Українських провайдерів закликають не транслювати телеканали Росії

Українських провайдерів закликають не транслювати телеканали Росії
Тимчасово утриматися від ретрансляції передач чотирьох російських телеканалів закликає провайдерів Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення.

У зверненні, опублікованому на офіційному сайті 7 березня, просять не показувати програми телеканалів «Вести», «Росія 24», «ОРТ», «РТР Планета» до того часу, поки їх не приведуть у відповідність вимогам українського законодавства, - пише ZN.UA.

«Ми просимо глядачів усіх регіонів української держави поставитися з розумінням до тимчасового кроку, який буде тривати до врегулювання ситуації. Ми покладаємося на цивільну відповідальність всіх учасників українського медійного ринку. Ми віримо, що спільними зусиллями цього вдасться досягти швидко... Держава повинна стабілізувати ситуацію у всіх регіонах і забезпечити інтереси всіх громад», - йдеться у зверненні.

При цьому в Нацраді відзначають, що таке звернення прийняте у зв'язку зі заявою Ради національної безпеки і оборони України (від 6 березня 2014 року №242/2-5-1) та рішенням РНБО (від 1 березня 2014 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України»).

«Для України принципово важливо залишатися демократичною державою з відкритим інформаційним простором і плюралізму ЗМІ. В першу чергу, важливим є забезпечення українського законодавства і суверенітету держави, а в подальшому ми зможемо не тільки дотримуватися всі вимоги Європейської конвенції про транскордонне телебачення, але й врегулювати ситуацію з трансляцією російських каналів на території України", - резюмується у зверненні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це демократія? Слухати лише односторонню брехню українських журналюг?
Відповісти
Останні новини
Українських провайдерів закликають не транслювати телеканали Росії
07 березень, 2014, 19:52