Журналісти вимагають у нового губернатора Волині вибачень

Журналісти вимагають у нового губернатора Волині вибачень
Волинська незалежна медіа-профспілка вимагає, аби голова облдержадміністрації Олександр Башкаленко вибачився за порушення прав журналістів.

Про це йдеться в заяві профспілкової організації.

Нагадаємо, 6 лютого під час представлення нового голови ОДА журналістів не пустили в приміщення адміністрації міліціонери.

Такі дії міліції, кажуть в об'єднанні, є злочином, а саме - порушенням прав журналістів.

Окрім того, у заяві йдеться про те, що на представлення пропускали лише тих працівників ЗМІ, які пройшли акредитацію.

ДИВИТИСЯ ВІДЕО: ЯК НЕ ПУСКАЛИ ЖУРНАЛІСТІВ В ОДА

"Ч. 2 ст. 25 ЗУ "Про інформацію" надає право журналісту безперешкодно відвідувати приміщення суб'єктів владних повноважень, відкриті заходи, які ними проводяться. На підставі ч.1 ст. 26 цього закону, суб’єкт владних повноважень може здійснювати акредитацію працівників ЗМІ, але усі дії, пов'язані з акредитацією, мають ґрунтуватися на принципах відкритості, рівності, справедливості. Відсутність акредитації не може бути підставою для відмови в допуску журналіста, працівника засобу масової інформації на відкриті заходи, що проводить суб'єкт владних повноважень", - йдеться в документі.

"Зважаючи на це, звертаємося до голови Волинської ОДА Олександра Башкаленка з вимогою дати публічну оцінку ситуації, що склалася, попросити вибачення за порушення прав журналістів та оприлюднити свою позицію щодо співпраці з медіа Волині", - резулюють в профспілці.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А новинький, то пошляк!
Відповісти
А кого не пустили? Через кого весь "сир-бор"?
Відповісти
Шановні колеги, яка може бути співпраця, яке вибачення? Є порушення закону - вимагайте відповідальності згідно із законом
Відповісти
а підписи де? чи страшшшшно???
Відповісти
Наші журналісти лохі! Акредитація ЗМІ! це нормальне явище!
Відповісти
Ні, акредитація змі можлива, якщо виїзний тур, або приміщення не може вмістити більше людей... однак акредитація не може порушувати права журналіста...читайте закон у листі, там написано
Відповісти
Правильно зробили! Акредитація!
Відповісти
додікі, акредитація, по закону, це справо добровільна, а от першкоджання ж/діяльності це стаття!
Відповісти
Шкода, що немає журналістської солідарності! Бо по районах в редакціях сидять "писаки" які мають і статус службовця і нормальні тисячі отримують, а коли колег-журналістів б"ють, то вони чекають вказівок зверху, що писати!!!
Відповісти
а де це написано,що акредитація можлива лише у прес-тури, є такий закон7 можливо варто прочитати ст 26 закону про інформацію нам усім ще раз. де прописано все про акредитацію, все в деталях, а не лише мотивувати "Відсутність акредитації не може бути підставою для відмови в допуску журналіста, працівника засобу масової інформації на відкриті заходи, що проводить суб'єкт владних повноважень", - йдеться в документі". Завжди була і є акредитація, чи може ми всі забули?
Відповісти
на жаль. губернські журналісти не дуже-то й прихильні до тих, хто сидить в районках. може, тому й не кличуть на раду-пораду, та й мінімальний посадовий оклад, які вони отримують, -- не ті тисячі, про які видається автору, натомість окремі з журналістів партійних мають чим поживитися біля своїх босів.
Відповісти
Останні новини
Журналісти вимагають у нового губернатора Волині вибачень
07 лютий, 2014, 10:35