Стильний Луцьк. Спецвипуск: Що носить народна охорона Луцька

Стильний Луцьк. Спецвипуск: Що носить народна охорона Луцька
Разом з міліцією в Луцьку роботу з охорони порядку виконують добровольці із Правого сектора та Самооборони. Сотні чоловіків різного віку погодилися патрулювати місто.

Деяким із них видали повноцінну форму та оснащення, інші ж без камуфляжу, але з амуніцією.

Уже кілька днів хлопці та чоловіки патрулюють місто. Декотрих по одягу не можна відрізнити від звичайного перехожого. Однак варто придивитися і можна зауважити, що в кожного патрулюючого на одязі є синьо-жовті стрічки та хустинки.



Саме через те, що Луцьк охороняє народ, «Стильний Луцьк» вирішив подивитися у що ж одягаються хлопці, які елементи одягу мають та якою зброєю користуються. Навідалися ми до штабу в центрі культури «Просвіта» у день, тому, на жаль, зустріли тут мало людей саме у формі.



Відзначимо, що одяг активістів насамперед зручний. Зокрема, це або камуфляжний костюм, де на штанах - масивні кишені, або ж простий буденний одяг, незмінним атрибутом якого є зручне взуття.



Також зауважуємо в чоловіків каски та головний убір балаклаву. Зауважимо, що ходити по місту в масках зараз заборонено, однак на наше прохання сфотографувати хлопці одягають маску, щоб показати, яка вона. Зазвичай ходять без неї.



Незмінним атрибутом активістів, що патрулюють місто є також елемент для захисту дихання: медичні маски або респіратори. Є й такі, що пов'язують жовті хустинки з написом «Самооборона майдану». На руках дехто носить захисні рукавиці «на півпальця».



Також з аксесуарів носять військову сумку та годинник.



Вдалося нам також зустріти молодого чоловіка при «повному параді», який щойно повернувся із Києва. Дуже поспішав, тому навіть забув сказати, як його звуть.

Він був одягнений у камуфляжну форму, жилетка і бронежилет були одягнені на звичайну куртку. Жилетка для зручності із багатьма масивними кишенями.

На голові згорнута балаклава, а на шиї - хустинка. Активіст у Київ їздив не зі звичайною будівельною каскою, а із мотоциклетним шоломом, мовляв, це для захисту. На ноги ж одягнуті наколінники.

На запитання, що бачив у Києві хлопець сумно відповів «майдан». А ще сказав, що був у Межигір’ї, прокоментував візит здивованою інтонацією: «Ага, жила ж так людина…»



Варто зазначити і те, що у кожного активіста є тільки одна зброя – дерев’яна палка або міліцейська дубинка. Також хлопці мають при собі щити, які дехто навіть урізноманітнює, перефарбувавши в яскравий колір.



Тому можете не сумніватися - з таким «набором джентельмена» в Луцьку буде порядок.

Текст і фото Юлії СТАСЮК

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Розслідувати кримінальні справи хто буде? Оці? Так видно ж, що розум відсутній.
Відповісти
Кажись декiлька днiв назад ваш Данильчук обiцяв познiмати з усiх
ПС маски та повязки. Як такому можна далi довiряти? Куди ми котимося??????
Відповісти
Він обіцяв, що Правий сектор НЕ ЗАКРИВАТИМЕ облич масками. Про носіння не було нічого. Будьте уважні!
Відповісти
Анна Дідух не ризикнула виносити свій модний вирок?)
Відповісти
Побоялась,що прийдуть з палками і щитами до неі;)
Відповісти
Люди, не нийте! Ну чому визавжди всім невдоволені. Подивіться фото хлопців, які боролисяза ваше майбутнє у Києві - "стиль" такий же. Слава Україні!
Відповісти
Побороли і йдіть, щиро вдячні вам. Вас вже забагато там, де компетентні люди можуть справитись і буз силового втручання, законно, без насилля і з дотриманням процедури.
Відповісти
Активісти, йдіть додому. Хочеться екстриму — їдьте у Крим.
Відповісти
В масках вже давно ніхто не носить,патрулювання проводиться з працівниками міліції!І взагалі коли хто кому видавав палкі?Я не знаю коли зроблені ці фото,такого вже давно нема.Зараз Самооборонця видається "наплечник" (синьо-блакитний) та відповідний бейджик з мокрою печаткою!Варта порядку має посвідчення Варти порядку!
Відповісти
Не дуріть та не лякайте народ!Вже так давно не ходять!
Відповісти