Влада обіцяє повертати і гроші померлих вкладників Ощадбанку

Влада обіцяє повертати і гроші померлих вкладників Ощадбанку
В Україні існує повний реєстр вкладників Ощадбанку, і якщо виявиться, що хтось із вкладників не потрапив до цього реєстру, він зможе звернутися до відповідної комісії, яка визнає права таких вкладників.

У рамках виплати у травні-грудні цього року 1 тисячі гривень за знецінені вклади в Ощадбанку СРСР, кошти компенсації можна буде отримати і за померлих вкладників, пише Дзеркало тижня.

Про це, відповідаючи на питання народних депутатів у рамках «Години запитань до уряду», повідомив віце-прем'єр – міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

Він повідомив, що під час обговорення питання виплат компенсацій на робочій групі було чітко заявлено, що існує повний реєстр усіх вкладників Ощадбанку, чиї вклади були знецінені. У тому числі, зазначив він, там знаходяться і ті вкладники, які вже померли, але за яких можна буде одержати суму компенсації.

«У нас є 300 мільйонів гривень, Міністерство фінансів їх перераховує саме на ці цілі», – сказав Тігіпко.

Окрім того, міністр підкреслив, що якщо хтось із вкладників не потрапив до цього реєстру, він зможе звернутися у відповідну комісію, яка визнає права таких вкладників.

Нагадаємо, на початку березня президент Віктор Янукович оголосив про свої нові «соціальні ініціативи», одна з яких – виплата у червні-грудні 2012 року компенсації за знеціненими вкладами Ощадбанку колишнього СРСР у розмірі до 1 тисячі гривень. В цілому це торкнеться близько 6 мільйонів осіб і вимагатиме 6 мільярдів гривень.

Виплата компенсацій буде відбуватися у безготівковому вигляді на банківські картки. Таким чином, у вкладників буде вибір: або зняти тисячу гривень відразу в банкоматі, або зберігати далі «на вигідних умовах»

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У Гоголя "Мертві душі", а в Тігіпка "мертві гроші".
Відповісти
Останні новини
Влада обіцяє повертати і гроші померлих вкладників Ощадбанку
16 березень, 2012, 12:47