Фото із бабусею з Волині перемогло на світовому конкурсі

Фото із бабусею з Волині перемогло на світовому конкурсі
Фото з шацькою бабусею було визнано найкращим у категорії «Люди» на міжнародному конкурсі «Sony World Photography Awards 2014».

Робота здобула перемогу з-поміж 140 тисяч світлин, надісланих на конкурс із 166 країн світу, - пише Слово Волині.

Героїня фотографії - 70-річна жителька села Мельники Тетяна Крат разом зі своєю улюбленицею Лискою.

Як розповів в інтерв’ю Влодавському тижневику автор фото Матеуш Бай, в рамках спецпроекту він тривалий час подорожував українсько-польсько-білоруським прикордонням.

Пошук серед народів-сусідів яскравих особистостей, яких колись розділили штучні кордони, увінчався успіхом – чималою колекцією унікальних світлин.

У листопаді минулого року поляк побував і в Шацьку. З визначними місцями краю і його мешканцями заїжджого фотомайстра знайомила Ніна Вирович, керівник ансамблю «Молодички».

«Момент, коли було відзняте тепер уже знамените фото, трапився несподівано – Ніна Федорівна саме везла гостя додому обідати. А її сестра, Тетяна Федорівна, йшла годувати своїх двох коників Яврика і Лиску. Не хотіла фотографуватися, бо одягнута була невідповідно та й улюбленці проявляли нетерпіння», - йдеться у повідомленні.

«Коли пані Тетяна ніжно пригорнула до себе Лиску – це була саме та неповторна мить, яку я увіковічнив на фото», –- розповів польському виданню Матеуш.

Про те, що став фіналістом фотоконкурсу, Матеуш Бай відразу повідомив Тетяні Федорівні. Подякував за співпрацю і надіслав їй той самий щасливий знімок. Тепер він у рамочці і на почесному місці в хаті.

Оригінал фото відправили до Лондона – на ще більш престижний конкурс. Будемо чекати і звідти новин. Сам Матеуш хоче вкотре приїхати в Україну. Як тільки потепліє, планує організувати в Шацьку виставку своїх фото, зроблених торік у містечку і в його околицях.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Фото дуже гарне.
Відповісти
Обратите внимание на натруженные руки и на внутренний стержень этой женщины,который просматривается сквозь ее черты. Браво Фотограф!!! Браво Женщина!!!
Браво МАТЬ!!!
Відповісти
Респект! Заслужено!
Відповісти
А "кордони штучні" бо і Берестейщина і Підляшшя українські землі?
Відповісти
Неперевершене фото!!!!!
Відповісти
Молодець! Мої вітання!
Відповісти
Останні новини
Фото із бабусею з Волині перемогло на світовому конкурсі
06 березень, 2014, 14:34