У ВНУ можуть з’явитися три «козирні» спеціальності

У ВНУ можуть з’явитися три «козирні» спеціальності
Три спеціальності, на яких навчаються студенти Волинського національного університету, можуть отримати додаткове фінансування.

Таке рішення прийняла наглядова рада університету, й воно буде реалізоване в рамках перетворення ВНУ у Східноєвропейський національний університет – повідомив 23 березня голова наглядової ради Ігор Палиця.

Нагадаємо, офіційно намір вивести ВНУ на міжнародний рівень керівництво вузу озвучило наприкінці лютого 2012 року

«Приймалося питання про створення Східноєвропейського національного університету на базі ВНУ. Є відповідний указ президента. Сьогодні формується форма, як саме це буде зроблено, яким чином з бюджету будуть виділені кошти для фінансування, і як буде в подальшому розвиватися Східноєвропейський університет», - зазначив Ігор Палиця.

Зокрема члени наглядової ради доручили ректору університету Ігорю Коцану протягом місяця вибрати до трьох навчальних спеціальностей практичного спрямування, які будуть фінансуватися за гроші меценатів і благодійні фонди. Така стратегія, зі слів Палиці – це практичний розвиток університету ще до того часу, як він стане Східноєвропейським і розбудується студентське містечко.

Зокрема, члени наглядової ради акцентували увагу на розвитку галузі it-технологій, хіміко-технологічному напрямі, готельно-ресторанній спеціалізації та фізико-математичній.

Для того, аби ці спеціальності, що виходять на пік зацікавленості інвесторів, розвивалися, планується залучати спеціалістів, професорів та викладачів закордону та України. Для них буде придбано житло і оснащенні лабораторії, оснащених «по останньому слову техніки».

Палиця також повідомив, що університет за рахунок благодійних фондів, надасть квартири двом викладачам, які продемонструють найкращі результати своєї роботи за результатами року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
За минулий рік найкращим викладачем став Коцан, далі - Коцанів корифан, Гаврилюк, Цьось і ще Хтось. Кваритру дадуть корифану і Цьосю. Гаврилюкам дав Янукович за вибори.
Відповісти
Є пропозиція ввести три "козирні" спеціальності, оскільки юристами, економістами і так званими міжнародниками суспільство перенасичене. Потрібні штукатури, маляри і облицювальники. Актуально, бо профтехосвіта цілком знищена.
Відповісти
Як завжди, даватимуть квартири невідомо яким "запрошеним спеціалістам", які, отримавши житло, зразу ж поїдуть назад на батьківщину. І, як завжди, ті викладачі, які роками (десятиліттями) працюють на університет, так і помиратимуть у стінах гуртожику № 5 або № 6 без надії навіть отримати ту квартиру. Таких прикладів ВНУ має вже дуже багато. Це ж чергова афера Коцана.
Р.S. А Гаврилюкам дав квартиру Коцан, бо Гаврилюк С.В. - це його і любов і фінансовий співаферист разом взяті. Всі підписи, які стосуються фінансових оборудок, підписує Гаврилюк С. (щоб Коцан не світився). За це Коцан потім її відмазує від правоохоронних органів.
Відповісти
Останні новини
Куди емігрують волиняни?
23 березень, 2012, 18:28
У ВНУ можуть з’явитися три «козирні» спеціальності
23 березень, 2012, 18:05