахувати гостя, це їм як добрий день... адміністратор там по суті не виконує ніякої функції, так собі нуль без палочки... хамство процвітає, в цій пивнусі клієнт ніколи не буде правий, тільки їхній обслуговуючий персонал завжди має для себе виправдання!
Відповісти
Вчора зайшла пообідати. Замовила бограч, фреш апельсиновий та пельмені у горщику з грибами. В вечері стало не добре, відчула тошноту та головний біль. Сьогодні цілий день погано, отруїлась не на жарт.... Я ні кому не рекомендую цей заклад... Що за відношення... Зіпсовані продукти... Жах...
Відповісти
Останні новини
Кодове ім’я «Карабас Барабас». Смачного Луцька!
23 січень, 2014, 13:40