Головний прокурор Волині не планує йти у відставку

Головний прокурор Волині не планує йти у відставку
Заступник прокурора Волині Андрій Гіль (на фото), який нині виконує обов'язки керівника прокуратури області, заявляє, що не планує йти у відставку, а діятиме так, як накажуть в Генпрокуратурі.

Як відомо, сьогодні заступник голови Волинської обласної ради Ігор Гузь звернувся до діючих керівників обласних підрозділів СБУ, МВС, прокуратури, Міністерства доходів та зборів (податкова та митниця) написати заяви на звільнення та не претендувати на зайняття керівних посад в майбутньому, - пише Четверта влада.

"Я поки виконую обов`язки прокурора області. Якщо генеральний прокурор скаже, щоб я сьогодні ж написав заяву, або призначить іншого - питань немає", - каже Андрій Гіль.

За словами Андрія Гіля, до заяв Ігоря Гузя та "Самооборони" Волині він ставиться спокійно.

"Я доповім генеральному прокурору, а далі його право", - каже посадовець.

Поцікавилися його думкою й щодо того, щоб однією із заступників прокурора області була людина із Майдану чи "Самооборони" Волині.

"Я думаю, що на таке не піде генеральний прокурор. Чому: бо просто будуть покладені обов`язки на когось із заступників по зв`язках з громадськістю і це буде правильно. Без створення нової штатної одиниці. Таким чином можна вирішити питання. Загалом це ідея правильна, але просто покласти обов`язки, без введення додаткової посади. Це не моя прерогатива, а прерогатива генерального прокурора. Зараз йде скорочення, тому введення додаткових ставок - це додаткові фінанси", - вважає Андрій Гіль.

Водночас Андрій Гіль запевняє, що не знає кого призначать головним прокурором області і йому не відомо, які кандидатури обговорюються в Києві.

"Поки що нам треба зберегти державу і область", - підсумував чоловік.

Нагадуємо, що Андрій Гіль обіймав посаду прокурора Волинської області у період з квітня 2003 до липня 2005 року, а також з січня 2007 року до грудня 2011 року. З грудня 2011 року до листопада 2013 року Андрій Гіль був заступником прокурора Рівненської області.

У листопаді минулого року знову повернувся на Волинь на посаду заступника прокурора області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нікуди він не піде, йому хатинку в Тарасово треба добудувати
Відповісти
а що худішого прокурора років 3 у нас немає тільки оті старі гілі шмілі . може хватить плодити злодіїв я небоюся цього слова ЗЛОДІЇ в погонах гонити геть козлів мордокрасних.
Відповісти
твою думку, гіль, ніхто не питає,пиши заяву,без тебе розберемося.
Відповісти
В Пшонки хата була напакована подарунками від таких прокурорів.От вони надіються пакувати хату новообраного тому і не звільняються.
Відповісти

Настав час для відповідальності, за безневино пролиту кров наших співвічизників на майдані Двадцять рокіів ця банда знущалася над народом України" грабуючи та гноблячи його,заради свого власного збагачення. Всіх до відповідальності хто причетний до цьго страшного злочину!
Відповісти
В п.Гіля є 4 джипа,які під час революції вже заховав.В с. Мельники йому безкоштовно побудували дачу. В Києву має квартиру.В с. Тарасово має трьохповерховий маєток,де Климчук виділив 500тис.бюджетних коштів, щоб Гілю провести газ. І в Луцьку має добротню квартиру.Де люстрація? Невже в прокуратурі не знайдеться працівника, який не заплянований?Найдіть молодого без досвіду-навчиться, але не злодія в законі.
Відповісти
Підтримую!
Відповісти