У Луцьку ажіотаж на зброю був у листопаді-грудні, ‒ продавці

У Луцьку ажіотаж на зброю був у листопаді-грудні, ‒ продавці
Продавці у луцьких магазинах зброї стверджують, що підвищеного інтересу до купівлі зброї наразі немає.

Певне «загострення» було наприкінці січня, ‒ пишуть Відомості.

У магазині «Мисливець», що у Луцьку, старший продавець Інна Возлюк розповіла, що багато звернень було у кінці листопада ‒ на початку грудня. Люди хотіли придбати дозволені законом засоби самозахисту: газові балончики, пневматичні пістолети.

Однак вона зауважує, що магазин не має у своєму арсеналі великого вибору цих засобів, оскільки спеціалізуються лишень на товарах для мисливства, мовляв, у них вони найдешевші порівняно з іншими. Тому, каже, зазвичай покупців більшає, коли розпочинається мисливський сезон.

А ще продавець додала, що сьогодні взагалі заборонено продавати зброю.

У луцькій крамниці «Ангар» уточнили, що зброю не заборонили, а рекомендували не продавати.

«Ви у нас не питайте, ми тут ні до чого. Якщо людина приходить із дозволом або з посвідченням, то ми продаємо, а дозволів зараз не видають. То всі запитання ‒ до нашої дозвільної системи УМВС. А у нас, як бачите, ажіотажу нема, покупців мало, був наплив, коли відкривався мисливський сезон», ‒ каже торговець (чомусь прізвище назвати не захотів).

Директор магазину «Зброярня» Володимир Лопошук запевнив, що суттєво нічого не помінялося, продаж іде так, як і раніше.

«Правда, люди запитували, чи є у нас каски, бронежилети, але таким ми не торгуємо, ‒ розповів пан Володимир. ‒ І якщо раніше у нас купували пневматичну зброю або револьвер під патрон Флобера просто для розваги, то зараз кажуть: «Про всяк випадок, нехай буде, бо час нині неспокійний».

Начальник дозвільної системи УМВС України у Волинській області Володимир Войстрик підтвердив, що з початку цього року було прийнято рішення про обмеження видачі дозволів на зброю.

«Тобто дозволи видаються, проте в обмеженій кількості. Передусім тим, хто бере участь в охороні громадського порядку, членам громадських формувань», ‒ пояснює він.

Не стосується обмеження, за його словами, працівників правоохоронних органів, суду, журналістів.

«Але ми до кожного окремого випадку підходимо індивідуально. От, наприклад, людина збирається за кордон на полювання, має офіційне запрошення, їй потрібен дозвіл на гладкоствольну зброю. Звичайно, ми відмовити не можемо», ‒ додає Войстрик.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку ажіотаж на зброю був у листопаді-грудні, ‒ продавці
14 лютий, 2014, 11:26