Українські школи йдуть на канікули

Українські школи йдуть на канікули
У п'яти регіонах України через мороз вирішили влаштувати школярам канікули.

Йдеться про Дніпропетровськ, Запоріжжя, Донецьк, Полтаву, а також школи і дитячі садки 8 районів Харківської області, - пише ТСН.

У Дніпропетровську на дострокові канікули з 30 по 31 січня підуть учні 1-4 класів - відповідне розпорядження підписав міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко.

Згідно з розпорядженням, школярі 5-11 класів не підуть до школи у разі зниження температури повітря до -24 градусів.

"Навчання в початковій школі призупиняється у зв'язку з пониженням температури повітря до -20 градусів і з метою запобігання впливу низьких температур на стан здоров'я учнів", - йдеться у повідомленні.

Водночас, учителі у школах Дніпропетровська продовжать працювати. Якщо дитину немає з ким залишити вдома, то її можна буде привести до школи.

Крім того, заняття для всіх школярів Запоріжжя з 30 січня також призупиняються через морози. Про це повідомили у Запорізькій міськраді. На цей же період перериваються заняття спортивних шкіл Запоріжжя, центрів естетичного виховання та інших навчальних закладів для школярів.

Рішення про відновлення навчання або продовження канікул буде прийнято в залежності від погодних умов, повідомили у міськраді Запоріжжя.

А на Харківщині, згідно з повідомленням прес-служби ОДА, навчальний процес призупинено у Близнюківському, Валківському, Зачепилівському, Ізюмському, Куп'янському, Сахновщинському, Чугуївському, Шевченківському районах області.

Крім того, з четверга планується призупинити заняття у загальноосвітніх навчальних закладах ще 6 районів Харківщини: Богодухівському, Дворічанському, Зміївському, Кегичівському, Коломацькому, Краснокутському. У Харкові скасувати заняття у школах поки що не планують. Відновити навчання у всіх районах Харківщини планують 3 лютого.

Через морози на три дні призупинили навчання у школах Донецька. Там всі школярі залишаться вдома 30, 31 січня та 1 лютого, повідомили у прес-службі Донецької міськради. Вчителі залишаться на своїх робочих місцях.

На період призупинення навчання в Донецьку скасовані всі масові заходи за участю дітей. Крім того, в Полтаві через сильний мороз припинено заняття в школах для учнів 1-4 класів, повідомляє прес-служба облради.

Діти залишаться вдома 30 і 31 січня. Аналогічне рішення прийнято і для шкіл Кременчука. Як повідомлялося раніше, найближчими днями в Україну прийдуть морози до -33.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.