Чиновники хочуть домовлятися з луцьким театром

Чиновники хочуть домовлятися з луцьким театром
У обласній державній адміністрації вважають, що чиновники та театр «Гармидер» мають сісти за стіл перемовин.

«Я б не сказав, що там репресії. Ну, по-перше, районний будинок культури – це районна комунальна власність. У штаті будинку культури, наскільки мене інформували, фінансувалася одна ставка керівника театру. Районна влада вправі вирішувати, фінансувати чи ні. Адже іде формування бюджету, і вони приймають рішення», - цитує заступника голови ОДА Олександра Курилюка IA ZIK.

Водночас, на думку віце-губернатора, влада Луцького району мала би надати акторам можливість виступати та проводити репетиції.

«Це вправі вирішувати директор будинку культури. Хоче їм надавати приміщення – нехай надає. Наскільки мені відомо, вони їздили по гастролях, заробляли якусь копійку», – каже Олександр Курилюк і хвалиться, що ОДА сприяла поїздці «Гармидеру» влітку на фестиваль до Естонії.

Заступник голови ОДА вважає, що керівництво району мало би піти на поступки театру.

«Я думаю, це питання вирішиться. Я би рекомендував сісти і домовитися. Тому, що люди мають десь проводити репетиції. Якщо не будинок культури – то можна якесь інше приміщення запропонувати», – заявив Курилюк.

Він пообіцяв, що посприяє у вирішенні конфліктної ситуації.

Як відомо, у відділі туризму і культури Луцької РДА вирішили виселити із районного будинку культури театр «Гармидер» після того, як актори під час однієї із вистав висловили громадянську позицію щодо силового розгону Євромайдану.

Самі митці назвали це політичними репресіями.

Натомість начальник відділу культури Валентина Зінчук заявила, що в театрі були фінансові порушення. Окрім того, актори нібито виступали тільки в будинку культури, не гастролюючи по селах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
типовий держ службовець. ніякої конкретики. потрібно сідати і вирішувати. без конкретних дат, коли сідати з ким сідати? а для чого було заварювати цю кашу? тепер виявляється що вигнати театр - це незаконне рішення, що вони насправді можуть там займатися, хто буде за це відповідати?
Відповісти