Про що говорили лідери опозиції на вічі у Києві

Про що говорили лідери опозиції на вічі у Києві
Традиційне недільне віче Майдані Незалежності у Києві цього разуназвали "інформаційним мітингом".

Мітинг розпочався молебнем, після якого виступали політики і громадські діячі.

Пропонуємо найсуттєвіші вибрані тези виступів, які цитують українські ЗМІ.

Юрій Луценко: записуватися треба не на переговори з Януковичем, а у загони самооборони

Екс-глава МВС Юрій Луценко закликав всіх активістів Майдану записуватися у загони самооборони, а не у чергу на "переговори з диктатором Януковичем", пише Українська правда.

"Багато хто з активістів та громадських об'єднань Майдану хочуть записатися в групу для переговорів з владою, з Януковичем. Друзі, зупиніться, диктатор ні з ким не планує домовлятися, з ним нема про що говорити. Говорити треба лише з депутатами, які хочуть покинути криваву банду ", - заявив Луценко.

Також він нагадав, що Янукович погодився на переговори лише тоді, коли "на Грушевського прийшли активісти з коктейлями, а у регіонах Майдан почав займати обладміністрації".

"Головні події будуть відбуватися у Верховній Раді. 4 лютого там має бути створена нова парламентська більшість. Я вірю, що вона вже є через 4 фактори: перший – Майдан, другий – зовнішні санкції. Третє – дефолт, фактичне банкротство розкраденої Януковичем та Азаровим держави. Четверте – те, що творить зараз влада, коли силовики покривають загони гопників, нищать українців і їх майно – це фашизм", - заявив Луценко.

"Наступний крок – повернення до демократичної конституції, і тоді новий уряд буде формуватися не в адміністрації президента, а в парламенті. Але новий уряд має бути або нейтральнотехнічним – на півроку, для організації виборів, або повністю в руках опозиції. Ми маємо сформувати уряд Народної довіри, а не уряд компромісів з межигірською мафією", - зазначив Луценко.

При цьому Луценко закликав нардепів виходити з Партії регіонів і ставати на бік Майдану.

"Народні депутати з ПР, виходьте з-під кривавої руки тирана, ставайте справді народними!", - закликав він.

Також Луценко закликав "всіх, хто хоче допомогти", записуватися в загони самооборони – "це найкращий стимул і захист від кровопролиття".

"Їх учасників має бути не 10 тисяч, а 50, сотні тисяч, від Галичини до Таврії", - додав Луценко.

Арсеній Яценюк: маємо звільнити усіх 116 активістів

Наразі затриманими залишаються 116 активістів Майдану - заявив лідер фракції Батьківщина Арсеній Яценюк, пише ТСН.

"Станом на зараз вже 122 наших героя звільнені з казематів Віктора Януковича. Це зроблено за останні кілька днів. Але ще 116 людей, які незаконно утримує режим Януковича за ґратами, лишаються зараз по тюрмах. Наше завдання – звільнити всіх", - заявив Яценюк.

Також він додав, що завдання опозиції – звільнити усіх, хто на часі залишається за ґратами, у тому числі й Юлію Тимошенко.

"Тимошенко має бути звільнена, це каже і Європа, і Україна", - заявив Яценюк.

При цьому він заявив, що в Україні під егідою Ради Європи буде створено міжнародну комісію "з розслідування злочинів режиму Януковича".

Віталій Кличко хоче

"Закликаю всіх, хто виступає за мирне розв'язання кризи, за звільнення заручників, у понеділок о 12:00 вийти і підтримати акцію", - цитує промову лідера УДАРу Віталія Кличка РБК Україна.

"Наступний тиждень дуже важливий, нам потрібно розширювати наш другий фронт у регіонах, в областях України", - сказав голова фракції "Свобода" Олег Тягнибок.

Водночас Кличко також закликав у всіх українських містах створювати загони.

"Організувати загони для забезпечення правопорядку на вулицях, щоб патрулювати вулиці і не допустити правопорушень, які організовує влада зі своїми загонами "відморожених тітушків", - підсумував Кличко.

Віталій Кличко: Наступного тижня у ВР маємо скасувати "закон про амністію" і ухвалити новий

Наступного тижня опозиція вимагатиме у Верховній Раді перегляду "закону про амністію" - заявив лідер УДАРу Віталій Кличко.

"Ми будемо вимагати перегляду так званого закону про амністію, який після особистих погроз президента не змогли ухвалити без кнопкодавства. Його треба скасувати і ухвалити інший, який передбачатиме безумовне звільнення заручників", - заявив Кличко.

"Влада робить, як сомалійські пірати – бере людей в заручники, а за свободу вимагає викуп", - додав він.

За його словами, "якби не прихід Януковича до ВР 29 січня, вже минулого тижня ми б мали не лише закон про безумовну амністію, а й акт про повернення до Конституції 2004 року".

"Минулий тиждень показав, що велика частина можновладців готова піти на поступки. Але мають силу і "яструби", і головна їх зброя – страх і хаос, який вони хочуть посіяти у суспільстві", - заявив Кличко.

За його словами, для того, щоб подолати страх і перемогти, необхідні захист Майдану і швидка взаємодія між усіма учасниками, "щоб не було жодних провокацій, вигідних владі".

"Також - організація загонів дружин для контролю за порядком на вулицях, у кожному місті і районі", - зазначив Кличко.

Також він закликав активістів Майдану "повторити хвилю демонстрації сили – вийти під адміністрації та висловити свою позицію".

При цьому Кличко анонсував акцію "Не бійся, ти – українець", яка відбудеться по всій країні у понеділок 3 лютого о 12:00.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чому ж ви не згадалив матеріалі про те, що опозиція готується подати на владу в Гаазький трибунал? Ключові тези інформаційного мітингу: http://gazeta.ua/articles/politics/_opoziciya-gotuetsya-podati-na-vladu-v-gaazkij-tribunal-klyuchovi-tezi-informacij/539704
Відповісти
Останні новини
Про що говорили лідери опозиції на вічі у Києві
02 лютий, 2014, 17:42