Українці Криму не хочуть війни, - заява

Українці Криму не хочуть війни, - заява
Організації, що об'єднують українців Криму, просять світову спільноту та владу країни зупинити сепаратизм в регіоні.

У заяві вони закликають вжити заходів для врегулювання кризи на півострові, - пише ТСН з посиланням на ЛігаБізнесІнформ.

Українці закликають світову спільноту, народ України і новий уряд не допустити початку громадської війни, а також потурбуватися про стабільність, мир та безпеку на півострові.

У заяві українці просять не піддаватися на провокації із боку Росії, котра пообіцяла швидко вирішити питання приєднання Криму до РФ, якщо люди, котрі проживають у Криму, матимуть таке бажання.

Українці Криму нагадали, що Великобританія, США, Франція і Китай, згідно із Будапештським меморандумом, мають запобігти втручанню Росії у внутрішні справи України.

Також про це мають потурбуватися ОНН, ОБСЄ, ЄС і Рада Європи. У тексті звернення йдеться про те, що ситуація, яка склалася на півострові, - це міжнаціональний конфлікт, який може спровокувати збройні зіткнення між військовими РФ і України.

Також йдеться про погрози учасникам акцій протесту, котрі виступали проти режиму Януковича.

Під заявою українців Криму поставили підпис лідер громадської організації Кримський центр ділового та культурного співробітництва "Український дім " Андрій Щекун і архієпископ Сімферопольський і Кримський Української православної церкви Київського патріархату Климент (в миру - Павло Кущ).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.