Луцьку міліцію вмовляли повернутися до роботи. ФОТО

Луцьку міліцію вмовляли повернутися до роботи. ФОТО
Працівники Луцького МВ УМВС Волині мають повернутися до роботи і ходити у формі.

Про це заявив луцький міський голова Микола Романюк під час наради у Луцькому МВ УМВС Волині у вівторок, 25 лютого.

За словами мера Луцька, останнім часом міліція практично не працювала. Але громадський порядок у Луцьку потрібно охороняти.

«З сьогоднішнього дня відповідно до домовленостей, яких досягли учора під час наради за участі представників «Варти порядку», ветеранів МВС, Правого сектору, Самооборони, десантників, афганців, Національної гвардії, міліція має ходити у формі. Працівники міліції у формі здійснюють патрулювання спільно з Національною гвардією, яка також буде у формі. Автомайдан – спільно з працівниками ДАІ. Плюс представники організацій, громадських формувань», – зазначив Микола Романюк.

Міський голова додав також, що координаційний комітет, так званий штаб охоронців правопорядку буде у Луцькому МВ УМВС Волині. Тож, повідомляти про правопорушення лучанам потрібно саме на телефон «102».

«Міліція є тією структурою, яка повинна оберігати спокій у нашому місті», – додав Романюк.

Представник від громадськості, голова обласного осередку ВГО «Ніхто крім нас» Андрій Зубков запевнив, що «з усіма революційними силами» досягли домовленості про те, що будь-які прояви насилля – це протизаконно.

«Якщо людина щось порушила, то буде притягнута до відповідальності. Не за те, в яку форму одягнена, а за конкретний злочин, доведений в судовому порядку. Тому прошу вийти на службу і з честю виконувати свій обов’язок», – додав Зубков.

Виконувач обов’язків начальника луцької міліції Анатолій Якимчук зазначив, що міліція Луцька готова працювати, захищати спокій лучан «разом із підтримкою» згідно з чинним законодавством.

Колишній начальник Луцького МВ УМВС Волині Сергій Шелепін висловив переконання, що працівники патрульної служби, внутрішніх військ повинні вийти із зброєю і раціями. А слідчо-оперативна група – в бронежилетах і також із табельною зброєю.

«Наше завдання – забезпечити правопорядок. Ми – поза політикою», – зазначив Шелепін.

«Група швидкого реагування має бути зі зброєю, чергова частина також повинна бути. Так, як раніше несли службу. Міліція – це озброєний загін. І коли треба виїжджати на скоєння небезпечного злочину, нападу, пограбування, без зброї міліціонер ні в якому випадку бути не повинен. Йому треба також захищати своє життя, здоров’я», – підтримав колегу голова Волинської обласної профспілкової організації атестованих працівників органів внутрішніх справ України Володимир Буравський.

Так, він попрохав підтримати пропозицію, щоб у слідчо-оперативної групи міліції була табельна зброя і бронежилет. «Тому що це міліція. Де ви бачили, що міліціонер виїжджав без екіпірування на виклик? В першу чергу має бути бронежилет, табельна зброя. Так, як це положено в будь-якій цивілізованій європейській державі».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Страшне!Вмовляти міліціонерів,щоб ходили з бандюками.
Відповісти
Ви хворі? Особисто я щоночі чергую, і виїжджаю на виклики лише тому, що міліція відсутня. У мене дві вищі освіти. І я такий не один. А Ви обзиваєте мене бандюком.. ех..
Відповісти
Зброю міліції видати тільки після ПОВНОЇ ЛЮСТРАЦІЇ.
З ясувати, хто з них непричетний до злочинів проти
мирного населення (якщо такі ще десь є,звичайно).
Видати зброю зараз -вони ж будуть робити бєзпрєдєл.
Всі рапорти на звільнення -підписати- вони ж
самі про це просять.
Відповісти
тобто хай всяка гопота і бандюги собі спокійно грабують, гвалтують і вбивають. Якраз через пів року люстрацію всі пройдуть і можна буде тоді розкривати злочини)) ти дійсно "мудра" людина
Відповісти
А ТИ НАПЕВНО ПІДЕШ ПРАЦЮВАТИ ЗАМІСТЬ НИХ?Думай бовдуре що пишеш...........
Відповісти
ты чего боишся
Відповісти
а ти іди працюй за 2000 гривень я б, хотів на це подивитися, і взагалі кого ви берете на киревні посади бивших хабарників, які будучи начальниками управління мвс і заступниками починаючи з 2006 років забирали в простих офіцерів посвічення,а потім продавали їм їх за 1000 долорів, а тепер стоять на площі в Луцьку і кричать банду геть, та їх треба теж гнати як котів вшивих,є багато нормальних молодих офіцерів, яких можна поставити на ці місця
Відповісти
а ти за 2000 тисячи гривень будеш працювати,і коли до влади рвуться хабарники які починаючи з 2000 років були на керівних посадах в міліції, забирали в простих офіцерів посвідчення, а потім їм їх продавали за 1000 доларів то це нормально,а зараз стоять на площі в Луцьку і кричать банду геть, то їх треба гнати як котів обісраних,подивіться які в них будинки, а які у простих офіцерів,які ледь дотягують до зарплати і знімають житло то ви простих не виних міліціонерів засуджуєте позорники!!!!






















































Відповісти
Ну не працювали ці трудяги тиждень...
Скільки в Луцьку лишилось небвитих, незгвалтованих та непограбованих?)
Чи можливо злочинність хоч трохи відчутно зросла?
Залишити кілька слідчо-оперативних груп + групу швидкого реагування, а решту повноважень довірити народній дружині.
Відповісти
СТОП.У нас Правый(ницисский)Сектор.Так рвался к власти что оказалось что работать некому)*А как это((((Почему пан штормовик не придумал как нас защитить?Опять они? Тех которых ...Вы пан штормовик определите так сказать задачи а потом бегайте по городу.И еще.От куда у вас в кармане деньги? Подайте декларацию.И о выдатках.Ваших.Мы же теперь все справедливые?А то опять на старые грабли наступим()
Відповісти
я б на місці міліції послала б вас всіх далеко і на довго.Станьте спочатку на коліна, а тобі міліція вернеться на роботу!!!:)))
Відповісти
U mentov lica ne barzo horochi...
Відповісти
Останні новини
Парака поїхав у Київ
25 лютий, 2014, 12:01
Луцьку міліцію вмовляли повернутися до роботи. ФОТО
25 лютий, 2014, 11:17