У Росії нарахували 600 тисяч біженців з України

У Росії нарахували 600 тисяч біженців з України
З України в Росії втекло приблизно 600 тисяч біженців, - каже Уповноважений при президентові Росії з прав дитини Павло Астахов.

Він заявив, що Україна перебуває "у кривавому хаосі" та що Росія не може залишатися осторонь, очікуючи реакції міжнародних інстанцій, у той час як гинуть і страждають ні в чому не винні люди і плачуть перелякані діти", - пише Zn.ua (на фото).

Павло Астахов оприлюднив відповідь на звернення екс-дитячого омбудсмена України Юрія Павленка, оприлюднену напередодні.

Нагадаємо, Павленко попередив, що Росія своїми діями, зокрема, у Криму, порушує права українських дітей, і що РФ може стати джерелом горя - можливого сирітства дітей і в Україні, і в самій Росії.

"Закликаю Вас використати всі можливі способи впливу на тих, хто приймає рішення у Вашій країні, щоб не допустити переходу протистояння у гарячу стадію і забезпечити дипломатичне, мирне вирішення конфлікту", - сказано у зверненні Павленка до Астахова.

Нижче наводимо повний текст заяви російського омбудсмена:

"Відповідь Павла Астахова на Звернення дитячого омбудсмена України

Катастрофічна гуманітарна ситуація, що склалася в Україні внаслідок політичних хвилювань і різкої дестабілізації економічної ситуації, примушує Росію вживати відповідних дій політичного, економічного і соціального характеру.

При цьому Росія діє відповідно до норм міжнародного права, Статуту ООН, Конституції РФ і російських законів. Спираючись на принципи гуманності та справедливості, ми готові надати всю необхідну і можливу допомогу братній Україні і кожній потерпілій людині, незалежно від національності, громадянства, політичних переконань.

По всій Росії проходять мітинги, ходи і акції підтримки близького нам народу України, збирають кошти, матеріальну допомогу на користь постраждалих людей та їхніх сімей.

Мене, як і багатьох російських громадян, пов'язує з Україною не тільки наша історія і культура, але й родинні зв'язки, які неможливо зруйнувати і підмінити "самостійністю", "незалежністю" і нездійсненними політичними обіцянками.

Наші народи об'єднує спільна Історія, Культура, Віра, Традиції. Ми сотні років були і залишаємося єдиним народом, що пережив разом багато страшних історичних потрясінь, революції, війни, розруху і також разом здобувши Перемогу над ворогом Людства - коричневою фашистською чумою. Ми завжди, у всі, навіть дуже складні часи, з особливою любов'ю ставилися до дітей і прагнули дати їм найкраще, захищати їх від бід і негараздів, не поділяючи ні себе, ні їх на росіян, українців, татар.

Рятуючи дитину, ми не запитуємо її паспорт або національність, не з'ясовуємо політичних переконань його родичів, а лише виконуємо наш людський обов'язок. Тому прагнення Росії захистити всіх мирних людей від будь-яких форм збройної агресії, переслідувань і беззаконних розправ не може тлумачитися як недружній жест і не повинно сприйматися вороже ні в Україні, ні в цілому світі.

Це цивілізована і законна реакція на збройний конфлікт, незаконні розправи і порушення всіх існуючих норм гуманітарного права.

Не варто забувати, що перші жертви і нові сироти в Україні з'явилися через трагічні, необдумані, нецивілізовані і агресивні рішення та дії тих осіб, які, не рахуючись з чинним законом, самовільно змістили законний уряд і всенародно обраного президента, зануривши благополучну країну у кривавий хаос.

Провина за заворушення, порушення прав людини, гуманітарну та політичну катастрофу в Україні лежить на всіх сторонах конфлікту, що не зуміли знайти цивілізований і безкровний засіб вирішення політичної кризи, заручниками якої стали мирні громадяни та їхні сім'ї, діти. В результаті цієї трагедії загинули як мирні люди, так і представники влади, які захищали закон і порядок, виконували свій обов'язок перед країною і суспільством.

