Фатальне пенальті: «Волинь» програла «Шахтареві»

Фатальне пенальті: «Волинь» програла «Шахтареві»
Луцький ФК «Волинь» вперто боровся за перемогу у домашньому матчі з ФК «Шахтар», але через пенальті з рахунком 1:2 перемогли гірники.

Матч 24-го туру української Прем'єр-ліги відбувся 23 березня у Луцьку на стадіоні «Авангард».

Такої експресії давно не було на місцевому стадіоні. Гра розпочалась із небезпечних атак біля воріт «Шахтаря».

Протягом перших десяти хвилин атаки біля голкіпера волинян Дениса Шеліхова не було. За половину першого матчу жодна з команд не пробивала в центр воріт свого суперника.

Однак на 25-й хвилині гри гірники відкрили рахунок. Фернандіньо віддав пас мимо захисників «Волині» на нападника «шахтарів» Адріано, який не залишив шансів воротарю господарів та відправив м’яч у дальній кут. Потому гірники грали без особливого тиску на суперника.

Через 14 хвилин господарі матчу відігрались. Півзахисник Олег Герасим’юк навісом передав м’яч Ігорю Скобі, який в свою чергу передав м’яч у штрафний майданчик «Шахтаря» Сергію Пилипчуку. Пилипчук зрівняв рахунок, відправивши м’яч мимо воротаря гірників.

Після зрівняння рахунку «Шахтар» активізувався, але прозвучав свисток, і перший тайм завершився.

У другому таймі обидві команди почали грати на результат, створюючи чимало небезпечних моментів біля воріт суперників.

Першу жовту картку в цьому матчі на 53-й хвилині отримав захисник гірників Олександр Кучер, який вже на 61-й хвилині отримав ще один «гірчичник» та покинув поле.

Відтак «Шахтар» грав у меншості. Потому на 62-й хвилині жовту картку суддя дав і волинянину В’ячеславу Шарпару.

Рахунок залишався незмінний. Волиняни впевнено грали і намагались зберегти рахунок, але «ніщо не віщувало біди». На 87-й хвилині арбітр призначає пенальті у ворота господарів. Фернандіньо дав пас В’ячеславу Шевчуку.

Потому Шевчук увійшов у штрафний майданчик, де його сфолив волинянин Євген Пічкур. На 88-й хвилині гри Адріано впевненно реалізував 11-метровий.

На 90-й хвилині червону картку отримав і футболіст ФК «Волинь» Олег Герасим’юк. До останніх хвилин матчу футболісти боролись десять на десять. Додатково арбітр додав дві хвилини, які не змінили рахунку матчу, тому 1:2 – результат важкого матчу між «Волинню» та «Шахтарем».

А на післяматчевій прес-конференції головний тренер ФК «Шахтар» Мірча Луческу сказав, що після такої гри залишається лише бути задоволеним трьома очками.

«Дуже важка гра. «Волинь» дуже добре зіграла в обороні. Вони користувались всіма можливими способами, аби оборонятись. За це були наказані. Напевно, хотіли дуже сильно добитися одне очко. Ця команда може грати більш атакуючий футбол», – висловився тренер гірників.

«Ми заслужили перемогу. Багато помилок було. Гол, який пропустили зробив нас нервовими. Ми допустились дитячих помилок... По-другому не можу пояснити помилки наших захисників. Коли осталось десять людей, вони все одно зробили все для того, щоб добитись позитивного результату і виграти. Хоча здавалось, що шансів у нас мало», – прокоментував гру Луческу.

«У Луцьку завжди важко грати. І поле не дуже хорошої якості, і суперник дуже потужний і фізично підготовлений завжди. На «Донбас-Арені» якщо вони гратимуть, на хорошому полі, то не так добре виглядатимуть, аніж на цьому полі, де легше руйнувати, ніж створювати. Напевно, в наших бразильців вдома на своєму полі більше сміливості», – сказав Мірча Луческу.

Головний тренер ФК «Волинь» Анатолій Дем’яненко теж поділився своїми враженнями від матчу та гри своїх підопічних.

«Що я можу сказати: тяжка, нервова гра. Шкода випускати нічию на останніх хвилинах матчу. Безграмотність… Просто думати треба на футболі. Виповняли все, що ми вимагали, і тут на тобі. Більше нічого не можу сказати. Чесно. Шкода. Хлопців шкода. Зрозуміло, «Шахтар» – солідна команда, виконавці хороші. Ну, нічого. Будемо працювати. Головне вірити і пахати, пахати і пахати», – сказав Дем’яненко.

Щодо пенальті, яке відбулось через Євгена Пічкура, то тренер волинян сказав, що одного звинувачувати в програші не можна.

«Це самий легкий варіант – одного звинувачувати. Команда програла, тому звинувачувати не варто. Заміни невдалі. Самі знаєте, які в нас проблеми. Тому, що казати», - додав він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
шо казати? - каже демяненко!!?? скажи нашо на полі був потрібен той безтолковий височеенний 7 номер який за все гру один (може два) рази торкнувся м'яча і то ногою!!! чого він весь матч простояв і ні разу не пресингував захисників, жодного разу на нього не подали навіс!
чого взагалі команда не пресингувала шахтаря? адже був момент, коли трохи натиснули - зразу ж і забили!
невже цього не видно з-під навісу, де сидить "тренер"?
канешно невдалі заміни - тебе на кварца! оце невдала заміна точно.
і ше питання - чого фанати мовчали весь матч? це тоже через кварца?
ганьба! можна було боротись, але нема в команді духу до перемоги.
Відповісти
Читач, фанати це не кузьма-по всіх секторах, фанати-це 20 фото - 17 сектор...
Відповісти
Ти з якої планети, чуваче? Ти футбол дивився, чи готувався коменти строчити? Якщо ти взагалі зелене уявлення маєш рпо Волинь і футбол, то міг би написати не "височенний 7 номер", а Шумахер. Волинь пресингувала Шахту до останньої хвилини, якщо футбол дивився, а не балет. Але схоже, що таки балет, бо і фанати заряджали класно. Шляпа ти, а не вболівальник, іди, проспись і якщо про щось не знаєш, не гавкай з буди (навісу).
Відповісти
Останні новини
Фатальне пенальті: «Волинь» програла «Шахтареві»
23 березень, 2012, 22:32
Куди емігрують волиняни?
23 березень, 2012, 18:28