Барикадний гумор. ФОТО

Барикадний гумор. ФОТО
В інтернеті опублікували підбірку фотожаб, присвячених сутичкам на вулиці Грушевського в Києві.

Незважаючи на насильницький характер протестів, якого набув мирний Майдан, люди не перестають жартувати, - пише INSIDER.

Події на вулиці Грушевського спричинили нову хвилю гумористичних плакатів, що "ширяться" в соцмережах.

"Гумор є невід'ємною складовою протестів. Він допомагає підтримувати бойовий дух. Але головна його функція - перетворення авторитарних політиків на посміховисько. Люди не бояться смішних політиків. Це кардинально змінює схему взаємин між владою та народом", - прокоментували сплеск креативу в гумористичній спільноті "Баба і кіт".

Водночас у ще одній популярній у Facebook спільноті "Український щитоносець" вважають, що під час тривалих протестів гумор українців став гострішим, оскільки "люди гостріше та глибше сприймають реальність".

"Зараз ми постійно стикаємося з новими, досі незнаними для суспільства і для себе, явищами. Гумор як реакція на нові подразники для серця і мозку допомагає осмислити і пізнати те, що з нами відбувається. Можна сказати, що протести загострюють гумор, а гумор, своєю чергою, загострює протести через можливість тіснішого гуртування однодумців", - каже представник "Щитоносця" Андрій.

"Поточні події вирізняються ще й тим, що гумор також стає частиною пропаганди, до якої радо долучаються люди, котрі хочуть поширити популярність і привабливість власної громадянської позиції", - додає він.
















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.