У «молочних війнах» винні не виробники, а чиновники, – Єремеєв

У «молочних війнах» винні не виробники, а чиновники, – Єремеєв
Волинський бізнесмен Ігор Єремеєв розповів, що зниження закупівельної ціни на молоко українські товаровиробники самотужки контролювати не в силах.

Про це він говорив 12 березня на прес-конференції в Луцьку.

Співвласник групи компаній «Континіум», який володіє, зокрема, молочним бізнесом, зазначив, що нині закупівельні ціни на молоко катастрофічно знижуються, оскільки «сьогодні розпочата нова кампанія стосовно експорту українських сирів у Росію».

«У зв’язку з тим, що закривається можливість споживання, виробництва, а відтак і реалізації сиру в Росію, то ціна падає», – пояснив він.

За словами волинського бізнесмена, близько 15% продукції, яку виробляє «КОМО», продається на території України, а 85% експортується в інші країни СНД, найбільше у Росію.

«На одну тонну твердого сиру потрібно 22 тонни молока, на тонну йогурту – тонну молока. Якщо ж Росія закриває свій ринок для українських сировиробників, і це стосується не лише «КОМО», якщо ми не проекспортували одну тисячу тон сиру, то це означає, що 22 тисячі тонн молока не придбано. Відповідно, ціна падає», – зауважив він.

«Коли відбуваються війни такого характеру, то товаровиробник ціну зупинити не може», – додав Єремеєв.

«Хтось з "дуже талановитих" українських чиновників прийняв рішення, що необхідно закрити імпорт білоруської продукції, щоб таким чином піднялась ціна на молоко. Це смішно, м’яко кажучи. Бо імпорт білоруської молочної продукції настільки мізерний щодо експорту, що це ніяк не вплине. А це ще більше тривожить саму Росію. Бо Білорусь із Росією сьогодні в митному союзі. Після таких дій Росія і Білорусь робить висновки, що Україна має намір воювати з ними по митній продукції. Тоді вони не дозволять Україні імпортувати, скажімо, масло, соняшникову олію, труби. Що тоді?» – висловився бізнесмен.

Також він розповів, що у Росії часто виготовляють неякісний сир і упаковують його в українську обгортку.

«У Росії продається близько 50% сиру вітчизняного. Але 30% від цих 50% – це підробка під український. Візуально його відрізнити неможливо, але цей сир дешевший, бо має рослинні добавки… Я гарантую, «КОМО» рослинних жирів у сири не додає», – зазначив Ігор Єремеєв.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Єремеєв
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цілком вірно. Спочатку Президент та Уряд "чужими руками" створюють проблеми, всі довколо починають шум - як же погано. А потім той же Президент, дає доручення і проблеми вирішуються - в результаті досить позитивний імідж влади.
Якщо я не помиляюсь, Ігор Миронович з їх же команди. Чому ж він не вказав коли ж це Росія заборонила імпорт сирів "КОМО"? Навіть, якщо така заборона на їх продукцію і є, то чому вони у волинян закупляють молоко дешевше, ніж інші заводи?
Відповісти
Вчорашня прес-конференція Єремеєва - це відповідь на усі здогадки і вигадки стрийкам, калаханам, лореляям і усім іншим, хто злодійкувато зазирає в чужу кишеню і шукає "факти" на стелі. Може вони рукавом зітруть зі своїх чорних ротів піну ненависті і хоч на хвильку заспокояться. В Біблії написано "Воздастся!".
Відповісти
Дякую. Після прочитання інтерв'ю Єрємєєва і, головним чином, Вашого допису мені стало значно спокійніше. Hallelujah!
Відповісти
Єремеєв дав багато відповідей на гострі запитання. Мало хто з волинських політиків на це здатен перед журналістами.Читав з задоволенням матеріал
Відповісти
Чорний рот? Відбілювач купити чи що?

В Біблії ще написано: „важко тим, що мають багатство, увійти в Царство Боже! Бо легше верблюдові пройти крізь вушко голки, ніж багатому ввійти в Царство Боже” (Лк. 18, 24-25)

Дєрзайте!
Відповісти
"нині закупівельні ціни на молоко катастрофічно знижуються, оскільки «сьогодні розпочата нова кампанія стосовно експорту українських сирів у Росію»"

Запитання "на засипку" - а коли з експортом сирів у Росію було все гут, то чому Волинь по закупівельних цінах на молоко в Україні посідала останнє або передостаннє місця?
Відповісти
Останні новини
У «молочних війнах» винні не виробники, а чиновники, – Єремеєв
13 березень, 2012, 13:20