На «Волинь» у столиці очікує «матч смерті» з аутсайдером

На «Волинь» у столиці очікує «матч смерті» з аутсайдером
У неділю, 18 березня, на столичне поле «Оболонь Арени» футбольний арбітр Анатолій Жабченко виведе на двобій київську команду «Оболонь» та луцьку «Волинь» - матч обіцяє бути жорстоким, позаяк «пивовари» нині на останньому місці і будь-що намагатимуться втриматися у Прем’єр-лізі.

Як інформує прес-служба ФК «Волинь», матч відбудеться о 13-й годині.

«Оболонці» проводять другий матч поспіль вдома і це, окрім домашнього стадіону, ще одна відносна перевага.

Два перших матчі «Оболоні» засвідчили, що команда має намір будь-що залишитися у Прем`єр-лізі і хапається за найменший шанс набрати очки. Це засвідчив і поєдинок із «Металістом», у якому кияни заледве не відстояли нічию, і домашня нічия (1:1) із «Олександрією» - найреальнішим суперником за місце в еліті.

«Оболонь» і «Волинь» стартували навесні з новими головними тренерами – Анатолієм Дем’яненком і Сергієм Конюшенком. Утім, якщо завдання першого «ліпити» нову команду, яка мусить вистрілити у наступному сезоні, то Конюшенко зобов`язаний битися за 14 місце в турнірній таблиці.

«Проти «Чорноморця» «Волинь» зіграла далеко не найкращий свій матч, тому гравцям і тренерам є що доводити своїм вболівальникам. Стосовно кадрових змін, то очікуваним є повернення у центр півзахисту Шарпара і можливим потраплянням у заявкові «вісімнадцять» Душана Савіча, який доліковує травму, отриману в Олександрії», - вважають фахівці.

У тренера Конюшенка проблем із складом більше. Адже «вилетіли» травмовані Захаревич і Григорій Баранець, перебір жовтих карток у Турчанова.

Сьогодні кольори «пивоварів» захищають й два колишні гравці «Волині»: захисник Артем Бобух та хавбек Вадим Панас. Останній, до слова, найімовірніше вийде в «основі» 18 березня.

Найстотнішим підсиленням «Оболоні» у міжсезоння став 33-річний захисник Андрій Корнєв. Він, як і багато інших виконавців, став непотрібним «Таврії» і повернувся у рідне місто. Корнєв - киянин і грав за «Оболонь» у 1998-2003 роках.

Історія протистоянь


Уперше «Волинь» зустрілася з «Оболонню» у сезоні 1999/00 у Києві. Той поєдинок завершився внічию – 1:1, а у Луцьку наші земляки здобули упевнену перемогу з рахунком 5:2.

Статистика попередніх зустрічей в даному протистоянні – на боці волинян, які здобули одинадцять перемог проти чотирьох у суперника за чотирьох нічиїх. Разом з тим, різниця забитих та пропущених м’ячів не така вже й велика: на 31 гол лучан оболонці відповіли 24 влучними ударами.

У першому колі цього сезону, в Луцьку, вийшов непростий матч. Він пригадується передусім швидким вилученням капітана «Волині» Сергія Сімініна, який вже до 32 хвилини встиг схопити два «гірчичника». «Оболонь» забила швидкий гол (Тимченко, 12), змарнувала ще кілька нагод, агол у відповідь забив «у роздягальню», на 45-й хвилині, Майкон.

Матч суперників, який пройшов 3 жовтня 2007 року в Луцьку, пам'ятають дуже добре. Тоді після першого тайму «Волинь» програвала 0:3, але після перерви забила чотири рази (двічі Жадер, по разу Пищур і Максимюк) і вирвала перемогу – 4:3.

Цікаво, що у вищій лізі «Волинь» більше двох м'ячів в ворота «Оболоні» ніколи не забивала, тоді як в першій, навпаки, два голи були «мінімально-обов’язковою програмою».

Візитка суперника


«Оболонь» - один із наймолодших українських футбольних клубів. У 1992 році ентузіастами на базі відомої футбольної школи «Зміна» створили ФК, котрий вже в перший рік існування отримав право грати в чемпіонаті України серед колективів фізкультури. Команда виступала під назвами «Зміна», «Оболонь-Зміна», «Оболонь-ППО», а з 2001 року колектив отримує нинішню назву «Оболонь».

Чотири сезони клуб грав у другій лізі, поступово пристосовуючись та набираючись досвіду: сезон 1995/96 — 4 місце, сезон 1996/97 — 4 місце, сезон 1997/98 — 5 місце, сезон 1998/99 — 1 місце). Дебютувавши у першій лізі, колектив у сезоні 1999/2000 посів тільки 16 сходинку серед 18 команд, яка не дозволила залишитися у другому за рангом ешелоні українського футболу .

У 1999 році титульним спонсором клубу став концерн «Оболонь». Перед колективом було поставлене завдання якнайшвидше повернутися до першої ліги. На посаду головного тренера було запрошено відомого фахівця Володимира Мунтяна.

Всього за 2 сезони — 2000/01—2001/02 — «Оболонь» пройшла шлях від другої до вищої ліги. Мунтян здобув упевнену перемогу у другій лізі та був серед лідерів першої, проте в грудні 2001 р. тренер очолив російську «Аланію». Команду очолив інший екс-динамівець Петро Слободян. Кияни посіли третє місце у першій лізі 2001/02 і вийшли до вищої ліги, оскільки того року «вишку» розширили із 14 до 16 команд і напряму з першої ліги вийшло аж 3 клуби.

«Пивовари» провели у вищій лізі три сезони: 2002/03, 2003/04 і 2004/05. Найбільшим досягненням стало 6-те місце у сезоні 2003/2004.

З еліти «пивовари» вилетіли влітку 2005-го і повернулася тільки через чотири роки, коли до керма «Оболоні» став Юрій Максимов.

У матчі першого кола між «Волинню» та «Оболонню» рахунок зрівняв Майкон

На перебіг подій у матчі вплинуло швидке вилучення Сергія Сімініна

Впродовж всього матчу на полі точилася жорстка чоловіча боротьба

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На «Волинь» у столиці очікує «матч смерті» з аутсайдером
17 березень, 2012, 11:34