Розповіли, які зарплати в луцьких медиків. ДОКУМЕНТ

Розповіли, які зарплати в луцьких медиків. ДОКУМЕНТ
Під час візиту до Луцька у вересні 2013 року Віктор Янукович розповідав, що середня зарплата в лікаря приблизно 4,2 тисячі гривень.

Цікаво, що ніхто із присутніх у ролі «фону» медиків не заперечив такій думці гаранта. Невже звичайний лікар отримує таку заробітну плату? - пише Четверта влада.

Журналісти звернулися із запитами до Волинської обласної клінічної лікарні, Луцької центральної районної лікарні, Луцької міської клінічної лікарні та Луцької міської поліклініки №1 з проханням надати штатні розписи медзакладів. Надали не одразу й не усі.

Так, юрисконсульт Волинської обласної клінічної лікарні Микола Сорокопуд, порушуючи чинне законодавство, відмовився надати інформацію у відповідь на запит електронною поштою. Відмовив журналістам і головлікар Іван Сидор. Мовляв, дозвіл на отримання інформації має надати обласне управління охорони здоров'я.

На заперечення журналістів, Сидор відповів: "Сину, ти зі мною… Ти знаєш скільки в мене, сьогодні 60 операцій. Це не є таємниця, але я не маю права це робити (надавати штатний розпис – авт.)".

Зрештою, журналісти звернулися зі скаргою в управління охорони здоров’я. Там запевнили, що таке не повториться і надали документ.

Виявилося, що в найбільшому волинському лікувальному закладі зарплати лікарів в рідких випадках досягають означеного президентом рівня.

В обласній клінічній лікарні нараховується 1749 штатних одиниць за розписом станом на 1 серпня 2013 року. З них: лікарський персонал - 352,75 штатних одиниць, фахівці з базовою та неповною вищою освітою (старші медсестри, медсестри, акушерки, сестри кабінетів поліклініки, лаборанти, фельдшери, медсестри операційних та інші) – 628,25, молодший медперсонал (молодші медсестри) – 459, спеціалісти немедичного профілю – 53,50, інші категорії працівників – 255,5.

Якщо переглянути штатний розпис Волинської обласної клінічної лікарні, то можна побачити, що заробітна плата лікаря, залежно від відділення, враховуючи усі надбавки коливається у межах від 2 тисяч 100 гривень до 3 тисяч 500 гривень на місяць.

При чому найвищі зарплати серед лікарів у серцево-судинних хірургів, інших хірургів, лікарів-ортопедів-травматологів із великою вислугою років та завідувачів відділень. У них заробітна плата переважно коливається від 3 тисяч гривень до 4 тисяч гривень на місяць.

Натомість звичайні, так би мовити рядові, лікарі із менш популярних відділень на зразок нефрологічного, пульмонологічного та інших враховуючи надбавки заробляють від 2 тисяч гривень до 3 тисяч гривень.

Лікарі із консультативної поліклініки заробляють від 2 тисяч 100 гривень до 3 тисяч гривень.

Якщо ж поглянути на зарплати так званих фахівців з базовою та неповною вищою освітою, серед яких медсестри старші, палатні, процедурні, акушерки, фельдшери, лаборанти, то бачимо, що їхні заробітки включаючи надбавки значно рідше перетинають позначку у 2 тисячі гривень.

Від 1800 гривень до 2110 гривень коливається заробітна плата старшої медсестри. Медсестри палатні, процедурні заробляють від 1 235 до 2 тисяч гривень.

Медсестри в операційних і кабінетні в консультативній поліклініці, а також фельдшери-лаборанти заробляють від 1500 гривень до 2 тисяч 200 гривень.

А от молодший медичний персонал (молодші медсестри, санітарки, сестри-господині) і обслуговувальний персонал (водії, кухарі, двірники та інші) можуть лише мріяти про заявлений Віктором Януковичем рівень зарплат. Їхні кревні обмежені в розмірах від 1140 до 2 тисяч гривень на місяць. Водії спецавтомобілів заробляють дещо більше.

У Луцькій міській клінічній лікарні протиправно так і не надали штатного розпису медзакладу. Проте, розповіли про середню заробітну плату працівників.

У цьому медзакладі середня заробітна плата лікарів не досягає 4 тисяч 200 гривень.



Детальнішу інформацію про зарплати в медзакладі відмовилися надати, чим вчинили правопорушення, каране Кодексом про адміністративні правопорушення.

Схожа ситуація і в Луцькій центральній районній лікарні.

Тут надали штатний розпис без всіляких заперечень. Він датований 4 червня 2013 року.

Штат лікарні складається із 358 штатних одиниць.