Їхні сім'ї і діти осиротіли в результаті незаконних дій групи осіб, які підштовхнули країну до громадянської війни і захопили владу в Україні. Постраждали і продовжують страждати тисячі людей, сімей і дітей України. Потік біженців і вимушених переселенців з України зростає та, на жаль, навряд чи припиниться найближчим часом. На сьогоднішній день за найскромнішими підрахунками їхнє число вже перевищило 600 тисяч осіб.

Люди тікають з України до Росії, рятуючи себе і своїх дітей від розправи намісників "нової влади", від терору націоналістів і бандитських груп. Українські громадяни шукають захисту у Росії і мають отримати його.

Ми не можемо байдуже дивитися на людей, що страждають, і беззахисних дітей. Ми не маємо права залишатися осторонь, очікуючи реакції і рішення міжнародних політичних інстанцій, у той час як гинуть і страждають ні в чому не винні люди і плачуть перелякані діти. Необхідно завжди пам'ятати, що не світова спільнота вигадала Права Людини, а Права Людини створили наше цивілізоване суспільство. І рятуючи дітей, ми повинні керуватися велінням серця і совісті, а не санкціями поважних міжнародних політичних структур.

Відповідально запевняю, що всі діти, які прибувають до Росії з України, будуть влаштовані і забезпечені всім необхідним для життя, навчання та розвитку. На території Російської Федерації їм буде гарантовано безпеку. Ми уважно стежимо за положенням дітей та сімей з дітьми у прикордонних з Україною територіях і вживаємо заходів щодо їхнього захисту та підтримки. Відповідні розпорядження віддано всім регіональним представникам та Уповноваженим з прав дитини, а також соціальним службам. До роботи з надання допомоги підключаються волонтери, громадські та неурядові організації.

Дорогі брати та сестри братньої України, пам'ятайте і знайте, що ваша біда - це і наша біда, а біль і хвилювання всіх людей України за те, що відбувається, ми відчуваємо анітрохи не менше і щиро бажаємо якнайшвидшого відновлення миру і благополуччя на прекрасній Українській Землі".

Нагадаємо, що в останні дні у російських ЗМІ з'явилася інформація про наплив українських громадян, які прибули до Росії і просять надати їм притулок на території РФ. Однак, як офіційні українські відомства, так і російські правозахисники категорично спростовують такі неправдиві заяви.

"Я спеціально займалася цим питанням, для чого розіслала запити нашим співробітникам, які працюють у прикордонних регіонах (у Воронезькій, Білгородській і Брянській областях), і звідусіль мені прийшла відповідь, що до них не було жодного звернення від громадян України, і що, за їхніми відомостями, жодного напливу біженців на кордоні немає", - розповіла в інтерв'ю DW голова комітету "Громадянське сприяння", член Ради та керівник мережі "Міграція і право" правозахисного центру "Меморіал" Світлана Ганнушкіна.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ви шо не розумієте шо це прихована пропаганда,ну хоч ви не ведіться на таке,потрібно чим поменше їхнього тексту,а побільше нашого,чи ви теж за проросійську пропаганду,через отакі необдумані теми Україна програє інформаційну війну...
Відповісти
Текст явно з россайту. Перш ніж друкувати - добре обіграйте слова!
Провокативні статті пишуться під копірку. Навіть бачила як коментарі, де кожне слово виважене і влучне з українських сайтів перекочувало на російські, але перекручено та змінено Україну на Росію.
Якщо вже і перепощуєте такі статті, то пишіть свою думку і як переказ!
Відповісти
Навіть , якщо й так то хай там і сидять на Уралі десь!!!
Відповісти
Останні новини
У Росії нарахували 600 тисяч біженців з України
04 березень, 2014, 17:52