Депутати зекономлять на собі понад сто мільйонів

Депутати зекономлять на собі понад сто мільйонів
Верховна Рада ухвалила постанову «Про кошторис Верховної Ради України на 2012 рік», яка передбачає витрати в сумі 869 мільйонів гривень.

За це рішення проголосував 261 народний депутат із 410, зареєстрованих в сесійній залі, інформує ТСН.

Безпосередньо на засіданні парламенту це питання не обговорювалось, жодні цифри не називалися. Постанова була проголосована без жодних обговорень.

Як повідомив в інтерв'ю журналістам голова Комітету ВР з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи ВР Володимир Макеєнко, кошторисом передбачені витрати в сумі 869 мільйонів гривень.

За його словами, із них 785 мільйонів – це загальний фонд, а близько 85 мільйоінв – це спеціальний фонд.

Макеєнко повідомив, що на здійснення законодавчої діяльності ВР передбачено близько 460 мільйонів гривень, а видатки на оплату праці з нарахуванням для народних депутатів, зокрема й їх помічникам та консультантам, становлять близько 279 мільйонів.

Він зазначив, що на проживання народних депутатів передбачено близько 20 мільйонів гривень, а на виступи у ЗМІ – 2,5 мільйона.

Також голова Регламентного комітету зазначив, що в кошторисі передбачено 5 мільйонів гривень для сплати внесків у міжнародних організаціях, а для Управління справами передбачено 179 мільйонів.

Крім того, за даними Макеєнка, 8 мільйонів 700 тисяч гривень передбачені для інституту законодавства, 1 мільйон 600 тисяч гривень – на їдальні.

За його словами, для дирекції телепрограм передбачено 12 мільйонів гривень, для газети «Голос України» – 14 мільйонів 700 тисяч гривень, для журналу «Віче» – 3 мільйони.

Нагадаємо, кошторис Верховної Ради на 2011 рік складав 980 мільйонів гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Депутати зекономлять на собі понад сто мільйонів
20 березень, 2012, 15:33