На Волині депутати вимагають відставки Януковича

На Волині депутати вимагають відставки Януковича
Володимир-волинські депутати вимагають, щоб Віктор Янукович подав у відставку.

Таке звернення депутати ухвалили на позачерговій сесії 28 січня з ініціативи міської Народної ради, - повідомили у прес-службі ВО «Свобода».

У зверненні депутати засуджують спроби кривавого розгону учасників Євромайдану, застосування сили проти мирних демонстрантів, власного народу, вбивства та каліцтва людей, які вийшли на вулиці й майдани.

«Висловлюємо глибоке обурення такими діями представників державної влади, що перейшла усі допустимі межі... Після усіх кривавих подій, каліцтв та смертей беззбройних громадян в Україні точку неповернення пройдено. Влада, яка знущається над власним народом, не має майбутнього та права на існування», - йдеться у зверненні.

Тому депутати вимагають:

1. Негайної відставки президента України Віктора Януковича, міністра МВС Віталія Захарченка, уряду прем’єр-міністра Миколи Азарова, голови Верховної Ради України Володимира Рибака.

2. Припинення переслідувань учасників Євромайданів, закриття кримінальних проваджень проти їх активістів, відповідно до вимог Закону України «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань».

3. Об’єктивного розслідування обставин застосування сили щодо учасників мирних акцій протесту, притягнення до відповідальності посадових осіб, які віддавали злочинні накази та їх виконували.

4. Невідкладної відміни всіх «ручних» «диктаторських» законів, ухвалених у нелегітимний спосіб Верховною Радою України 16 січня 2014 року.

5. Недопущення неправомірних дій стосовно учасників мирних акцій протесту в Україні та в місті зі сторони представників органів державної влади, співробітників МВС, інших силових структур.

Депутати закликали жителів міста Володимира-Волинського до безстрокової мирної акції громадянського спротиву.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну от "Свобода" мулудець! І тут все перекрутила, а чи мо і зовсім не зрозуміла, що є різниця між рішенням міської ради і зверненням депутатів міської ради...
Відповісти

А що міська сесія вирішила залишити Петра Давиловича і далі князем Володимира- Волинського чи
висловила йому недовіру ?
Що скаже міська Свобода ...
Відповісти
Петро повинен зібрати спокійно чемодани...
Відповісти
Останні новини
На Волині депутати вимагають відставки Януковича
28 січень, 2014, 16:38