У Луцьку за порушення прав журналістів відкрили кримінал

 У Луцьку за порушення прав журналістів відкрили кримінал
У Луцьку відкрито кримінальне провадження щодо порушення прав журналістів під час представлення нового голови Волинської ОДА Олександра Башкаленка.

Про це повідомив заступник начальника луцького міськвідділу міліції Володимир Солоненко під час засідання постійної депутатської комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту, ‒ повідомляють у прес-службі Луцького Євромайдану.

Нагадаємо, що 6 лютого правоохоронці не допустили в приміщення ОДА деяких журналістів, коли відбувалося представлення Башкаленка і відбувалася акція активістів Євромайдану «Засвисти Башкаленка!»

Журналістка інформаційно-аналітичного порталу «4ВЛАДА» Майя Голуб розповіла, що її та інших представників ЗМІ не пропустили через те, що її нібито не було у якихсь списках. Правда, це не є причиною недопуску журналістів до приміщення ОДА.

Журналістка подала скаргу до міліції та заяву про злочин до прокуратури.

Натомість, за словами Володимира Солоненка, «всі обставини будуть встановлені під час розслідування. Розголошувати будь-яку інформацію заборонено законом». Правоохоронець не дав жодної конкретної відповіді на запитання членів депутатської комісії, мовляв, ведеться досудове слідство.

Депутатська комісія прийняла рішення подати запити: до Волинської ОДА про те, чи запроваджений у Волинській обласній держадміністрації процес акредитації ЗМІ та чи було запроваджено спеціальний процес акредитації для заходів, що проводилися 6 лютого 2014; до ОДА чи формувалися працівниками адміністрації списки осіб, яких потрібно допустити на захід; до Управління УМВС України у Волинській прохання повідомити про прізвища та імена правоохоронців на відео та за чиїм дорученням і на якій правовій підставі вони не пропускали журналістів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я це вже десь читав! правда букви були інші)))
Відповісти
Останні новини
У Луцьку за порушення прав журналістів відкрили кримінал
11 лютий, 2014, 16:43