Частина зниклих, яких шукає Євромайдан SOS, під вартою, - міліція

Частина зниклих, яких шукає Євромайдан SOS, під вартою, - міліція
У МВС заявляють, що частина активістів, яких шукають силами Євромайдан SOS, перебуває під вартою або у розшуку силовиків.

Прізвища і кількість таких людей у відомстві не уточнюють, - пише Українська правда.

«Встановлено, що частина осіб, зазначених у списках, насправді розшукуються правоохоронними органами України за вчинення того чи іншого правопорушення. Дехто наразі перебуває під вартою за скоєння злочину», - сказано у повідомленні МВС Києва.

При цьому в міліції стверджують, що інформація про зниклих учасників акцій протесту, викладена в мережі Інтернет, «не відповідає дійсності».

«Автори списку включають до нього неперевірені відомості, отримані з телефонних повідомлень громадян, які втратили зв'язок з родичами та безпідставно вважають, що вони можуть бути на Майдані», - заявляє столична міліція.

При цьому за даними прес-служби відомства «станом на 12 лютого в опублікованих на сайті «Євромайдан SOS» списках повідомлено про 66 осіб, які начебто пішли на Євромайдан і не повернулися додому», – хоча у списку волонтерів за 12 лютого значилося 23 особи.

У МВС станом на 13 лютого мають «заяви про зникнення лише 3-х осіб, зазначених у списках», та запевняють, що «заявники не пов’язували зникнення своїх близьких та родичів з Євромайданом».

У міліції додають, що продовжують моніторити сайт «Євромайдан SOS», але просять громадян у разі зникнення рідних чи близьких «негайно повідомляти на спецлінію 102, щоб інформацію було офіційно зареєстровано, проведено перевірку відомостей та розпочато негайний пошук зниклої особи».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Частина зниклих, яких шукає Євромайдан SOS, під вартою, - міліція
13 лютий, 2014, 17:45