Перестаньте називати нас «фашистами» і «бандерівцями», - священик звернувся до росіян

Перестаньте називати нас «фашистами» і «бандерівцями», - священик звернувся до росіян
Українська православна церква Московського патріархату закликала росіян не вживати по відношенню до українців такі слова як «бандерівці», «фашисти», «нацисти».

Про це на свой сторінці в Facebook написав керівник прес-служби Української православної церкви (Московського патріархату), голова Синодного інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (МП) протоієрей Георгій (Коваленко), - пише Українська правда.

«Шановні росіяни, якщо у вас залишилася хоч крапля любові до нас, українців, перестаньте навіть у приватних розмовах називати нас «фашистами», «бандерівцями», «нацистами» та «націоналістами»! Ці слова вбивають!», - написав він.

«Знаєте, що мене найбільше вразило, коли я дивився зі сцени Майдану на площу, на якій стояли люди і труни? Це те, що на розі Інститутської... та Хрещатика, там де були найкривавіші сутички, в усю висоту будинку «красується» реклама Сбербанку Росії, а в самому будинку розташоване відділення Сбербанку Росії, до абсолютно цілих скляних вітрин якого впритул підходить барикада..», - написав священник.

Представник УПЦ (МП) зазначив, що українці не борються проти росіян і російськомовних.

«У нас немає боротьби проти росіян, російськомовних чи канонічної Церкви, як пишуть багато ЗМІ у вас. При цьому я не хочу обговорювати ваші ЗМІ», - написав протоієрей.

«Я просто всіх вас прошу: якщо ми з вами члени однієї Православної Церкви, якщо ви вважаєте Київ «матір'ю міст руських», не розпалюйте, а просто помоліться за нас і прислухайтеся до нас!», - закликав Коваленко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: УПЦ МП, Росія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
молодець
Відповісти
Цікаво було б почути думку шановного панотця про висловлення його колеги Андрія Ткачова, який, проживши ціле життя в Україні, і якусь частину у Львові, так і не зрозумів країни, в якій живе. Не думаю, що ті великі російські письменники, твори яких, за твердженням Ткачова, привели його, бувшого радянського військового, до церкви, колись закликали під час літургії проклинати людей і накликати на них кару Божу. Риторика цього попика в той момент нагадувала риторику Жириновського. Сором і ганьба. А ще, дуже страшно, особливо з огляду на те, що за декілька днів розпочилась кривава бійня і загинули люди.
Відповісти
Наша православна церква московського патріархату відреагувала, ви погано стежите за новинами.
http://gigamir.net/news/pub585893
Відповісти
Сам Ткачев принес публичные извинения за резкую критику акций протеста, но сообщил, что его позиция "какой была, такой и остается".
Відповісти
Дякую, але справа зроблена, слово сказано.
Відповісти
Останні новини
Перестаньте називати нас «фашистами» і «бандерівцями», - священик звернувся до росіян
24 лютий, 2014, 15:50