У Луцьку голови ОСББ заявляють про небезпеку повернення до «системи радянських жеків»

У Луцьку голови ОСББ заявляють про небезпеку повернення до «системи радянських жеків»
Голови співвласників багатоквартирних будинків Луцька заявили, що вони проти зміни голови «комунальної» комісії Луцької міської ради.

Про це йдеться у колективному зверненні голів ОСББ міста, яке ті направили міському голові Миколі Романюку, секретарю міськради Григорію Пустовіту, а також депутатам міськради.

Нагадаємо, у міськраді зареєстрований проект рішення, за яким головою постійної комісії міської ради з питань ЖКГ, екології, транспорту та енергозбереження має стати Василь Гриб (ВО «Батьківщина»). Зараз цю комісію очолює Роман Бондарук.

Голови ОСББ Луцька звернулися з листом до керівництва і депутатів міськради, у якому заявляють, що вони – проти такого рішення. Всього лист підписали 30 голів ОСББ, що, як стверджують автори листа, об’єднує близько 10 тисяч мешканців міста.

У листі йдеться, що голови об’єднань занепокоєні ситуацією, що склалася і розцінюють її як спробу нівелювати розвиток об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та зупинити реформування житлово-комунального господарства у Луцьку.

«Спроба змінити голову постійної комісії міської ради з питань ЖКГ, екології, транспорту та енергозбереження Романа Бондарука, який крім того, очолює раду голів ОСББ у Луцьку, ставить під загрозу подальший розвиток ОСББ», - пишуть автори листа.

Вони стверджують, що саме завдяки зусиллям Бондарука та співпраці із партнерами досвід діяльності луцьких ОСББ вважається одним із передових в Україні.

«Завдяки спільній роботі об’єднання мали змогу залучити додаткове фінансування на модернізацію житлового фонду міста в розмірі майже 5 мільйонів гривень, що вважаємо суттєвим вкладом у реформування житлово-комунального господарства, а також напрацювати Програму відшкодування відсоткових ставок за залученими кредитами, що є інноваційною практикою в межах всієї України», - заявляють голови ОСББ.

«Кілька років тому ситуація у Луцьку із розвитком ОСББ була катастрофічною. На програму підтримки ОСББ не виділялося жодної копійки, кожен із створених ОСББ, зіткнувшись із проблемою, вирішував її самотужки, не чекаючи на допомогу і підтримку інших, більшість ОСББ діяли розрізнено і не уявляли, скільки ще існує подібних об’єднань у Луцьку, були повністю відсутні програми, проекти та бачення, що закладали системні перетворення у житлово-комунальну сферу міста», - йдеться у листі.

«Саме тому спробу зміни голови постійної комісії розцінюємо, як взяття курсу на знищення ОСББ і повернення до системи радянських ЖЕКів. Вважаємо, що комісію має очолювати людина, яка уже показала реальні результати, робить впевнені системні кроки для покращення житлово-комунального господарства міста, є компетентною у діяльності ОСББ та виступає за розвиток самоорганізації мешканців міста, що сприяє вирішенню їх нагальних проблемних питань», - кажуть голови ОСББ.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
як може артист драмтеатру очолювати таку важливу комісію? людоньки, що, вже немає професіоналів у міській раді? він справжінй артист, балабол, і зовсім далекий від таких важливих проблем!
Відповісти
Люди добрі, та гнати того Бондарука Р. під три чорти треба, схаменіться, це не та людина , яка може щось добре зробити для міста і лучан !!! Через таких як брати Бондаруки, Осіпов, Кобак,Рижук,Токарський волиняни і досі не можуть отримати свої депозити у Західінкомбанку так як ці горе-бізнесмени набралися кредитів та й досі їх не вертають не зважаючи на всі виграні у суді справи банком..............
Відповісти
В утвореннях злодійська атмосфера! Плакатимемо потім...
Відповісти
може означати лише одне - почати переобирати потрібно саме з голів ОСББ. Ти ба скільки печаток наліпили... Так тепер кожен казнокрад такими шпаргалками обклеїться і все...?! Не чіпати ?!
Відповісти
НЕ погана версія давайте ми переберемо 30 голів яких вибрало тисячі мешканців міста, бо грип такий проффесіонал і так хоче батьківщина, бо це їхня квота. Слухайте може вже харе думати про квоти, а треба ставати і робити щось конкретне.
Відповісти
Боти Миколи Романюка, заспокойтеся. Ви думаєте, що всі злодії, як Ваш Хазяїн
Відповісти
Оце заспівали пустовіти григоренки та інші нероби. Це люди які самі нічого путнього в раді не роблять так і іншим не дають. Їм вигідно що б в раді була сіра маса (пов'язана за їхніми словами фракційним рішенням) яка без їхнього благословіння навіть руку боїться піднімати, а вони в той час капусту кришать на посадах, голосуваннях. Фу, бридко. Якщо таких не люструємо то та революція нічого не вартує.
Відповісти
Не бійтеся нових людей.А то небесна сотня вас не пойме.Як може бути Бондарук коли він був членом бригади в 90х.І зараз хапанув 23 мільйони грн і не віддає бо купив ЛЕКСУС і магазин. Знову ті самі біля корита?
Відповісти
Що ти мелеш - Бондарук в 90-х в школу ходив
Відповісти
І ділив бабло на осбб,з якого потім йшли відкати
Відповісти
Останні новини
У Луцьку голови ОСББ заявляють про небезпеку повернення до «системи радянських жеків»
25 лютий, 2014, 09:05