Від туберкульозу лікуватимуть примусово

Від туберкульозу лікуватимуть примусово
Депутати прийняли законопроект, згідно з яким хворих з відкритою формою туберкульозу будуть госпіталізувати у примусовій формі.

Про це повідомляє Дзеркало тижня.

Верховна Рада ухвалила у другому читанні і в цілому законопроект про внесення змін до Закону України «Про боротьбу із захворюванням на туберкульоз». Відповідний документ підтримали 356 народних депутатів.

Законопроект передбачає залучити до виявлення хворих на туберкульоз медичних працівників усіх медичних закладів незалежно від форм власності та підпорядкування.

Також, з 14 до 18 років збільшено вік дітей, які підлягають профілактичним медичним оглядам з метою запобігання захворюванням на туберкульоз.

Окрім того, визначається необхідність введення єдиного загальнодержавного реєстру хворих на туберкульоз. А також вводиться принцип конфіденційності при веденні такого реєстру.

Законопроект вводить норму про заборону відвідування навчальних закладів особами, у яких виявлена активна форма туберкульозу, та організацію навчання таких осіб у спеціальному порядку.

Документ визначає процедуру обов'язкової ізоляції хворих на туберкульоз за рішенням суду, а також вводить додаткові заходи щодо запобігання виникнення та розповсюдження мультирезистентного туберкульозу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Від туберкульозу лікуватимуть примусово
22 березень, 2012, 17:47