Чісору позбавили боксерської ліцензії за витівки з Кличком

Чісору позбавили боксерської ліцензії за витівки з Кличком
Британська рада з контролю за боксом (BBBoC) позбавила боксерської ліцензії англійського важковаговика Дерека Чісору на невизначений термін.

Як інформує ТСН, це сталося на засіданні BBBoC у середу, 14 березня.

Функціонери Ради розглянули неспортивну поведінку Чісори до та після бою з Віталієм Кличком і прийняли рішення відкликати у Дерека боксерську ліцензію. Також його оштрафували на 100 тисяч доларів.

«Розпорядники Ради хочуть гранично ясно показати, що така поведінка з боку будь-якого володаря ліцензії є неприйнятною. Відповідно вони вирішили, що Дерек Чісора не підходить на роль ліцензованого боксера і дію його ліцензії вже припинено. За власним визнанням Дерек Чісора поводився не так, як слід поводити себе професійному боксеру, і підвів не тільки себе і своїх близьких, а й усіх тих ліцензованих боксерів, які ведуть себе дисципліновано і професійно», - зазначив секретар Ради Роберт Сміт.

Зазначимо, що рішення Ради не означає, що Чісора довічно позбавлений ліцензії у Великобританії. Він має право згодом звернутися за отриманням ліцензії.

«Немає ніякого встановленого терміну для подання ним нової заяви на ліцензію. Будь-хто може звернутися з такою заявою. І, природно, Рада розгляне будь-яку заява, але на даний момент пан Чісора не є ліцензованим боксером», - додав Сміт.

У команди Чісори є 14 днів на оскарження цього рішення. Але, за словами його промоутера Френка Уоррена, вони поки не визначилися з подальшими діями.

«Я залишився задоволений деякими аспектами слухань, і незадоволений іншими аспектами. Очевидно, що ляпас і плювок водою в обличчя були неприйнятні. Але ми ніколи не вважали, що в інциденту після бою є хоч яка-небудь провина Дерека. Не він почав бійку. Ми довели це. Я думаю, певні події в житті Дерека у минулому привели до такого рішення Ради. Протягом найближчих днів ми оцінимо ситуацію, і потім він вирішить, чи хоче оскаржити це рішення і що він хоче робити далі», - наголосив Уоррен.

Нагадаємо, що Чісора тричі «відзначився» неспортивною поведінкою перед та після бою з Кличком-старшим. Під час зважування він дав ляпаса Віталію. Перед боєм плюнув водою у обличчя Володимиру Кличку, а після поєдинку побився з Девідом Хеєм.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чісору позбавили боксерської ліцензії за витівки з Кличком
15 березень, 2012, 10:36