Прокуратура взялася за загони самооборони

Прокуратура взялася за загони самооборони
Загони самооборони, які забезпечують охорону громадського порядку під час мирних зібрань, прокуратура Волині називає незаконними.

Створення і функціонування будь-яких інших збройних формувань на території України забороняється, - пише прес-служба прокуратури області.


«Згідно закону «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону» громадяни України вправі створювати громадські об'єднання для участі в охороні громадського порядку. Діяти ці об'єднання повинні у взаємодії з правоохоронними органами, органами влади та органами місцевого самоврядування», - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначають, що рішення про такі формування обов’язково повинні бути підтримані органом внутрішніх справ.

«Таким чином, вони не можуть створюватися задля сприяння нелегітимним утворенням на зразок «Самооборони майдану» чи «Народної ради», - вважають у прокуратурі.

Зокрема, Волинський обласний адміністративний суд визнав протиправними дії Іваничівської районної ради та голови районної ради щодо винесення на розгляд сесії ради 28 січня 2014 року, обговорення та прийняття рішення про утворення Іваничівської Народної Ради та загону народної самооборони Народної ради.

Прокуратура наголошує, що ст. 260. Кримінального кодексу України передбачає кримінальну відповідальність за створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань і участь у їхній діяльності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Такі формування вважаються воєнізованими,тобто незаконними.
Але чи не плюнути на той закон? Чому вони за нас вирішують,що нам можна, а що ні. А в той час самі не виконують навіть елементарного.
Відповісти
Вибіркове правосуддя процвітає. Не пригадую, щоб хоч хтось з цих "правників" виступив з осудженням законів 16 січня. Хоча вони напряму суперечили основному закону-Конституції України. Прокурори, судді - просто заробітчани, які нічого спільного з юриспруденцією не мають.
Відповісти