На мітинги в підтримку Оксани Макар вийшли тисячі людей

На мітинги в підтримку Оксани Макар вийшли тисячі людей
Мітинги з вимогою покарати насильників, які намагалися спалити 19-річну Оксану Макар, пройшли 15 березня в Миколаєві, Одесі, Харкові та Донецьку.

За словами очевидців, на мітинг на площі Леніна в Миколаєві зібралися близько 2 тисяч людей, - пише Левый берег.

Мітингувальники вимагали відставки всіх високопоставлених чиновників регіону. В Одесі, на Соборній площі, зібралося кілька десятків людей.

Нагадаємо, акція в підтримку Оксани Макар у Луцьку пройде у понеділок, 19 березня.



Нагадаємо, в Миколаєві троє молодих хлопців згвалтували і намагалися спалити живцем 19-річну Оксану Макар. Дівчина чудом вижила.



За словами глави прес-служби ГУ УВС у Миколаївській області Ольги Передеренко, постраждалу вранці 10 березня зауважив випадковий перехожий. Дівчину, яка перебувала у свідомості, міліція передала лікарям - у нещасної виявилися глибокі опіки більше 55% тіла. Частина тіла і м'язів не збереглися, а деякі кістки перетворилися на попіл, повідомляла газета Сегодня.

Рятуючи життя дівчини, медикам довелося ампутувати постраждалій стопи обох ніг і праву руку. Незабаром міліція затримала злочинців - трьох молодих жителів Миколаєва.

«9 березня вони познайомилися з дівчиною в барі і запросили її додому. Разом вони вживали спиртні напої. Жертва заснула, і вони по черзі вступили з нею в статевий контакт», - розповіла нам Передеренко.

Після цього один з них придушив дівчину, а потім вирішив позбутися «трупа», не підозрюючи, що дівчина ще жива. Загорнувши тіло в ковдру, вони винесли його на будмайданчик. Розвівши багаття в ямі, кинули туди загорнуте тіло і повернулися додому.

Головного фігуранта злочину - 23-річного Євгена Краснощока - затримали разом з 23-річним Максимом Присяжнюком і 21-річним Артемом Погосяном. Незабаром Максима та Артема відпустили на підписку про невиїзд, що викликало справжній гнів у городян, які влаштували пікет біля прокуратури. Після чого правоохоронці знову затримали спільників Євгенія.

Тим часом ряд миколаївських ЗМІ пишуть, що у затриманих впливова рідня. Нібито Максим Присяжнюк - син екс-голови Єланецької райадмінісраціі, а Артем Погосян - син колишнього прокурора області.

17 березня Оксану на спеціально обладнаному літаку доставили до Донецька, де її лікуванням зайнявся кращий опіковий спеціаліст Україні доктор Еміль Фісталь

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Давайте повбиваємо хлопців за те що вони як вихід із ситуації бачать вбивство. У нас всі збочені садисти. І чомусь всі пишуть яка бідна дівчинка і ніхто не виніс головної моралі - дівчина постраждала, бо вона курва.
Відповісти
Як тобі не соромно таке казати?! курва вона чи ні не тобі вирішувати!!! пострадала ЛЮДИНА, ЖІНКА!!! цікаво як би ти заспівала, як би такі нелюди зробилиб таке з кимось з твоїх рідних?!
Відповісти
Ніхто не має права забирати життя людини, курва вона чи не курва. Молодці українці, що так відстоюють, а тих відморозків самих треба живцем спалити - Смертну казнь.
Відповісти
нє, є інший варіант - нехай довічно сдять і працюють у колонії, щоб жертві, яка стала інвалідом, можна було прожити й лікуватись на їхні заробітки.
Відповісти
Це менталітет дегенератів: звинувачувати жертву у тому, що з нею сталося. За такою логікою, жертва грабіжників сама винна, що в неї відібрали гаманець: не по тій вулиці йшла, не так подивилася, і взагалі - одягайся, чоловіче, як бомж, і мобілу з собою не носи, а то бач, собака, йде в дорогій куртці і бідних злочинців провокує!
Відповісти
Хлопці, які таке зробили - нелюди, з цим я погоджуюся. Їм потрібно довічне ув'язнення без права перегляду справи. Але не нам вирішувати чи заслуговують вони на смерть, інакше ми такі ж як вони. А ситуація нехай стане попередженням. Дівчата не треба їхати з нічного клубу з трьома п'яними хлопами! Вибачте, але моя думка незмінна, якби вона зустрічалася з ОДНИМ хлопцем, а не совалася з ким попало - ймовірність схожої ситуації знизилася б у десятки разів. Не зникла б, але суттєво знизилася. Такі історії не така вже рідкість, просто ця набула широкого розголосу. Дівчата повинні любити себе і не наражати на небезпеку. І обзиватися такими словами, як "дегенерат" теж із серії не надто високої культури поведінки.
Відповісти
Дівчинко, щиро бажаю Тобі, щоб твої слова ніколи не обернулись проти тебе, але не пиши дурниць. Це трапилось не тому, що жертва... .... ....., а тому, що здурілим від вседозволеності виродкам хтось дозволив вірити, що їм можна все. Сталося так, що постраждала вона, а не інша дівчинка, яка щиро вірить, що якщо вона буде хороша, то з нею такого не буде. Якщо хлопчики у той вечір запланували собі розвагу, вони її знайшли в іншому місці, і сталася б та сама подія, але трішки за інших обставин. Треба вчитись відрізняти причини події від обставин події, і не підспівувати недоумкам, які переконані, що поведінка жертви може якось вплинути на перебіг подій. Оксані треба дякувати, що вона вижила і дала свідчення. Все.
Відповісти
Останні новини
На мітинги в підтримку Оксани Макар вийшли тисячі людей
18 березень, 2012, 12:22