Екс-губернатор Волині назвав Народну Раду легітимною

Екс-губернатор Волині назвав Народну Раду легітимною
Через те, що голови Волинських ОДА Борис Клімчук і облради Володимир Войтович написали заяви про відставку, єдиним легітимним органом влади на Волині є Народна Рада, – каже екс-губернатор Волині, представник Громадянської ініціативи «Третя Українська Республіка» Володимир Бондар.

За словами Бондаря, на Волині триває підготовка до проведення сесії обласної Народної Ради, під час якої планується обрати нового голову, представника опозиційних депутатів, – йдеться на сайті Третьої Української Республіки.

Володимир Бондар зазначив, що оскільки губернатор Борис Клімчук та голова обласної Ради Володимир Войтович написали заяви про відставку, область фактично залишилася без керівництва.

«У такому випадку єдиним легітимним органом влади на Волині є проголошена минулого тижня Народна Рада», – заявив Бондар.

Він також повідомив, що для роботи працівників ОДА немає жодних перешкод, так що ні про яке захоплення адмінбудівлі не може бути й мови.

Бондар нагадав, що ще під час так званого штурму обладміністрації народом міліція відмовилася застосовувати силу проти людей.

«Для підтримки порядку в регіоні були створені загони народної самооборони. Крім цього продовжується цілодобове чергування біля військової частини внутрішніх військ. Ми вже протягом тижня не випускаємо їх виїхати на Київ. Побудували там барикади», – повідомив Володимир Бондар.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 19
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
слава україні
Відповісти
заява то написана але розпорядження чи наказу про звільнення немає., Бондар вчи трудове право і ЗУ про Органи місцевого самоврядування
Відповісти
Дай Боже, щоб так. Але хіба відставка Клімчука і Войтовича є легітимною? Дайте чітку інформацію - обласна рада проголосувала відставку Войтовича і признання Вітру? І чи є вже прийняття відставки Клімчука? І чому вважаєте, що без керівництва, якщо ще є Башкаленко, який після відставки Клімчука буде в.о. губернатора, хіба ні?
Відповісти
Читайте Закони неньки...
Відповісти
Народна Рада - це фікція. Жодним нормативно-правовим актом не передбачено створення такого органу, процедуру його створення, повноваження, склад і інше. Це те саме, що хлопці у дворі зберуться і проголосять себе командою Ліги Чемпіонів.
Відповісти
Налькович з глузду з"їхав. Сам собі суперечить.
Відповісти
Такі дії і все, що робиться нашими волинськими так званими опозиціонерами, а по факту - політиканами і неробами підпадає під статтю 109 КК "Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади". Санкція статті - до дести років позбавлення волі.
Відповісти
Маразм крепчал быстрее чем мороз...
Відповісти
І що, в юстиції навіть зареєстрована???
Відповісти
Бондарю треба почитати ЗУ про місцеве самоврядування в Україні...
Відповісти
Налькович, ти, як в абсолютній більшості випадків, не правий. Причина твоєї неправоти - бідненькі знання, відсутність елементарної ерудиції. Володимир Войтович юридично повинен відійти від виконання своїх обовязків лише після рішення сесії обласної ради простою більшістю голосів про звільнення його з посади згідно поданої заяви. Клімчук - намісник президента держави, права у якого теж ще ніхто не забирав. Клімчук позбудеться своєї посади лише після наказу президента про його звільнення. Крапка. Сесія ще не відбулась і президент нікуди ще не подівся з Банкової. Давайте, панове бондарі і іже, потерпимо. Ми вже досхочу наїлися махновщини і натішились місцевими кармалюками на кшал Гузя, Вітіва, Пирожика, Мельника і т.д. Вгамуйте свою сверблячу в одному місці касторкою.
Відповісти
не простою більшісю а двома третями голосів депутатів звільняться голова обласної ради і його заступник.
Відповісти
А що він ще має казати?:))) Бо у крісло знову хоче!:)
Відповісти
Теж мені, будівельник барикад знайшовся. І скільки ночей бондар провів на Лідавській? Чи може він разом з шибою, козюрою барикади будував?
Вони нагадують мені учасників гри, які ходять навколо пустих крісел і хочуть туди всістися раніше за інших.
Досить! Сиділи вже, керували

СЛАВА УКРАЇНІ!!!
Відповісти
Бондар не проти всістися в крісло Кліма?
Відповісти
"шановний" Пащенко! Почитайте Указ Президента України про призначення голів ОДА та зняття із займаної посади голів ОДА України. А тоді примушуйте своїх журналістів давати подібну інформацію. Я - за майдан, але проти як що прийдуть до влади такі як ви, Бондар та Гузь. А Бондарю,взагалі, як екс-губернатору стидно підписуватися під такою інформацією. Любий свідомий українець розуміє, що Клімчук виконує обов'язки до призначення та представлення на посаду його наступника. Те що пишете на власному сайті, "шановний" Пашенко, це називається - провокація. І в добрій половині статей наймані вами журналісти видають ВАШЕ ОМРІЯНЕ БАЖАНЕ ЗА ДІЙСНЕ!!!
Відповісти
всі вище перераховані вже були при владі, і показали на що здатні.
до влади повинні прийти нові люди, компетентні, и з чистою репутацією.
зі сторони громади повинен бути активний контроль і аналіз над діями обранців
в місті є чимало достойних людей
Відповісти
це брєд!! народні ради - є стихійними, неконституційними і нелегітимними
Відповісти
як то кажуть у народі - дурень думкою багатіє)
і ця людина колись керувала областю!!!
який правовий нігілізм, сором.
Відповісти
Останні новини
Екс-губернатор Волині назвав Народну Раду легітимною
27 січень, 2014, 11:13