Лучанина ошукали на 18 тисяч одним телефонним дзвінком

Лучанина ошукали на 18 тисяч одним телефонним дзвінком
З рахунку лучанина Павла Семенюка без його відома зняли 18 тисяч гривень за допомогою послуги одного з банків.

Інцидент трапився у липні 2013 року, - йдеться у статті «Як обікрасти ближнього».

Шахраї скористалися послугою ПриватБанку «Платежі за телефоном 3700». Клієнт телефонує на номер телефону, називає свої дані, йому приходить код підтвердження через SMS – і після цього він може, скажімо, переказати свої гроші на інший рахунок. При цьому клієнт не використовує PIN-код своєї картки, потрібен лише телефон, до якого вона «прив’язана».

Щоб упевнитись, що даний номер телефону належить саме Семенюку, шахраї зателефонували йому і представились працівниками банку. Необачний підприємець продиктував «банкірам» номер свого ІПН та паспортні дані. Шахраї придумали легенду, що це потрібно, щоб «збільшити кредитний ліміт картки».

Після цього зловмисника вдалося відключити SIM-картку Семенюка за допомогою спеціального пристрою та «перереєструвати» номер на іншу. Таким чином вони змогли зателефонувати до банку з номеру, що раніше належав чоловіку. Шахраї замовили перерахування 18 тисяч гривень кількома переказами на інший рахунок. Гроші знімали у банкоматі, який розташований в Донецьку.

Павлу Семенюку все ж вдалося врятувати частину грошей, а саме дві тисячі, які залишились з кредитного ліміту (всього він міг взяти в борг 20 тисяч). Чоловік одразу поїхав у банк та написав заяву про заблокування картки, тому шахраї не встигли їх зняти.

Наступного дня підприємець написав заяву у міліцію, де виклав усі обставини справи. До слова, слідство за цим кримінальним провадженням триває і досі.

Власне розслідування інциденту також провела служба безпеки ПриватБанку, - повідомила прес-секретар Волинського регіонального управління банку Євгенія Ковтун. У службі встановили, що гроші дійсно знімали. Однак підстав вважати, що це не зробив сам Семенюк, немає.

Так, у банку пояснили, що остаточний висновок мають дати правоохоронні органи. Служба безпеки установи вже передала їм всі матеріали у цій справі, - пояснила прес-секретар.

Цікаво, що банкіри спілкувалися із клієнтом, який знімав гроші у одному із банкоматів Донецька. Він стверджує, що гроші йому надіслав Семенюк, і ніякого шахрайства у інциденті не вбачає, - пояснила Євгенія Ковтун.

У ПриватБанку відзначають, що заплатити 18 тисяч Семенюку доведеться у будь-якому випадку. Якщо правоохоронці встановлять, що його дійсно ошукали, то шахраїв зобов’яжуть повернути гроші підприємцю.

Але віддавати кредит йому доведеться обов’язково, - пояснює Євгенія Ковтун.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кримінал
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Спалити той Пиват банк,він всіх ошукує
Відповісти
Останні новини
Лучанина ошукали на 18 тисяч одним телефонним дзвінком
13 лютий, 2014, 14:15