«Військове містечко» в Луцьку має запрацювати до початку серпня

«Військове містечко» в Луцьку має запрацювати до початку серпня
Військово-патріотичне містечко, одним із елементів якого згодом має стати 30-метрова парашутно-десантна вишка, має почати функціонування на території центрального парку Луцька позаду замку Любарта вже до Дня ВДВ, який відзначають 2 серпня.

Про це у коментарі ВолиньPost'у розповів один із ініціаторів проекту, голова громадської організації ветеранів-десантників «Ніхто крім нас» Андрій Зубков.

Він нагадав, що ВДВшники хочуть не лише облаштувати парашутно-десантну вишку, а створити військово-патріотичне містечко.

«Там будуть тропи для парашутно-десантної підготовки, для кінологів, інші. Це все створює школа військово-патріотичного виховання «Штурм» організації «Ніхто крім нас». І на цій базі можна буде просто з молоддю, з дітьми займатися підготовкою молоді для служби у Збройних силах України», – розповів десантник.

Як повідомив Зубков, на території, де планують розмістити містечко, вже провели суботник.

«Все розібрали, перебрали там, склали. І мішки, і колеса будуть елементами того містечка. Тобто, ми з них плануємо зробити щось типу блокпостів, які потрібні для відпрацювання певних елементів», – зазначив Андрій Зубков.

Нагадаємо, мішки з піском та колеса, які використовувалися як матеріал для будівництва барикад навколо приміщення Волинської обласної ради, вивезли та вивантажили неподалік Луцького замку в парку.

За словами Зубкова, у планах – ще один суботник: «Я надіюся, що ми впорядкуємо той майданчик повністю. А там, до речі, все заросло чагарниками, ніхто не грає ні у який футбол, там посеред поля дерева ростуть. Тобто, те місце вже давно закинуте. Ми проведемо ще один суботник. Плануємо вибрати сухостій, зарослі, домовилися вже за бензопили, бо там є поломані дерева, які лежать. Їх треба порізати, прибрати. Це все потрібно зробити і впорядкувати територію. Там гарне, прекрасне місце для тренувань дітвори міста Луцька».

Щодо високовольтної лінії електропередачі, яка розміщується неподалік, Андрій Зубков переконує, що вона планам не зашкодить.

«Вона йде трішки навскіс і зачіпає менше, ніж одну третю того майданчика. І якраз в тій дальній частині ростуть великі дерева. Їх ніхто зрізати не буде, там не буде під ними нічого металевого. А парашутна вишка буде абсолютно збоку, на максимальній віддалі від ліній електропередачі», – розповів він.

Андрій Зубков сподівається, що всі впорядні роботи завершать на території майбутнього містечка до Дня ВДВ, який відзначають 2 серпня. «До того часу ми плануємо, що майданчик вже буде облаштований», – додав він.

«Щодо вишки, то це, мабуть, не буде так швидко. З документацією на неї нам мають допомогти 80-а бригада ВДВ, яка знаходиться у Львові. А зраз ВДВшникам трохи не до військово-патріотичного виховання, зважаючи на ситуацію в країні. Плюс ми є громадською організацією, не мільйонерами, які можуть сьогодні сказати, що виділяють на проект мільйон і завтра ми все поставимо», – поділився Андрій Зубков.

Зі слів Зубкова, вишка буде 30-метрової висоти. Її виготовленням мають займатися на одному із волинських заводів, із одним з яких уже ведуться перемовини.

«Це не може бути кустарним методом зроблено, адже це дуже серйозна конструкція. Тому готуємося до цього проекту», – резюмував десантник.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ви мене вибачте, але ви що, їб***лись? Яке військове містечко? Це в країні, де свої території без бою здають? для чого? Ментів лякати?
Відповісти
Останні новини
«Військове містечко» в Луцьку має запрацювати до початку серпня
13 березень, 2014, 16:05