У Луцьку вимагають звільнити Башкаленка і заборонити символіку ПР та КПУ

У Луцьку вимагають звільнити Башкаленка і заборонити символіку ПР та КПУ
Серед вимог Народного Віча у Луцьку - відставка Олександра Башкаленка з посади голови Волинської ОДА а також "заборона на території Волинської області діяльності та символіки Партії регіонів та Комуністичної партії України".

Резолюцію під час Віча у Луцьку зачитав зі сцени активіст Євромайдану Володимир Пащенко.

Текст резолюції був також мідтриманий на зборах депутатів
Волинської обласної Народної Ради, які відбулися перед початком Народного Віча.

У Резолюції йдеться:

"Останні дії бандитського режиму Януковича свідчать, що в Україні поглиблюється конфлікт між владою та народом, протистояння між бандою та народними масами наростає.

Очевидно: влада готує силовий сценарій розв’язання цього конфлікту, нехтуючи законними вимогами, правами, основоположними свободами та інтересами народних мас, що повстали за свою честь і гідність, за європейський вибір.

Призначення головою Волинської ОДА очільника Партії регіонів на Волині – це публічний плювок в обличчя волинян, абсолютна більшість яких не сприймають ні цієї партії, ні її антидержавної, антинародної політики. Таке призначення для волинян є цілковито неприйнятним, бо викличе хвилю громадського невдоволення та обурення, спровокує ескалацію протистояння і може призвести до непередбачуваних наслідків.

Грубо порушуючи конституційні права громадян, фактично узурпувавши владу та розгорнувши бандитський терор проти українців, Янукович, схоже, свідомо йде шляхом загострення конфлікту. Очевидно, що режим заради збереження влади та можливості наживатися за рахунок української нації готовий на все. Тож маємо бути готовими до будь-яких сценаріїв розвитку ситуації в державі!

У зв’язку з цим ми, депутати Волинської обласної Народної Ради, вимагаємо:

1. Негайної відставки Віктора Януковича – з поста Президента України, проведення дострокових президентських виборів.

2. Відставки Олександра Башкаленка з посади голови Волинської ОДА, оскільки він, як очільник ПР на Волині, не має морального права її обіймати.

3. Заборони на території Волинської області діяльності та символіки Партії регіонів та Комуністичної партії України.

4. Збереження громадянського миру та недопущення кровопролиття на Волині, оприлюднення офіційної позиції правоохоронних та силових структур на Волині, з ким вони: з режимом чи народом.

5. Закриття усіх кримінальних проваджень проти активістів Євромайдану, припинення морального тиску та переслідування активістів мирних акцій протесту.

6. Припинення наступу та громадянські права та основоположні свободи громадян України, наступу на журналістів, свободу слова та висловлювань.

7. Незалежного та об’єктивного розслідування фактів перешкоджання професійній діяльності журналістів, що мали місце 6 лютого 2014 року під час представлення нового голови ОДА."

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 22
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
щоб кругом був один бендьорка!
Відповісти
А хто ви такі, десяток "активістів" і яке маєте право за весь народ розпинатись?!
Відповісти
А хто тут весь народ?,купка янекових бандитів і прихлібаів ,які готові міняти шапки при приході новоі влади,так ,що не треба розписуватись за весь народ.
Відповісти
а ви чия купка,яких бандитів,чи думаєте,що ваші лідери не до корита рвуться?
Відповісти
Пічалька! Слухаю і дивуюсь! Одну владу змінили-погана була! Другу - погана була! Третю -погана була! Може то проблема в нашій хитрожопості???
Відповісти
давно пора забороноти пр и кпу і іхню символіку. інші області давно це зробили.башкаленко треба негайно відправити у відставку.він зататятий регіонал і нашу область продасть з патрохами.
Відповісти
Мій юний друже ! Я не знаю хто там кого кому продасть. Але чомусь спало на думку про історичні факти, коли українців фашисти змушували їхати на заводи в Німеччину, і там працювати. Уявіть собі, що мешканцям Луцька на оновленому вокзалі видають візи і везуть потягом безкоштовно в Німеччину, де обіцяють платити гроші, надають гуртожиток і т. д. Чомусь я думаю ті вагони будуть забиті вщент за годину. Ось Вам продати с потрохами, ось вам символіка, ось Вам патриотизм.
Відповісти
Не знаєш - не говори!
Відповісти
Знаємо!
Відповісти
Хлопчики скільки ви ще гратися будите. Про яку заборону ви говорите? Ви хоч знаєте,що ви самі хочете? Чи так просто кричите та людям лапшу вішаєте,що б гроші свої відпрацювати.
Відповісти
після заборони? Більше немає аргументів!
Відповісти
Всіх нас не перевішаєте- кожен десятий волиняка голосував за регіоналів і за нашого президента
Відповісти
Ну хто такий Гузь, що кого звільняти?
Відповісти
Гузь боїться Башкаленка як жид хреста
Відповісти
а ви не міркували,що може хтось також вимагає заборонити вашу символіку,чому ви за всіх жителів Волині розписуєтесь?
Відповісти
башкаленко має потужну команду і велику підтримку в області
Відповісти
Щось не пригадую, що він робив щось погане в області. Поважаю Олександра Башкаленка
Відповісти
Таке враження, що одна людина "за" ПР і Башкаленка коментарі пише.
Відповісти
Климчук, Башкаленко...хто наступний? Гузь? Пункт 3 - це вже перебір. Кожен вибирає собі політичні погляди до душі, я взагалі не підтримую жодної з них, оскільки кожна іншої краща.
Відповісти
В любій демократичній державі має бути опозиція - це беззаперечний факт. Але подивіться на передові держави світу Великобританія,США і т.д. Люди!!! Опозиція має існувати для того, щоб подавати альтернативні рішення на користь громадян, а не здіймати крик постійно - тоді і буде якийсь толк в цій УКРАЇНІ НАШІЙ. Подивіться тверезо - невже влада блокує трибуни ВР, не хоче прийняти бюджет? Проблема опозиції української і є в тому, що скрізь куди можна і не можна вони пхають,в прямому значенні цього слова, політику. був губернатор Клімчук - поганий губернатор? Ні! Став губернатором Башкаленко - та він же декілька днів всього в кріслі голови ОДА вже цей не подобається!!! (відать партія не та)Кожен має право на власні політичні погляди і Башкаленко і тисячі членів ПР у Волинській області так само як і прихильники свободи мають право на власну думку. А Олександр Констянтинович без перебільшення відповідальний і справедливий керівник, для якого основне - виконання поставлених завдань, бажаю йому і всім волинянам мудрості і терпіння!
Відповісти
Нінуля,ви правильно підмітили,а про виконання поставлених завдань."фельсифікувати вибори,вкрасти те що невспіли"
Відповісти
Підтримую, потрібно подивитися як Олександр Башкаленко буде керувати областю, а тоді щось вирішувати і критикувати. Яка різниця яку політичну силу він підтримує, аби керівник був хороший.Я думаю в нього все вийде. Бажаю удачі!!!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку вимагають звільнити Башкаленка і заборонити символіку ПР та КПУ
09 лютий, 2014, 14:04