Претендентів в омбудсмени поменшало

Претендентів в омбудсмени поменшало
Співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров не буде повторно балотуватися на посаду уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

«Я не висуватимуся на пост омбудсмена вдруге, оскільки в цьому немає сенсу. За цієї Верховної Ради мене ніколи не оберуть, що показало голосування», – вважає правозахисник. Про це пише ТСН.

«Думаю, що мені вже більше і не пропонуватимуть балотуватися», – сказав він.

За словами Захарова, опозиційні фракції обговорюють можливість висунення кандидатури президента Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда-Україна» Катерини Левченко, яка була народним депутатом попереднього скликання від «Нашої України».

«Вона має великий досвід правозахисної діяльності, ми багато років співпрацюємо. Але оберуть Валерію Лутковську. За неї «регіонали» вже зібрали більше 226 підписів. Отже, несподіванок не буде», – переконаний Захаров.

Нагадаємо, попереднє голосування у ВР 15 березня щодо посади омбудсмена не було результативним. За кандидата від опозиції Євгена Захарова в парламенті віддали 134 голоси, тоді як за Валерію Лутковську висловилося 212 депутатів.

Жоден із кандидатів не набрав необхідних 226 голосів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: омбудсмен
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Претендентів в омбудсмени поменшало
22 березень, 2012, 09:18