Призначення Пустовіта та Мельниковича: думки політиків та експертів

Призначення Пустовіта та Мельниковича: думки політиків та експертів
Впродовж останнього тижня на Волині відбулося два важливих кадрових призначення. У неділю, 2 березня головою облдержадміністрації призначили Григорія Пустовіта, а вже 5 березня новим керівником управління СБУ став Володимир Мельникович.

Політики та експерти вже дають перші коментарі стосовно такого призначення.

Заступник обласного осередку УДАРу Ігор Алексеєв вважає, що Григорій Пустовіт справиться з новою посадою, якщо буде займатися господарством, а не політикою.

«Я знаю Григорія Пустовіта давно, у нас нормальні стосунки. Я дуже хотів би, щоб він справився з новою посадою, я йому це казав особисто. Побачимо, яку команду він біля себе сформує, які дії буде робити. Хотілося б, щоб було більше господарської частини, а не політики», - вважає Алексеєв.

Щодо призначення Мельниковича його враження не таке однозначне: «Стосовно Мельниковича, це питання до керівництва СБУ (Наливайченка, - ред.). Я готовий критикувати людину, якщо побачу, що вона не справляється з посадою. Я думаю, треба дати Мельниковичу хоча б два тижні, щоб побачити, в якому напрямку він буде рухатися, і, чи буде рухатися взагалі. Якщо не буде змін, я готовий до жорсткої критики», - пояснив ударівець.

Заступник голови облради Ігор Гузь схвалює призначення Пустовіта та вважає його «поміркованою» фігурою. «Я вважаю, що це нормальна, поміркована, спокійна людина, тому ставлюся до такого призначення позитивно», - зазначив Гузь.

Натомість призначення нового очільника СБУ Гузь сприйняв негативно: «Стосовно Мельниковича, я з прикрістю сприйняв це призначення. Людина, яка 4 роки очолювала СБУ в системі влади Януковича,не може зараз адекватно керувати. Плюс, якщо зараз не буде ніяких змін, і будуть подібні призначення в прокуратурі та міліції, то буде вибух.

Народ не сприйме це. Ми зараз взяли кілька днів тайм-аут у зв’язку з подіями Криму, але ми будемо діяти, щоб не допустити подібних призначень», - розповів Ігор Гузь.

Перший заступник голови облради, свободівець Олександр Пирожик з розуміння сприйняв обидва кадрових рішення.

«Зараз в Україні коаліційний уряд, куди увійшли представники Батьківщини, Свободи та УДАРу. Тому керівників областей призначали за квотним принципом. У Рівненській, Львівській, Житомирській області призначили свободівців. Тут, на Волині, центральне керівництво вирішило, що має бути представник «Батьківщини». Ми готові підтримувати таке рішення.

Я, як перший заступник голови облради, зустрічався із Григорієм Пустовітом, ми знайшли спільне бачення на кадрові призначення, на необхідність люстрації. Тому будемо спільно працювати, щоб виправдати довіру людей», - відзначив Пирожик.

Він додав, що призначення Володимира Мельниковича треба сприймати з розумінням, бо він не чинив «антиукраїнських дій» в минулому.

«СБУ – це досить специфічна структура, в якій головним критерієм призначення є професіоналізм та фахова підготовка. Зараз керівником СБУ призначили представника УДАРу Валентина Наливайченка. Саме він, свого часу вже будучи на цій посаді, зробив цю службу справді Службою безпеки України, а не КГБ. Тому йому видніше, кого призначати на даному етапі.

Володимир Мельникович на своїй посаді не відзначився якимись антиукраїнськими діями, його служба на Волині не проводила репресії проти майданівців, тому ми готові сприйняти таке призначення», - пояснив Пирожик.

Екс-очільник області, представник «Третьої республіки» Володимир Бондар розповів, що готовий поділитися досвідом із Григорієм Пустовітом, однак працювати його заступником не хоче.

«Ставлюся до призначення позитивно. На такій посаді повинна бути людина, яка має досвід управління, яка також була на Майдані. Тому, якщо влада вирішила призначити його, то варто підтримати Григорія Пустовіта. Я готовий давати йому поради, допомагати, ділитись досвідом, але я вже зазначав, що на жодні посади в області не претендую», - розповів Бондар.

Також він розповів, що хотів би зустрітися із Мельниковичем та дізнатися, які плани має новий очільник управління СБУ: «Стосовно призначення Мельниковича в мене є певні питання. До якогось моменту під час Майдану питань до нього не було, але зараз я хотів би з’ясувати з ним певні моменти у особистій зустрічі. Після цього я зможу сформувати певну думку про нього».

Виконавчий директор Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу Михайло Шелеп вважає, що кандидатура Пустовіта «була компромісною».

