У Тернополі вулиці прибиратиме луцька фірма, – ЗМІ

У Тернополі вулиці прибиратиме луцька фірма, – ЗМІ
Тендер на прибирання міста Тернополя найбільші шанси виграти має луцьке приватне підприємство «Руфусів» - пише тернопільське інтернет-видання «Тернопільський тиждень» («ТТ»).

Як пише «ТТ», з посиланням на власні джерела, у 2012 році комунальне підприємство «Тернопільська міська шляхово-експлуатаційна дільниця» прибирало місто тільки 2 місяці і отримувало за це кошти за тимчасовими кошторисами.

За цей час було оголошено тендер. Конкурс, формально, триває і далі, але, як стверджують джерела «ТТ» в Тернопільській міськраді, в ньому переможе луцьке підприємство «Руфусів».
Загалом, про приватне підприємство «Руфусів» в Інтернеті інформації практично немає. Один з сайтів показав, що ця фірма займається діяльністю в галузі архітектури, інженерно-технічного проектування в промисловості та будівництві (http://www.apn-ua.com/industry/218067). До зовнішньоекономічної діяльності, як можна зрозуміти з інформації у всесвітній мережі, підприємству належить надання послуг автомобілями спеціального призначення, окрім тих, які перевозять пасажирів та вантажі. Інші поодинокі відомості, на які ми натрапили, стосується участь ПП «Руфусів» у різноманітних тендерах, оголошених Луцькою міськрадою або її комунальними підприємствами, - пише видання.

Наприклад, приватне підприємство «Руфусів» пропонувалосвої послуги на освоєння коштів з зимового утримання доріг міста Луцька (пропозиції відкривали 12 вересня 2011 року). Ціна питання – 704 тисячі гривень і приватник програє комунальному підприємству «Луцькспецкомунтранс», яке ставить ціну за свої послуги майже на 11 тисяч гривень меншу.

А от на прибирання шляхово-мостового господарства Луцька рівних підприємству «Руфусів» немає. 11 квітня 2011 року фірма брала участь в тендері на прибирання тротуарів та газонів міста (майже 125 тис.кв.м.). Тендер оголосило Луцьке спеціальне комунальне автотранспортне підприємство «Луцькспецкомунтранс». Фірма «Руфусів» тендер на суму понад 1 млн. 245 тис. виграла.

А вже 2 січня 2012 виграє цей тендер і на поточний рік на суму більше 5 млн. 172 тисячі гривень.

Цікаво, що представляти приватне підприємство у тендерах приходила щоразу інша людина - від старшого механіка до юрисконсульта. – стверджує тернопільське ЗМІ.
Окрім того, підприємство «Руфусів» «засвітилося» у переліку благодійників: у травні минулого року засновник цього підприємства Ігор Швець отримав подяку з рук луцького міського голови Миколи Романюка за те, що придбав для міста сто світильників.

«Наші джерела кажуть, що процесом «рулить» перший заступник міського голови Владислав Стемковський (на фото), який раніше працював в тому ж таки Луцьку на аналогічній посаді. Саме він, на думку наших співрозмовників, наполіг, щоб тернопільське комунальне підприємство максимально завищило свої послуги (при цьому тарифи на ці роботи мерія занизила свідомо, зробивши їх майже нерентабельними), щоб розчистити дорогу для луцької фірми», - стверджує «Теропільський тиждень».

Зазначимо, «Тернопільский тиждень» має репутацію критично налаштованого щодо дій тернопільської мерії. Інше видання Тернополя – інтернет-сайт «За Збручем» називає «Тернопільський тиждень» «близьким до екс-мера Романа Заставного».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ігор Швець - директор того самого "Дискон Плюсу" яке напару з чиновниками міської ради управління капітального будівництва нещодавно незаконно перерахували чималі бюджетні кошти в сумі 209, 5 тисячі гривень, але прокуратура спіймала за руку.
Це той самий "Дисконт Плюс" якому свого часу десь у 2007-8 році той самий Стемковський , будучи заступником Шиби,"допомагав" виграти тендери на прибирання луцьких вулиць"жужиками" і тендер на виконання робіт по ремонту дахів в Луцьку.Після того як прокуратура виявила порушень і зловживань більш як на 40 мільйонів гривень, Стемковський звільнився і втік в невідомому напрямку щоб не потрапити за грати.Маючи такий колосальний досвід дерибану казенних грошей Стемковський "спливає" через певний час у виконкомі Тернопільської міської ради.Але й тут ниточка з його давніми друзями і партнерами по мутних спарвах - Ігорем Швецьом і його фірмою Дисконт Плюс не перестає витися.Аби не світити "Дисконт Плюс" який вже не один раз фігурував у кримінальних справах, на цей раз обрали інше ПП - Руфусів, яке знову ж таки належить тому самому Ігорю Швецю і яке не без сприяння Стемковського виграє тендер у Тернополі. ТОж схема:Стемковський+Швець= дерибан працює злагоджено і приносить мільйонні прибутки її організаторам. Тому прокуратура міста Тернополя нехай готується, скоро для них буде робота, інакше корупція яку приніс із собою Стемковський пошириться як зараза і на інші тендери.
Відповісти
а в Луцьку ця фірма називається Дисконт і Дисконт плюс. І далі після владика успішно дерибанить комунальний бюджет.
Відповісти
Стемковському з Луцьких чиновників ніхто і в підмітки не годиться!!! А механічне прибирання - це нормальна практика у всіх цивілізованих країнах! Краще розкажіть, як Стемковський повернув музичну школу у власність міста, а зараз старпери на чолі з Кравчуком хочуть знову забрати їі для доці Кривицького
Відповісти
Звісно, що луцькі чиновники відпочиваюють порівняно з Владиком, бо ще не навчилися красти в мільйонах.Зараз усі процеси в ЖКГ кришує "плачевна діва" Соколовська але рано чи пізно і до неї дійде черга і всі її брудні справи випливуть на поверхню
Відповісти
Швець і Соколовську підмазав, це точно. А те що вона за Шиби лобіювала всі бізнес-проекти Романюка, який на пряму до неї звонив це що ніхто не знає? (Тому він її залишив).
Відповісти
Останні новини
У Тернополі вулиці прибиратиме луцька фірма, – ЗМІ
14 березень, 2012, 14:23
Іномарка наїхала на жінку
14 березень, 2012, 14:06