У Луцьку соліст «Піккардійскої терції» розповів про гімн Небесної сотні

У Луцьку соліст «Піккардійскої терції» розповів про гімн Небесної сотні
Народну пісню «Гей, пливе кача...», яка стала гімном Небесної сотні, учасники «Піккардійської терції» любили співати у тісному колі знайомих.

Про це розповів один із солістів формації «Піккардійська терція» Славко Нудик під час зустрічі у Луцьку в середу, 12 березня.

За словами Нудика, пісня «Гей, пливе кача...» була дещо «застільною», адже її полюбляли співати, збираючись із друзями. Одним із них був львівський маляр Ігор Павлюк, голос якого і чути у студійній версії пісні, яку і використали як гімн Небесної сотні.

З пісні «Гей, пливе кача...» «народився» альбом «Антологія. Том 2», до якого увійшли українські народні пісні у виконанні формації.

«На жаль, ця пісня стала гімном тих подій, які відбувалися у Києві, і ви всі про них знаєте. Ця пісня, як казав Андрухович, - сльозогінний момент», - додав Славко Нудик.

Так, музикант згадав загиблого на Грушевського білоруса Михайла Жизневського, для якого українська пісня «Гей, пливе кача» була улюбленою. «Ми були з ним знайомі. Він жив у Білій Церкві, а ми давали там концерт свого часу», - додав Нудик.

«Коли Жизневського ховали, то лунала ця пісня. Потім її вмикали, коли ховали й інших Героїв Майдану», - розповів соліст «Піккардійської терції».

«Але ми ніяким чином не лобіювали цю пісню. Це не є такі речі, на яких можна піаритися чи спекулювати», - підсумував Славко Нудик.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку соліст «Піккардійскої терції» розповів про гімн Небесної сотні
12 березень, 2014, 12:46