Адвокат подав у суд на Верховну Раду за відставку Януковича

Адвокат подав у суд на Верховну Раду за відставку Януковича
Позов до Вищого адмінсуду України про незаконність дій Верховної Ради, яка прийняла закон про відставку екс-президента Януковича та призначила в.о. президента Олександра Турчинова, подав донецький адвокат Володимир Оленцевич.

За його словами, сьогодні єдиним президентом країни є Янукович, подобається це комусь чи ні, - пише Преса України.

«Конституція являє собою систему, і якщо нелегітимно прибрати одну ланку, вона зруйнується. Найбільш незручною ланкою для опозиції є відсутність встановленого у передбаченому конституцією України порядку факту дострокового припинення повноважень президента Віктора Януковича», - сказав адвокат.

«Відповідно до Конституції України повноваження президента припиняються достроково у разі відставки, важкого стану здоров'я, імпічменту або смерті», - зазначає Оленцевич.

Як повідомляє донецький адвокат, жодна з цих ознак не спостерігалася 22 лютого 2014 року. Більше того, Віктор Янукович про свою відставку не заявляв, був живий-здоровий та не був зміщений Радою у порядку імпічменту.

«Першого березня 2014 року надійшов позов у Вищий адміністративний суд. На сьогодні має бути розподіл суддів. І цей суддя повинен до 5 березня вирішити питання про відкриття виробництва», - сказав юрист.

Нагадаємо, що екс-президент України Віктор Янукович зі своїми синами Олександром і Віктором втік до Росії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
самозванці? А казати прийдеться!
Відповісти
Формулювання звучало приблизно так:
в присутності свідків відбулася телефонна розмова, в якій Янукович заявив про відставку. Пізніше з'явилося повідомлення що він передумав. Де він знаходиться - не відомо. Українці не можуть чекати, в звязку з тим, що Янукович самоусунувся....
а далі було голосування про відставку
Відповісти
Дістали ви вже недолугим перекладом юримдичний термінів із російської на українську! "Про відкриття виробництва" це якщо хтось хоче відкрити якесь виробництво. А коли перекласти "открытия производства", то це насправді "відкриття провадження"!. А що цей процес буде цікавим для багатьох, то немає ніяких сумніві! Бо в нас одні гілки влади хочуть і далі жити за рахунок соків спільного кореня, але чомусь прагнуть, аби інші гілки відсохли раз і назважди. Так не буває.
Відповісти
Останні новини
Адвокат подав у суд на Верховну Раду за відставку Януковича
04 березень, 2014, 18:29