«На той момент кандидатура Пустовіта була компромісною. Це краще, ніж би призначили Олега Кіндера (мер Ковеля, - ред.), якого раніше висувала «Батьківщина», чи когось не з області. Бо в Кіндера інша репутація, і його б не сприймали в Луцьку. Пустовіт все ж таки був на Майдані. Його бачили люди. Кандидатура Пустовіта є перехідною, бо через 3-4 місяці можуть бути зміни і серйозні кадрові перестановки», - розповів Шелеп.

Натомість повернення Мельниковича «люди можуть не зрозуміти», - відзначив Шелеп.

«Посада начальника СБУ є досить непублічною. Питання полягає в тому, чи це була ініціатива з Києва, чи прохання місцевих керівників. Але призначення Мельниковича, який працював у системі влади Януковича, люди можуть не зрозуміти. Призначати керівників треба за ознаками професіоналізму, але треба враховувати думку людей», - додав він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
НІ В ЯКОМУ ВИПАДКУ НЕ НАДАВАТИ ПОСАДИ РВАЧУ КІНДЕРУ!!! ЦЕ ДУЖЕ НЕПОРЯНИЙ ЧОЛОВІК. ЗНАЄМО ЙОГО ДАВНО. А Пустовіт - хороша кандидатура. А яким досвідом може поділитись Бондар -хіба що як треба носити п"яного очільника області по березі Світязя (були ми свідками). Ще навчить Пустовіта пити. В СБУ - нормальна кандидатура. Порядний чоловік. Не треба всіх під одну мітлу, як робить Гузь. Нехай слухає що говорять про нього.
Відповісти
Стосовно Пустовіта- повністю згідний з Ігорями, а от що на рахунок призначення керівника "служби божої " - то ж знову контробас, торгівля посадами і сумасбродні рішення по керуванню підрозділом. Була правильна волинська кандидатура, яка б повернула повагу до служби і влаштовувала б всіх чесних людей- так ні, побоялись упирів. Митникі, корумпований офіцерський склад і дехто з чинуш взвили б день призначення. А з такими призначеннями-давай жовтнева революцію. Що ж, хочете- отримаєте. До речі, це призначення зверталося до чиновників іноземного консульства про лобіювання свого повернення на посаду, що є вже само по собі державною зрадою. За що вмирали наші хлопці???????!!!!!!!!!
Відповісти
А щоб Пустовіт був ще більш поміркованішим, то Гузь направив сьогодні до нього у кабінет Данильчука!:)
Відповісти
Ставлення як до Мельниковича,так і до всього УСБУ Волинського краю з точки зору їх діяльності,моя позиція і думаю,що і інших свідомих громадян,є однозначно незадовільна по причині того,що левова частина всіх злочинів,які вчиняються на території Волині якраз відносяться до компетенції СБУ. Скільки б не проводити певних ротацій--криміногенна ситуація від цього не зміниться.Наївно думати,що Мельникович із своєю командою шось зможе зробити професійно окрім сухих формальних відписок і переадресацій. Відсутність політичної волі,повна деморалізація цього важливого органу,тотальна корупція,пофігізм,кругова порука-явища дійсні в цій сиситемі.Тільки ЛЮСТРАЦІЯ всього особистого складу,робота з громадськими організаціями змусить належним чином працювати в ім"я УКРАЇНИ і народу.Формальні відписки і цинічні відмовки--не пройдуть!!!! Хочете цікавого матеріалу- ви його отримаєте,але спочатку через особистий прийом у голови СБУ Наливайченка.
Відповісти
Ну на Київ же треба "лівак" возити, а тут все знайоме, чи ви дійсно вірите, що ця влада "чесна" і "по чесному" прийшла???:)
Відповісти
Щастя, що на посаду голови ОДА не потрапив Кіндер, бо в наш час все могло бути. Дрібязкова людина, брехливий, недалекий, профан в економіці, слабоокультурений. Кіндер - це проблема Ковеля і ця проблема - ніби слон в тісному приміщенні, якого намагаються не помічати. Рано чи пізно ця проблема вилізе, і з нею вилізе несимпатичне закулісся його дій, поки що не відомих широкому загалу.
Відповісти
Пустовіт- найкраща кандидатура. Залишається тільки побажати успіхів.
Відповісти
Новий- старий очільник СБУ це жах. Просто подивіться на його статки, а про професіоналізм взагалі мовчимо. Де люстрація? Першочергово провести жорстку люстрацію правоохоронних органів і залишити не корумпованих чесних професіоналів.
Відповісти
Останні новини
Призначення Пустовіта та Мельниковича: думки політиків та експертів
06 березень, 2014, 12:28