Росія оголосили війну Україні, - екс-голова Меджлісу

Росія оголосили війну Україні, - екс-голова Меджлісу
Командувач Чорноморським флотом Російської Федерації Олександр Вітко оголосив про початок війни з Україною.

Таку інформацію озвучив народний депутат («Батьківщина»), колишній голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемільов, - пише Gazeta.ua.

За його словами, півтори години тому в Севастополі «командувач Чорноморським флотом зібрав всіх генералів і сказав: «Ми починаємо війну з Україною».

Крім того, за інформацією депутата, вранці без всякого дозволу кордон України, намагаючись обійти пеленгатори, перетнули 4 вертольоти з Анапи. «Було припущення, що вони доставили втікача Януковича, який повинен був зробити якісь заяви, але це гіпотези або припущення», - зазначив він.

При цьому він підкреслив, що зараз Україна Росії нічим протистояти не може, і українці стоять на порозі дуже драматичних подій.

«Єдиний вихід тут, я думаю, щоб у нас були сили ввести надзвичайний стан, ввести наші війська і взяти під контроль всі державні установи», - сказав пан Джемільов.

Він попросив про це в.о. президента України, наділеного повноваженнями головнокомандувача Збройних Сил, Олександра Турчинова.

«Я зараз з Турчиновим говорив про те, що які у нас є військові частини, сили, все треба кинути в Крим. В інших частинах нам ніякої загрози поки немає, ввести НП і кинути під контроль. Але знову-таки є побоювання, що ми спровокуємо, що може у нас сил не вистачить», - констатував нардеп.

На його думку, Росія не піде на повномасштабну війну, але «країна має захищати свою гідність, елементарні права своїх громадян».

«Мені постійно телефонують і кажуть: якщо Україна не може щось зробити, дайте нам хоча б зброю», - розповів екс-глава Меджлісу кримськотатарського народу.

При цьому він зазначив, що кримським татарам немає сенсу стояти з автоматами і пістолетами проти «озброєної до зубів армії Росії».

Як повідомлялося, Рада національної оборони і безпеки України розглядає введення надзвичайного стану в Криму.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: АР Крим
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ВОПОСТ - перш ніж писати таку інформацію - переконайтесь у її достовірності. за це вже слід відповідати...
Відповісти
Останні новини
Росія оголосили війну Україні, - екс-голова Меджлісу
28 лютий, 2014, 17:06