Враховуючи надбавки лікарі, тут отримують від 1700 до 3 тисяч гривень. Відзначимо, що знову таки в хірургів, анестезіологів зарплата вища, ніж в інших: від 2 тисяч до 3 тисяч 500 гривень.

Тоді як місячні заробітки медсестри Луцької центральної районної лікарні коливаються від 1300 гривень до 2 тисяч 200 гривень. Молодший медичний персонал заробляє як і в обласній лікарні від 1160 гривень до 1500 гривень. Приблизно такі ж зарплати і в господарсько-обслуговувального персоналу.

У Луцькій міській поліклініці №1 є 77 штатних одиниць лікарського персоналу, за штатним розписом. Також тут 112 штатних одиниць фахівців із базовою та неповною вищою медичною освітою, 23 шт. од. молодшого медичного персоналу.

Окремо в документі виділили 12,25 шт. од. професіоналів, фахівців. Загалом у комунальному закладі 254 штатних одиниці.

Зарплата лікарів консультативно-діагностичного центру тут коливається від 1700 до 2400 гривень. Хірурги у консультативному відділенні хірургічного профілю і завідувачі відділень, звісно, мають вищий рівень зарплат.

Медсестри заробляють від 1200 до 1900 гривень. Старші медсестри мають 2 тисячі гривень зарплати разом із усіма надбавками на місяць.

Працює тут також і відділення загальної практики-сімейної медицини №1 при Центрі первинної медико-санітарної допомоги. Лікарський персонал його включає 12,5 штатних одиниць.

Отож, місячна зарплата сімейного лікаря разом із надбавками коливається від 2 тисяч до 3 тисяч 200 гривень. Завідувач відділення отримує 4 тисячі гривень місячного заробітку.

Медична сестра загальної практики у відділенні ЗПСМ у місяць разом із надбавками заробляє від 1300 до 2 тисяч 400 гривень.

Тож, озвучений рівень зарплат лікарів Президентом Віктором Януковичем можуть отримати лише одиниці медиків: головні лікарі установ, їхні заступники і лікарі із великою вислугою років або ж із шкідливими умовами роботи.

Озвучений рівень зарплат лікарів Віктором Януковичем можуть отримати лише одиниці медиків: головні лікарі установ, їхні заступники і лікарі із великою вислугою років або ж із шкідливими умовами роботи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так звідки ж взявся той "докторський фон" з такими зарплатами? Може є яка секретна лікарня в Луцьку?
Відповісти
В Сидора снігу взимку не випросиш. Запитайте його, скільки він аптек має, він вам відповість: "жодної" І руку на Біблію покладе. А в плані здирства йому рівних немає. В Боголюбах, наприклад, одна з його аптек продає навіть звичайні ліки і все необхідне для операції на 0,5 - 1 гривню дорожче, ніж аптеки міста. Тут застосовується "стратегія", яка спрацьовує в будь-якому випадку: хворий перед операцією не поїде з довжелезним списком витратних матеріалів і ліків за 10 км в місто, а купить в нього. Можливо, за його роботодавцем Клімчуком піде і він? Та й вік вже - 70 рочків! Якщо Башкаленко втримається, то ці климчукові стайні почистити - дуже трудоміский і тривалий процес.
Відповісти
А скільки ці паскудники з людей здирають за операції! Хірурги для себе, анастезіологи для себе. які будиночки у Боголюбах вони побудували на людських бідах і сльозах!
Відповісти
Честно говоря в больницах дерут бабло страшно. Анестезиолог, к примеру, за одну процедуру с довольно тяжёлым отходняком - 200 грн, а с более мягкими "наркотиками" - 500 грн. Таких процедур в день 5-6. Так что врачи с левака живут ооочень хорошо, и это факт.
Відповісти
Становись анестезиологом и живи....
Відповісти
Я звичайно перепрошую,але хай пан Сидор спробує прожити на 1300 грн., ось тоді і поговоримо, скільки в кого операцій.....Я як ніхто знаю чітко як лікарі беруть оплату з хворих після операцій....як лікар іде в розвалку на операцію, а бідолашна медсестра вагою в 50 кг везе йому каталку з хврим в операційну....стидоба. Медсестрам як ні кому має бути на багато вища заробітна плата....
Відповісти
Я звичайно перепрошую,але хай пан Сидор спробує прожити на 1300 грн., ось тоді і поговоримо, скільки в кого операцій.....Я як ніхто знаю чітко як лікарі беруть оплату з хворих після операцій....як лікар іде в розвалку на операцію, а бідолашна медсестра вагою в 50 кг везе йому каталку з хврим в операційну....стидоба. Медсестрам як ні кому має бути на багато вища заробітна плата....
Відповісти
Останні новини
Розповіли, які зарплати в луцьких медиків. ДОКУМЕНТ
07 лютий, 2014, 18:19