Тетяна Чорновол у Луцьку пояснила, чому Майдан пішов на уступки

Тетяна Чорновол у Луцьку пояснила, чому Майдан пішов на уступки
На раді Громадського об’єднання «Майдан» було прийнято рішення виконати так званий закон про амністію, аби ув’язнені активісти змогли вийти із в’язниці – пояснила журналістка і громадський діяч Тетяна Чорновол.

Це Чорновол пояснила під час чат-конференції на ВолиньPost у суботу, 15 лютого.

Тетяну Чорновол запитали: «Ви мабуть прямо з Києва приїхали, то ж розкажіть нам нормально: ЩО ВІДБУВАЄТЬСЯ??? Чому звільняють Грушевського, чому звільняють Київську адміністрацію??? невже хтось на Майдані вірить Януковичу і його банді, невже їм пробачили вбитих і покалічених? Це що - перемогу Майдану можна запити холодною водою???»

Чорновол відповіла:

«Перше. В Києві відбувається війна. Реальна війна. Там проходить фронт. Друге. Стосовно звільнення. Я була на засідання громадської ради Майдану, де це питання обговорювалося, десь кілька днів тому. Аргументи були наступні. Що таке одна будова, якщо ідеться про долю стількох людей? Про те, щоб вони були на волі? По кримінальних справах проходить 1500 людей. І йшла мова про те, що ми все-таки будемо пробувати виконувати закон про амністію, щоб з людей була знята кримінальна відповідальність. За це всі проголосували одноголосно. Голосувала і я».

Водночас Чорновол визнала: «Це насправді «вилка», яку зробила влада. Не можна грати в їхні ігри».

«Ситуація доволі складна насправді. Вибір був неможливий. Тому що коли влада ставить «вилку» – вибір просто неможливий. Реакція на це повинна бути наступна – ставити свої «вилки». Будь-яка активність не дають їм атакувати», - додала Тетяна Чорновол.

ЧИТАТИ ПОВНІСТЮ ЧАТ З ТЕТЯНОЮ ЧОРНОВОЛ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну що ж, тепер будемо чекати нової хвилі арештів і активістів, і звичайних перехожих... Бо ж владі будуть потрібні ще пОступки Майдану.
Відповісти
Останні новини
Тетяна Чорновол у Луцьку пояснила, чому Майдан пішов на уступки
16 лютий, 2014, 13:50