У міліції нагадали, що закон про «амністію» діятиме ще тиждень

У міліції нагадали, що закон про «амністію» діятиме ще тиждень
У МВС попередили, що для набрання сили законом про «амністію», слід звільнити вулиці і адмінбудівлі, і часу залишається на це тиждень.

Про це заявив, заступник начальника Головного слідчого управління МВС Олег Татаров, повідомляє прес-служба міністерства, - пише ТСН.

Татаров наголосив, що наразі захоплені будівлі не звільняються, вулиця Грушевського та ряд обласних адміністрацій залишаються зайнятими.

«Слід чітко розуміти, що на виконання закону залишається тиждень, і 17 лютого 2014 року при невиконанні умов зазначений закон втрачає чинність», - попередив він.

У такому разі, за словами Татарова, «слідчі будуть розслідувати кримінальні провадження у звичайному порядку, а при наявності достатніх підстав – направляти до суду з обвинувальними актами».

Він також нагадав, що за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Татаров нагадав, що у рамках нового закону уже 82 особам пом’яшили запобіжні заходи, ще 61 особа поки залишається під вартою.

Усього ж до кримінальної відповідальності притягуються 266 осіб у рамках 129 кримінальних проваджень.

Як відомо, 29 січня більшість у Верховній Раді схвалила так званий закон про «амністію», яким передбачено, що він набере чинності лише після того, як протестувальники звільнять адмінбудівлі та вулицю Грушевського.

За останні дні МВС перекваліфікували значну частину справ проти активістів з «хуліганства» на «масові заворушення», що є більш тяжкою статтею.

Зокрема, таку статтю тепер інкримінують автомайданівцям, на яких «Беркут» напав у Кріпосному перевулку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
И шо с того.ВЫ мусоро -рылые перестанут убивать в сизо.Насиловать женщин и детей? Или перестанете работать.Нас 46 миллионов....каждый плевок на мусора это цунами вас снесет.
Відповісти
Акційна пропозиція від диктатора і підрахуїв
Відповісти
Останні новини
У міліції нагадали, що закон про «амністію» діятиме ще тиждень
11 лютий, 2014, 11:40